karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-10-13 23:28:45

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 211 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 511 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-01-06 15:10:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Uusi vuosi ja uudet... ketjut? :D Muutaman kuukauden olen pitänyt kirjoitustaukoa. Nyt kun voisi taas palata päikkyilemään, totesin että vanha ketju on tehnyt tehtävänsä. Se oli karppauksen opettelua ja laihtumisen seuraamista varten. Nyt karppaus on luonteva elämäntapa ja laihtumistavoite saavutettu. Tämä ketju seuratkoon siis normaalipainossa tasapainoilua, lähinnä ruokakuvin ja reseptikokeiluraportein, ajoittaisilla paino-, sentti- ym. muilla seurantanumeroilla höystettynä.
Tervetuloa! Jos kivoja reseptivinkkejä tai -blogeja ym löytyy, niin laittakaa ihmeessä tulemaan. :smt026


Edellinen ketju löytyy täältä, mutta laitanpa tähän lopuksi muutaman kappaleen verran jaarittelevaa yhteenvetoa taustoista, jos nyt jotakuta sattuisi kiinnostamaan. ;)

    - Vähän päälle kolmekymppinen nainen, pituus 168 cm. Menossa mukana on mies, joka on myös syömistavoiltaan enemmän tai vähemmän karppi.

    - Vähähiilarista elämäntapaa takana pari vuotta, jonka aikana vyötärö kutistunut 93 -> 77 cm, vaatekoko 46 -> 40 ja paino alimmillaan 66 kg (tällä hetkellä tosin pari kiloa enemmän hyvin vietetyn joulun ja uudenvuoden jälkeen :mrgreen: ). Ja mitä tärkeämpää, lisäksi terveys on parantunut monenmoisella tavalla, mm. vatsa- ja ruoansulatusoireet, pää-, selkä- ja nivelsäryt, finnit ja muut iho-oireet, väsymys, korkea verenpaine jne. ovat kadonneet. :) (Ennen/jälkeen-kuvia löytyy täältä. Lisäys 16.2.2014: kolmen karppivuoden jälkeinen tilanne täältä.)

    - Karppityyliksi muokkaantunut itselle sopiva systeemi, runsasrasvainen ja aika kasvispainotteinen. Lähellä LCHF:ää mutta mukana vaikutteita mm. Protein Powerista (proteiinia joka aterialla). Yleensä 3 ateriaa päivässä, hiilarit noin 40-80 g/pvä, viljat pannassa, paljon kasviksia ja marjoja, paljon luonnollista (eläin)rasvaa, vähän hedelmää myös (usein avokadoa mutta myös esim. 1/2 omenaa päivässä tai sitruunaa ja limeä ruoanlaitossa).

    - Ruoat ja ruoka-aineet vaihtelee paljon mm. sesongin mukaan, joten uusia reseptejä tulee testattua ahkerasti. Vakiona vain joka-aamuinen puolen litran kuppi kahvia kermalla ja vanhanajan maidolla, joskus myös kookosöljyllä, sekä päivittäinen pala tai kaksi väh. 70% suklaata.

    - Päämääränä että paino jatkossakin alkaa 6:lla, mutta kunhan vaatteet mahtuu en ota kiloista stressiä.

    - Alusta asti muokkasin ruokavalion suunnilleen sellaiseksi miten haluan jatkossa syödä. Ideana siinä että jos ruokaa tulee tietty määrä päivässä, niin ennemmin tai myöhemmin kroppa tajuaa kutistua ruokamäärää vastaavaan kokoon. ;) Hyvin on toiminut, mulle sopivalla tahdilla. Kaloreita tulee about 1800-2200 päivässä ja vaikka laihtuminen on hidastunut normaalipainon puolella, se ei ole vielä pysähtynyt. Katsotaan mihin päättää pysähtyä. Jos liian alhaiseksi menee (eli jos paino menee 5:lla alkavan numeron puolelle) niin täytyy syömisiä muokata, mutta jos 6:sen puolella pysyy niin ei muuta kuin samaan tyyliin vaan jatkossakin. :)

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 15:50:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Aamulla testasin pannuleipää. Kyllä lähti päivä hyvin käyntiin kun tuon päälle lastasi kaikenlaista kivaa täytettä ja söi lisäksi puolikkaan avokadon tuorejuuston kera. =P~ Kiva koostumus, näistä voisi tehdä vaikkapa hamppareita. Kookos maistui selvästi, mikä nyt ei välttämättä ole huono asia, mutta luulen että hamppareissa voisi juustoinen versio olla parempi.

Kuva

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 16:05:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-23 12:29:49
Viestit: 10332
Paikkakunta: Kouvola
Moi.

Minun pannuleipä maistui enemmän mantelille, joten kookosjauhon ja mantelijauhon suhteella saa varmaan makua säädettyä.
Tietysti myös näiden määrällä.

Seurataan ujosti takavasemmalta...

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 16:17:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-15 12:40:35
Viestit: 10064
Paikkakunta: Lappeenranta
Kiva kun palasit :smt049

_________________
"niin makaa kuin petaa"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 18:01:23 
Poissa
Hupsukarppi
Hupsukarppi

Liittynyt: 2011-07-21 21:47:43
Viestit: 5916
Oi ihanaa, Oot palannut :smt049 Mukana ollaan !!!

_________________
Redheads Do It Better :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 18:53:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-02-01 22:36:58
Viestit: 1400
Olen samanpituinen, paino itsellä alkaa vielä 7:llä.
Perässä tullaan :lol:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-06 22:11:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Tervetuloa iso isä, miahkristiina, Marjo ja wou! :smt049

Viime kauppareissulla bongasin reilun kilon kalkkunafilen punaisella lapulla merkattuna. Seikkailunhalu iski ja nappasin sen mukaan, vaikka en ole tuollaisia ennen paistellut. Netistä katselin ohjeita ja tein sitten vähän sinnepäin omilla tuunauksilla, kuten tapana on. Pakko laittaa tähän muistiin jotta muistaa toisen kerran, sen verran helppoa ja hyvää tämä oli. Eikä yhtään kuivaa, kuten etukäteen pelkäsin. Pekoni pelasti? :mrgreen:

    - 3-4 valkosipulilohkoa ja vastaava määrä tuoretta inkivääriä raastetaan yhdessä mömmöksi, sekaan hieman mustapippuria
    - mömmö hierotaan reilun kilon kalkkunafilen pintaan, joka lopuksi kiedotaan paketilliseen pekonia ja laitetaan uunivuokaan
    - paistetaan uunissa 175 asteessa kunnes sisälämpötila on vähän päälle 70 astetta, johon tämän kokoisella kimpaleella kului noin 1 h 15 min
    - paistamisen jälkeen kiedotaan folioon 15 minuutiksi
    - paistonesteen keitin kasaan kastikkeeksi, laitoin sekaan vähän tattarijauhoja ja glögitiivistettä mausteeksi (hiilareita siinä toki on, mutta makea glögikastike on kalkkunan kanssa aika veikeä yhdistelmä ja mun hiilarirajohin mahtuu pari lusikallista)

Kuva
Kalkkunafilettä, tänään seuranaan voissa paistettuja lantturanskiksia, kurkkua ja tomaattia, kastikkeena sinapilla ja muilla mausteilla höystetty majoneesi.

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-07 18:22:14 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 21986
Kiva kun oot taas täällä :)

_________________
A wise man never knows all. Only fools know everything. (Afrikkalainen sanonta)
"Viisaat etsivät totuutta, mutta hölmöt luulevat löytäneensä sen.” (Napoleon)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-07 20:59:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
HipHei & Yess; täältähän löyty Miffun uus herkkupäikky :smt026 \:D/

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-07 22:01:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-08-26 14:57:08
Viestit: 1772
Paikkakunta: Malta
Kiva kun oot taas täällä :smt049 :smt039

_________________
Kuva

Vanha ruokapäikky http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=60930
http://lintzinmietteet.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 21:30:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Ooo, anjuna, Lintzi, kiva nähdä teitä taas! :D

Jääkaapissa oli iso kasa parsakaalia joka oli menossa huonoksi, siitä oli jotain tehtävä. Parsakaalikeittoa siis, hyvin helppoa ja yksinkertaista. Viitisensataa grammaa parsakaalia kolmen valkosipulikynnen kanssa kattilaan, pari senttiä vettä pohjalle ja kasvikset kypsäksi keittämällä/höyryttämällä. Sekaan suolaa ja 2 dl kookoskermaa, sitten sörsseliksi sauvasekoittimella. Ei muuta tarvinnut, yksinkertaisuudessaan erittäin namia. =P~

Keiton seuraksi tein yritin tehdä juustokohokkaita (suurin osa juustosta oli sinihomejuustoa, loput tuorejuustoa). Resepti varmaan ihan hyvä (maun perusteella), mutta kokissa ei hurraamista. Tuli testattua kutakuinkin kaikkea sitä, mitä ei kannata tehdä kun yrittää saada juustokohokkaita aikaiseksi. #-o

    - heti alussa meni keltuaista mukaan valkuaisvaahtoon
    :arrow: "taikina" pelkkää lirua jonka päällä kellui muutama hassu, löllö valkuaisvaahtohippunen

    - puolivälissä paistoa huomasin että uuni oli liian kuuma ja että vuoat liian korkealla uunissa
    :arrow: pakko avata uuni ja siirtää vuoat alemmalle tasolle ettei ne palaisi...
    :arrow: ...jolloin ote lipsahti ja kohokkaat meinasi lentää lattialle, taikinaa ainakin lentää läsähti uuniluukulle :smt091

    - ja jos siinä ei olisi ollut tarpeeksi, mies päätti tiskata ja onnistui tiputtamaan painavia pannuja sun muuta lattialle uunin vierelle niin että taatusti tärisi kivasti

Mutta! Vastoinkäymisistä huolimatta kohokkaat näytti uunista tullessaan tältä:

Kuva

Sitä iloa ei tosin pitkään kestänyt, sillä kun oli aika syödä ne muistutti enemmänkin juustomunakasta. :lol:

Kuva

No, maku oli kohdallaan kuten sanoin, myös seuraavana päivänä kylmänä lounaaksi vaikka oli mennyt vielä enemmän pannukakun näköiseksi. Ei siis täysin hukkaan mennyttä aikaa ja vaivaa, tosin on helpompiakin tapoja tehdä munakasta. ;)

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-08 22:05:39 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 65352
Siis syöjättären pitää aina oottaa kohokasta, eikä kohokkaan syöjätärtä. Vanha nyrkkisääntö. Hienoja tuli noista! =D> =D> =D> Ehkä tarttis kokeilla itekin. Mut on niin hyvin peloteltu etten ole koskaan ees yrittänyt tehdä kohokasta. Löytyykö karpinpaa ruokaa, kysyn vaan! :smt005


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-09 12:49:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Moikka Konnis ja kiitos! Niin tosiaan, noinhan se on. Voisi lisätä odottamisen tuon mokalistan loppuun. ;)

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-09 13:33:09 
Poissa
remppakarppi
remppakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-04-19 10:58:17
Viestit: 7689
:smt109

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-11 17:16:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Bandis! :smt026

Olisi taas pari reseptiä muistiin laitettavaksi. Tein maksa-jauhelihapihvejä pitkästä aikaa. Kaivoin reseptin esiin vanhasta päikystä, oli sen verran vaivaa että laitan tänne paremmin näkyviin.

    - 350 g jauhettua maksaa, 200 g jauhelihaa, 1 hyvin pieneksi silputtu sipuli, 1 muna, suolaa, mustapippuria, paljon meiramia ja timjamia
    - kaikki ainekset sekaisin, sitten paistelin keskilämmöllä runsaassa voissa
    - lopputuloksena 10 kpl piffejä

Tuli aika reilu satsi. :mrgreen: Tykkään maksasta, mutta 10 pihviä alkaa olla haasteellista, mies kun ei maksaruokiin koske. Ehkä lahjoitan muutaman veljelle, ja/tai pakastan.

Maksapihvien kanssa tänään avokadoa sekä kukkakaalisalaattia, johon meni noin puolet isosta kukkakaalista, 1 omena ja puolikas maustekurkku pilkottuina. Kastikkeena purkki ranskankermaa + 1/2 dl majoa + vajaa 2 tl kokojyväsinappia (kappas, syönhän mä jotain kokojyvää ;) ) + sitruunapippuria. Toimii. =P~

Kuva

Seuraavaksi pitänee ruveta etsimään lammasreseptejä, puolikas karitsa on tilauksessa. \:D/

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-11 17:30:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-15 12:40:35
Viestit: 10064
Paikkakunta: Lappeenranta
Just oli puhetta miehen kanssa noista pihveistä, kun ei ole vuosiin tullut tehtyä, nyt nappasin talteen ohjeen minäkin!
Mukavata viikonloppua Miffulaan :smt049

_________________
"niin makaa kuin petaa"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-11 19:16:36 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 21986
Meilläkin syötiin maksapihvejä tänään. Unohdin ottaa jauhiksen eilen sulamaan, niin tuli pelkästä maksasta. Hyvää sekin.

_________________
A wise man never knows all. Only fools know everything. (Afrikkalainen sanonta)
"Viisaat etsivät totuutta, mutta hölmöt luulevat löytäneensä sen.” (Napoleon)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-12 15:00:33 
Poissa
Hupsukarppi
Hupsukarppi

Liittynyt: 2011-07-21 21:47:43
Viestit: 5916
Oi joi, mulla taitaakin olla valmiina maksapiffejä pakkasessa, täytyykin kaivella ne sieltä esiin ja nauttia pois sopivana hetkenä =P~ Hyviä ovatten.

Muksaa ViikonLopun Jatkoa SinnePäin :smt049

_________________
Redheads Do It Better :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-17 19:47:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Mia, Ooo, Marjo :smt039 Maksa oli ilmeisesti viime viikon hittiruoka. ;)

Pari päivää sitten juhlistettiin kahdeksatta hääpäivää hyvin meidän näköisesti: pääruokana lounastreffit vähän hienommassa ravintolassa ja illalla oli tarjolla piña coladaa, kahta eri melko karppia jälkkäriä, punkkua ja yhteinen peli-ilta Xboksin ääressä. :mrgreen:

Jälkkäri nro 1 oli MarjoL:n päikystä bongattu suklaaversio rakkauspiirakasta, eli marjojen sijaan pari rkl kaakaojauhetta ja 80g tummaa suklaata paloina taikinaan ja päälle kuorrute tummasta suklaasta, voista ja kermasta. =P~ Kiitokset Marjolle ideasta!

Kuva

Jälkkäri nro 2 oli eräänlainen lime-valkosuklaa-mansikkamousse. Periaatteessa limejuustokakun täyte ilman pohjaa: limen mehua ja kuorta raasteena, kermavaahtoa, mascarponea, liivatetta ja sitä Lidlin valkosuklaata jossa mansikkahippusia mukana. (Harvemmin enää käytetään valkosuklaata, mutta joskus sitä on kiva laittaa jälkkäriin eikä se joku 10 g hiiliä per annos ole niin paha meille.)

Oli kyllä masu täynnä tuon päivän jälkeen!

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-01-17 20:20:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-29 21:08:29
Viestit: 1975
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Tulen seurailemaan. Hyviltä näyttää siun syömiset tähän asti!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 211 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 511 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)