Kiitti
salmiakkikala! Viljat on mulle aiheuttanut niin monenlaista häikkää, en yhtään ihmettelisi jos niillä olisi kurveihin suurikin vaikutus. Voisiko olla suurempi kuin varsinainen VHH? En yhtään osaa sanoa. On vaan nuo hormonit sun muut tasapainot kropassa on ihan oma taiteenlajinsa. Jonkun verran niitä ymmärrän, mutta sitten kun pitäisi yhdistää kaikki eri hormonit ja muut viestintämolekyylit ja niihin vaikuttajat ja vielä miettiä mikäköhän se lopullinen tulos oikein on niin jo menee pää pyörälle.
Uskomattoman monimutkainen systeemi tämä ihmisen keho.
Mutta hei kuulkaas kaikki karppikamut, eilen tuli syötyä semmoisia herkkuja että oksat pois! Normaalistikin karppimuona on hyvää, mutta nyt liikuttiin ihan eri sfääreissä. Vaikka itse sanonkin.
Reseptit oli muiden keksimiä, joten heille kaikki kunnia!
Ensin iltapäiväkahvin kaveriksi tuli tehtyä
MarjoL:n OmppuUnelmaa. Taisi lipsahtaa liikaa kookosjauhoja (laiskana en jaksanut etsiä vaakaa jotta saisi tasan 50g, vaan vedin hatusta) koska pohja ei noussut yhtään? Ja pikkasen liian kauan oli uunissa. Mutta siitä viis, maku oli silti taivaallinen.
Voi vain kuvitella millainen on jos kaikki menee nappiin! Heitin päälle vielä vadelmia, koska vadelma + kookos + omppu sattuu olemaan yksi niitä täydellisyyttä hipovia makuyhdistelmiä.
Iltaruoaksi sain idean tehdä
osso bucoa karitsan niskakiekoista. Mistä se idea päähän putkahti, en tiedä. Mutta hyvä että putkahti, koska lopputulos oli jotain aivan ihmeellistä.
Käytin
tätä reseptiä muutamalla muutoksella:
- liha siis oli karitsaa, noin puoli kiloa niskakiekkoja
- en tietenkään käyttänyt mitään jauhoja
- paistamiseen iso klöntti voita oliiviöljyn kanssa
- valkoviinin sijaan punaviiniä
- kanaliemen sijaan possulientä, koska kanalientä ei pakastimesta löytynyt
- tuoreen timjamin sijaan kuivattua, ja loppuvaiheessa mukaan gremolatasta ylijääneet persiljan jämät pilkottuna
- tölkkitomaatit oli kirsikkatomaatteja kuorineen, lisäksi muutama rkl tomaattipyrettä
- keittoaika lähemmäs kolme tuntia
Mikä kastike!
Kaikki maut sopusoinnussa, mutta jokainen maistui kuitenkin erikseen. Jos tämmöinen ruoka vähääkään kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti!
Tämmöiseltä näytti lautasella. Osso buco karitsan niskakiekoista. Gremolataa eli persiljakastiketta oliiviöljyllä, sitruunalla ja valkosipulilla (myös tämä resepti löytyy
saman linkin takaa). Juuresmuusia (lanttua, porkkanaa, juuriselleriä, loraus kermaa ja iso köntsä voita). Höyrytettyä parsakaalia voilla ja juomaksi lasi punkkua.