karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-12 20:29:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 10 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2023-06-12 09:50:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Eipä niitä lupiineja meidänkään pihalla kasva, mutta tienvieriltä pääsee vapaasti poimimaan, kunhan tekee sen nätisti.

Nyt oli vauhdikas viikko, vaikka toukokuun (kaiketi korona-)flunssan takia väenpaljouksia onkin vältelty niin kotona kuin muuallakin. Jos tuota alla olevaa väkeä ei lasketa mukaan : ) Elikkä reilut kolme päivää kierrettiin itämaita jossa kolme tapaamista, ja sitten viikonloppu sosialiseerattiin useammankin yövieraan kera. Kivaa oli, vaan nyt on kyllä aika mukavaa ihan vain olla kotona. Ja ihan hiljaa : )

Ilta patsaspuistossa
Kuva

Aamu harjulla
Kuva

...ja kotiseutumatkailua keskellä kirkasta päivää
Kuva

Ja asiaan eli 23. viikon ruokiin:

Ma kotosalla
Päivälliseksi jääkaapintyhjennyspitsake (täytekastikkeessa hirvipullien jämät, herkkusienijämät, kinkunjämät), vettä ja viininjämät

Ti
Lounas taisi korvautua pelkällä valkaistulla kahvilla
Päivällisellä Jjauheliha-sipui-peruna-parsakuulloke ja tuoreita kasviksia, napsut. Kahvit

Ke
Aamiainen perinteinen, vaikka uudessa paikassa
Lounas sen sijaan oli täysi ateria kavereiden kanssa ja heidän valitsemassaan paikassa: kuulemma perinteinen poronkäristysannos perunamuusilla ja puolukalla. Hyvää vaikka perineinen katosi jo oivariiniin ja lautaselle kasattuun salaattiin. ... ja jo iltapäivällä jatkettiin omalla porukalla juustomaistelujen ja viinin kera.
... joten päivällistä emme tarvinneet, vaan vain iltakahvit ja hiukan juustoa

To
Aamutunnelmista kuva ylempänä, paikassa jossa purukahvikin maistui kuninkaalliselta.
Lounas taaskin päivän pääateria. Runsas salaattipöytä ja hyvää runsasta lihakastiketta porkkanaraasteen kera. Kahvit
... ja päivällisen sijaan kahden hengen porukassa viiniä, juustoa ja kahvit

Pe
Aamiainen matkan päällä, kahvilounas jo kotosalla
... ja kunnon päivällinen yövieraan (jonka takia matka loppui tähän). Syötiin se mitä perjantaina tavataan täällä syödä eli perjantaipitsake (jauhelihaa, herkkusieniä, oliiveja, sipulia), salaatti ja parikin lasillista viiniä, jos kohta kuplavettä kului taas paljon enemmän. Kahvit

La
Aamiainen ja lounas normaalit
Illaksi saatiin lisää yövieraita, joita varten koko päivän hellalla hautui poron- eikun siis kiivin- eli uusseelantilaisen saksanhirven käristystä, sentään perinnelisillä eli kera pottuvoin ja puolukkasurvoksen. Ennen pääruokaa alkupalana erillinen salaatti kera kinkkumaistiaisten (jotka Heinolan Heilin tuliaisia). Jälkkärinä minijäätelöleivos (pohjana maskarponella vahvistettu tiplu kaupan jäätelöä päällään neljäkolmosta, hillaa ja smetanaa). Kuplavettä ja jokunen lasi viiniä. Kahvit

Su
Aamiainen ja lounas normaalit, ja niiden välillä käytiin isolla porukalla ihastelemassa Haagan atsaleoja, muun kansan mukana. Onneksi se metsä on niin iso, että välillä (edes joskus) siellä tuntee vaeltavansa ihan yksin. Upeita olivat.
Päivälliseksi jauhiskuulloketta kolmelle, kera salaatin ja veden/viinin. Kahvit

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-06-20 09:54:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Vuorikaunokki ei ole varsinaisen hyvin hoidetun puutarhan lemmikkikasveja. Se leviää kuin voikukka, ja vuorikaunokit näyttävät kukkiessaankin paljon, paljon vaatimattomammilta kuin ruiskaunokit, koska lehteä on paljon ja kukkaa vähän. Mutta tämä ei ole järin hyvin hoidettu piha. Ja vuorikaunokilla on upeat hetkensä. Nimenomaan nyt, sopivasti juuri juhannukseksi.

Kuva

Ja asiaan eli viikon 24 ruokiin. Aamiaiset ja lounaat edelleen valkokahvi- ja juustovoittoisia

Ma viimeinenkin yövieras lähti, ja kotona on edelleen kiva olla
Päivälliseksi siipalle jämiä, ja minä tyydyin juhlien jälkeen hyvään kasvipainotteiseen salaattiin ja mikrottuun leipäjuustoon ynnä pitkänpitkään (eli sekä vähäsokeriseen että vähäviinaiseen, mutta raikkaaseen kotituunattuun ) lonkeroon. Kahvi

Ti
Päivälliseksi jämiä eli loput lauantain kiivikäsristyksestä lopun pottuvoin kera (kilosta tuli siis annokset seitsemälle) ja salaatti, johon olin raastanut mukaan kohtuullisen vanhaa mutta edelleen hyväkuntoista lanttua. Jälkkärinä sentään ykkösluokkaa eli tuoreita kotimaisia mansikoita kotismetanan kanssa. Napsu ja paljon kuplavettä, kahvit : )

Ke hellettä riittää, siksi käytimme tänään pihahiiligrilliä, vaikka syötiinkin sisällä
... ja varmaan ekaa kertaa koskaan muutettiin makuuhuone sokkelikerrokseen jo kesäkuussa.
Päivällisen alkuruokana kokeilusalaatti (koska huomenna uusi illallisvieras): sipuli-kuvernööri-kurkku-tomaatti-manteli, kastikkeena tilkka kaupan thaichilikastiketta niiden normaalien lisäksi (ooöö, kotisiiderietikka, suola, mustapippuri; näitä on jokseenkin aina ja kaikissa meikän salaateissa)
. Varsinaisena pääruokana syötiin pihagrillatut pekonoidut braatwurstit & folionyytit, joissa sipulia, parsaa, perunaa, rasvoja ja mausteita). Kuplavettä ja viinilasillinen. Kahvit.

To
Päivällisellä alkumaljana inkiväärillä ja appelsiinilla muokattu mieto geeteen tapainen
Alkusalaattina eilinen, mutta leipäjuustolisällä. Varsinaisena ruokana talon jauhoton ja munaton ja pähkinätön ketopitsake, nyt kinkulla ja oliiveilla. Lasilliset viiniä. Jälkkärinä pikkuisiin espressokuppeihin rakennettu annos jossa mansikoita maustettuna smetana-maskarpone viritelmällä. Kahvit

Pe Hikinen päivä maailmalla kun käytiin hakemassa uusvanha keskuslämmityskattila hiukan kauempaa, hajonneen tilalle.
Päivällinen sattuneesta syystä helppo. Minä söin salaatin lisäksi galzonen tapaista jossa "leipänä" juustoleipää, sisällä hyvää maustettua jauhelihaa. Jälkkäriksi kaupantekijäisraparperista kiehautettua raparperikiisseliä kera lopun eilisen valkoisen viritelmän. Napsu, paljon kuplavettä, kahvit.

La menossa taas, päivän pääruoka olikin lounas muualla
... ja lounaana kasviskanakeittoa tuorejuustoviritelmällä ja voilla, hyvin piti nälkää se. Viiniä ja kuplavettä. Kahvit
Päivällisaikaan jatkettiin hiukan juustolla ja pitkän pitkällä kuplavesi-carillolla, ynnä raparperikiisselillä maustetulla smetanalla

Su ja nyt omia päivällisvieraita (huomaa että toukokuussa jäi moni meno menemättä)
Siispä päivällisellä alkupalana salaatti juustokuutioiden kera. Pääruokia oli jopa kaksi, koska meitä oli monta. Toisena kotimarinoitu ja esikypsennetty uunikylki, johon vain pinta rapeaksi tänään, ja toisena jauhelihakuulloketta sipulilla ja parsalla, lisäksi halukkaille liemiriisiä ja aito kesäkaalisalaatti (eli silputtua kotimaista kesäkaalia ja suolaa... ja nyrkit. Ja jälkkärinä aiemmin testattua smetanamaskarponea, tällä erää raparperikiisselin lisänä. Viinilasilliset, paljon kuplavettä, kahvia halukkaille.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-06-22 17:45:53 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18494
Paikkakunta: Jämtland
Oikein mukavaa juhannusta teille elsilään sinisten kaunokkien keskelel!

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-06-23 15:36:44 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos mlv, ja mahdollisimman sopivaa juhannusta sinulle ja itse kullekin karpille o/

Niin monta vuotta karppilan signatuurinani oli "Always coming home". Laina kirjasta sentään.
Talossa rauha, pihalla rauha, esikypsentyvien ribsien tuoksu leviää uunista, eikä ole edes liian kuuma.
... ja leikkaamaton viida... eikun niitty kukkii. Kuivuudesta huolimatta

Kuva

Kuva Kuva

... ja juhannuskuvien jatkoksi juhannusviikon syömisiä

Ma
Päivälliseksi sunnunaitarjousten jämiä. Ja mansikoita smetana-maskarponetahnan kera. Viiniä, paljon vettä, kahvia

Ti
Päivälliseksi jauhispataa (sipuli-voi-porkkanaraaste-jauhis-riisi-maissi-liemi) kera vihersalaatin ja höysteiden. Viiniä, vettä, kahvi.

Ke
Eilistä pataa, melonisalaattia (tomaatti, sipulinvarret, galia, juusto). Juomana vaihteeksi kotisangria, kuplaveden lisäksi. Jälkkäriksi keksi voilla ja auralla. Kahvit

To
Päivälliseksi ketopitsaketta (kinkku-herukusieni-oliivi), koska huomiseksi on muuta. Vihersalaatti. Sangriaa ja kuplavettä, kahvi.

Juhannusaatto, ihan kaksin kotona o/
Päivälliseksi snellun valmiiksi marinoituja ribsejä, pitkään haudutettuna, joista kuva ennen kypsennystä. Kaikki menivät. Niiden seurana uusiaperunoita, voita ja salaattia. Viiniä ja vettä, raparperikiisselin loppu smetana-maskarponetahnalla, kahvi ja suklaapala

Juhannuspäivä
Päivälliseksi toukokuussa kehitellyt salaattihamppariannokset tuoreesta Snellmannin burgerilihasta. Viiniä, kahvit, jälkkärijuustoa

Su
Päivälliseksi siipalle täytetty munakas ja kummallekin juustoista melonisalaattia. Sangrian loput, kahvia kera suklaapalan. Tänään myös skoolattiin kauan odotetulle sateelle, jota tuli viiden millin verran (kolmessa kuurossa) o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-02 14:42:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Eilen ja tänään saatiin viimein sadetta. Edellisen viikon helle (ja kuivuus) oli sitä luokkaa, että viihdyin parhaiten sisällä. Toisaalta, nyt sitten sai rauhassa syventyä kirjoihin. Projektinani on edelleen katsoa mitä kirjastoomme on päätynyt, ja mitä voisi kierrättää muualle, sen sijaan että säilöisi kaikki jyvät ja akanat seuraavalle sukupolvelle. Paria en jaksanut alkua pitemmälle, mutta yllättävän monta hyvää aikamatkaa tämä ajanviete on tarjonnut. Kuva on Yrjö Kokon lapinromaanista Neljän tuulen tie (Pessin ja illuusian olin lukenut, tätä en, kannatti!). Taustan jasmikkeet ja pelargonin kukkaterttu ovat pihalta; toiset piti katkoa kulkutieltä ja toinen oli pitkän pitkä oksa, joka katkesi , ehkä kukkien painosta.

Kuva

Ja asiaan eli ruokiin, viikko 26.
Maitokermakahvia, kahvia, kuplavettä ja juustoja on kulunut paljon aamiaisilla ja lounailla, päivälliset vähän vaihtelevaisempia

Ma
Illastukseen uusiaperunoita kera jämäjauhelihan ja salaatin, olut/pitkänpitkä lonkero. Kahvit

Ti
Päivällinen vähän niinkuin tapastelua, jossa meikäläisen annokseen kuului juustoja, voissa ja kermassa haudutettuja valkosipuliherkkusieniä, herneitä ja muita kauden kasviksia kera kuplaveden ja viinin. Jälkkärikahvit

Ke kaveri-illastus meillä
. Alkupaloina herneitä ja juustosuikeroita voilla ja smetanadipillä, kera räätälöityhen geeteeden
. Sitten talon vanhaa kesäsalaattia (tomaatti-sipuoinvarret-meloni-perusmausteet) leipäjuustokuutioilla
. Pääruokana herkkusieni-jauhelihakuulloke (muutama uusi perunakin siellä) ja pikaisesti mikrossa kypsytettyä parsaa ja sipulia kera voin, valkosipulin ja ranskanrakuunan, Juomana lasillinen punaviiniä ja riittävästi kuplavettä
. Jälkkäriksi pikkukupeissa tilkka maustettua maskarpone-smetanaa, mansikoilla ja (pakaste)mustikoilla peiteltynä
. Jälkkärinjälkkäriksi seljankukkakahvia ja suklaata

To
Päivälliseksi pakastelottoa (oli ihan ok toukokuista punaista jauhiskuulloketta) ja vihersalaattia, jälkkäri eiliseen tapaan (sitä valkoista riittää vielä huomiseksi). Juomina kuplavettä, ja pitkänpitkä lonkero (kolmannestölkki, eilisen jämiää), kahvia

Pe
Uunibraatwurstia ja kesäinen salaatti (paprika-tomaatti-kurkku-sipulinvarsi-persilja) ja kulhollinen herneitä (prismasta, nyt hyviä kotimaisia). Vettä, viiniä. Piti olla myös jälkkäriä mutta unohdettiin. Sentään kahvit

La
Kinkkuananasketopitsaketta kera eilisen salaatinlopun, jälkkäriksi loput smetanasoosit kera raparperikiisselin, vettä viiniä, kahvit

Su
Todennäköisesti loput pitsakkeesta ja vaihteeksi tuoretta salaattia

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-09 19:28:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ilmojen kannalta parempi viikko meikäläiselle, pääsin jopa alkamaan kävelyjä.
Jasmike kärsi sateista, mutta vain vähän. Kuvassa taustalla koko puskarivi ja edessä lähikuva kukasta.

Kuva

Tutkimuksista tykkääville viikko tarjosi makeaa mahan täydeltä, komiteanmiehen raportoiman uuden PUREn muodossa.
Jos englanti sujuu, kannattaa lukea alkuperäisteksti ja katsoa mitä Yusuf tällä kertaa tutki.
Kokoteksti löytyy ketjun ekasta viestistä, täältä: viewtopic.php?f=14&t=114965#p2472802

Ja ruokaan, viikko 27. Aamiaisilla ja lounailla valkoista kahvia ja juustoja, välillä nykyisin myös leiväke tai kaksi
Ari oli oikeassa: parikymmentä grammaa bulkkihiilareita laskee kivasti verenpainetta, kuten eläköityminenkin. Nyt normaalit.

Ma
Päivälliseksi pakkaslottojauhista (ei snellun tasoista), joka muuntui kuullokkeeksi. Kuullokkeessa voita, valkosipulimurskaa ja porkkanalanttuja, kolme kypsää puikulaa ja paloiteltua ohutta vihreää parsaa. Ja mausteita tarvittiin, lopulta aikalailla ok. Sen lisänä eilisestä melonin lopulla, iduilla ja sipulinvarsilla laajennettu salaatti (oikein ok); itse asiassa minulla lisäksi etu- ja jälkipalana juustonaksuja kera pöytävoin. Juomina pitkä kamppari ja vielä pitempi lonkero (litra kuplia meni noihin). Kahvit

Ti, jälkikasvua kylässä, eli pitkän linjan päivällinen
Alkupaloina herneitä, juustosuikeroita kera voin/dipin ja kurkkua, ja lasilliset kuohuvaa. Varsinaisena ruokana erinomaisia uusiaperunoita voilla ja DD’n ABC-salaatti (tai no, ainakin sen suuntaan, juustona leipäjuustoa, pähkinöinä cashewia - ja majoneesin sijaan smetanaa ja vinegrettiä; ai niin ja rucolan seassa myös sipulinvartta); lisänä nakkeja niitä haluaville. Jälkkäriksi annokset jalkalasessa: raparperikiisseliä, mansikoita ja vadelmia ja niiden välissä maskarpone-smetanatahnaa, ja ylinnä pari palaa makusuklaata. Kahvit
Note: se ABC salaatti ei ollut yhtään meikäläisen makuun. Minusta siinä menivät hyvät raaka-aineet suorastaan hukkaan... mutta joo, kävihän se kokeilusta, eikä tarvitse tehdä tuota (tai muita pekonillisia majoneesisalaatteja) uudestaan

Ke
Päivällisellä perinteisistä perinteisin jämäruoka, eli pyttipannu. Pekonirasvassa. Hyvää. Lisänä herneitä ja kaali-ananassalaattia. Juomina kuplavettä ja viiniä. Jälkkärikahvit

To
Päivälliseksi braatwursteja, valkosipuliuusiaperunoita (nam) ja iduilla laajennettua eilistä salaattia
Juomana viiniä ja kuplavettä, jälkkäriksi entispäivän tahnaa kera raparperikiisselin ja mansikkasoseen. Kahvit

Pe
Päivälliseksi pitsaketta, viiniä, kasvistikkuja & herneitä, kuplavettä. Kahvi ja suklaata. Pitsakkeessa raejuusto tuorejuuston sijaan, täytteessä voita, sipulia, valkosipulia, tomaattia, muppia, oreganoa, pyreetä, iso herkkusieni, kinkkua. Juustokuorrute

La
Päivälliseksi ruokaisa salaatti. Pohjana kurkkua, sipulinvarsia, tomaattia ja kourallinen pihalta keräiltyjä salaatinlehtiä, ynnä kotivinegrette. Lisänä sitten pöydässä juustoja, casheweita ja oliiveja joiden kanssa nautittuna se muistutti kovasti muinaisia jatkoopiskeluajan lounaita, joissa sai isoon kulhoon kasata omasalaatin. Maistui. Juomana loput eilisestä viinistä ja kuplavettä. Kahvit

Su
Päivälliseksi pakastimen järjestelyn innostamana thaicurryä pakastetusta routapaistin lopusta
. Rasvana voi, ensikypsytyksessä sipuli ja valkosipuli, kakkosessa huhmaroitu seos jossa pari teelusikallista omaa thai maustetta, mustaapippuria, tuoretta inkivääriä, valkosipulia, liotettuja kookoshiutaleita, vihreä ja oranssi kotikuivattu tsili (pieniä), appelsiinikuoriuutetta (olikohan muuta). Kolmannessa pakastettua routapaistia suikaleina. Sitten herkkusienni ja paprika ynnä kookoshiutaleliuos. Sitten parsat ja haudutusta lisävoin ja kerman kera; lisäsuolaksi pari pakastettua routapaistiliemen kuutiota. Haudutusta kunnes liha mureaa ja maustunutta. Lopussa mukaan vielä suurus (ruokalusikallinen soijaa, iso tl tsiliomenachutneytä, tl perunajauhoja)… ja typerästi pataan eikä lautaselle lisättyä riisivermiselliä joka lisäsi sotkua vaan ei pilannut makunautintoa
. Curryn seurana salaattia jossa pihan salaatinlehtiä, 10 cm pala pilkottua kurkkua, yksi lantitettu porkkana ja nopea vinegretti (pari kesäsipulin sipulia silputtuna lasipurkkiin, päälle ehkä pari ruokalusikallista kunnon ooöötä, myllyistä kunnon roiskaukset pippuria ja suolaa, hiukan omenaviinietikkaa ja vettä, ja aasialaisen ruoan kunniaksi hiven makeaa tsilikastiketta. Ravistetaan ja kaadetaan kulhoon, muiden ainesten päälle. ) Juomana kuplavettä ja pitkänpitkä lonkero sekä jälkkärikahvit

*** *** ***
Ja sivuhuomautuksena: takana 23 vuotta rajoitetuin hiilihydraatein.
Kwasniewskin tapaiseksi rasvakarppaukseksi se tosin muuttui vasta 2007.
Edelleen tuntuu kuin olisin ruokapuolella tullut kotiin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-17 11:44:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kävely vaihtui tällä viikolla pyöräilyksi, kun ilmatkin suosivat (kaunista eikä liian kuumaa). Aluksi teki vain mieli laajentaa pään sisäistä karttaa hiukan tassutteluja pitemmälle, kun pokemonien aikaan tuli tallusteltua lähes kaikki lähitienoot tuonne kolmeen, neljään kilometriin. Ensimmäinen yritys johti radanvartta Espoon tuomiokirkon maisemiin (olipa kaunista, ja kahville löytyi ihan juttuseuraa), kerran kiersin Lippajärven (kaukaa, koska rannat oli kaikki rakennettu niin että koko järveä näki vain vilauksen, kahdesti), ja käyty Träskändan kartanonpuistossa, josta olen kyllä kuullut vaan en käynyt (sieltä kuva). Tosi kivaa, kunhan muistan liikkua niin hitaasti, ettei ala hikoiluttaa (lue: kutista). Onneksi kesää riittää vielä :)

Kuva

Ja viikon 28 ruokiin.
Aamiaisilla maitokermakahvia, usein juustoa, usein ja 5-10g hiilareita (leiväke, kylmiä perunoita voin ja suolan kera), lounaat samoin. Ruokaa kolmesti päivässä, eniten päivällisellä. Paino samoissa kuin palmilla, pudotusta vuodessa kuutisen kiloa, ehkä siksi että stressitasot nyt eläkkeellä matalammat? Verenpaineet normaalit, ja näen niissä yllätäen saman ilmiön josta Ari kertoi aikanaan: pieni hiilarilisä laskee paineita merkittävästi. Minulla paineita tosin laskee myös kahvi, jota suomalaismedioissa väitetään verenpainetta nostavaksi (jos kohta lontoon kielellä kuuluu muutakin). Noh, suomalaisille nyt syötetään muutakin outoa mediassa, joten mitäpä pienistä.

Ma
Päivälliseksi sunnuntain curryn lihaton loppu täydennettynä hyvällä jauhelihalla (pakkasesta, kypsää). Lisänä tuore salaatti kotivinegretillä (omia salaatinlehtiä, kurkkua, ituja, tomaatinpuolikas). Juomina kuplavesi ja pitkänpitkä lonkero, jossa vähän viinimarjoja pakkasesta. Kahvit

Ti
Päivälliseksi keitettyjä kesäkasviksia (perunaa, kukkakaalia sipuli), sipulikermassa haudutettuja snellun kunnon lihapullia (pakkasesta), pöytävoita ja kesäsalaattia (kurkkua, tomaattia, retikkaa, koti-ituja ja muutama salaatinlehti pihalta) keraw kotivinegretin. Jälkkäriksi pieneen lasiin rakennettu noin desilitran kokoinen annos, jossa vähän kaikkea: raparperikiisseliä, hukkapussin rypäleenpuolikkaita, maustettua smetanamaskarponea, mansikkavadelmasosetta, pala banaania. Juomana vedellä leikattua viiniä, kuplavettä, jälkkärikahvit.

Ke
Päivälliseksi jauhiskuulloketta eilisistä jämistä ja valmiista burgerijauhiksesta (pakkasesta) ja hieno sekasalaatti vinegretillä jääkaapin, hukkapussin ja pihan antimista. Juomina loppu viini ja kuplavettä, jälkkärinä hiukan juustoa voin ja parin banaanisiivun kera. Kahvi

To
Päivällisellä kylmää tapastelua tjsp ... eli avokadon puolikas vinegretillä, leipäjuustotuunattu salaatti, kirsikkatomaatinpaloja kera kesäsipulin ja valkosipulioliiveiden, italiansalamia kera cornichonien, tikkukasviksia, juustolautanen (jukolan cheddaria, punaleimaa, kypsää briitä) kera karpalohyytelön tai kotitekoisen omena-chili-chutneyn ja voin. Juomina vedellä leikattua viiniä, kuplavettä ja kahvia. Jälkiruokia ei tod. tarvittu.

Pe
Päivälliseksi perjantaipitsaa. Normaali ketopohja, täytteenä tuoretomaattikastike jossa oliiveja, italianmakkaraa ja kinkkua, juustoa. Seurana salaatti jossa vain vihreää (salaatinlehtiä, kurkkua, ituja, sipulinvarsia. Vinegretti). Juomana laajaksi kuplavesitettyä kotisangriaa. Jälkkäriksi tiistain kaltaiset annokset. Kahvi

La
Syötiin kesäisiä: kasvistikkuja smetanadipillä, nauravia nakkeja, uusiaperunoita ja -kukkakaalia, ja kesäistä sekasalaattia juustokuutioilla. Pöytävoita, varsinkin perunoille. Kuplavettä, snapsi, kahvia.

Su
Päivälliseksi pitkästä kanacurry, voiriisiä ja salaatti. Voi veljet että oli hyvää!
. Curry: Padassa kuumennettu voita johon sipuli ja valkosipuli. Kun kuullottuneet, perään omatekoinen currytahna (huhmareessa pari tl omaa curryjauhetta ja pienet kuivatut tsilit, vihreä&oranssi, lusikallinen liotettua kookoshiutaletta, pilkottu valkosipuli, pilkottua inkivääriä pakkasesta, vähän mustaapippuria myllystä) ja taas pari minuuttia kuullottelua. Perään 400g viipaloitua tuoretta kanaa (oli miedosti suolattua ohutleikettä), ja kuullottelua hiukan kuumemmalla. Kun lihan väri vaihtunut valkoiseksi, pataan noin 3dl mukakookosmaitoa (kookoshiutaleita ja kiehuvaa vettä, lioteltu päivempänä pari tuntia), kasvikset (paprikaa, kesäkurpitsaa, pakastemaissia, koti-ituja) ja umamiksi jokunen jääpala routapaistin lientä. Viimeistelty voilla, kermalla ja suuruksella (maissitärkkelys sekoitettuna tamari-tsiliomenchutneyhyn malliin 1 tl – 1 rkl – 1 rkl). Lisäsuolaa.
. Voiriisi: Huuhdottu/liotettu basmatiriisi lisätty kiehuvaan voiveteen, mauksi routapaistin jääliemikuutioita, 15 min kypsennys, ja valmiiseen riisiin toinenkin kimpale voita. Annos on monelle, joten jämät menivät taas kahvikupillisen kokoisina satseina pakkaseen.
. Salaattina eilisen vihersalaatin loput (onneksi en ollut sekoittanut juustoa salaatin sekaan, tähän ei olisi sopinut)
. Juomina pitkänpitkää lonkeroa puolen tölkin verran. Kahvit

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-17 12:50:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5471
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Olet pyöräillyt ihan minun kotinurkillani, asun tässä Lippajärven rannalla. En minäkään paljon näe järveä näin kesällä kun lehtipuut peittää näkymän. Pojan ja miniän piha laskeutuu suoraan järvelle.
Träskändan puistosta on nyt tullut minun lempi kävelypaikkani. Se on ihana. Olen käynyt siellä jo kesällä 1957. Kun isä osti auton niin vierailimme kartanorakennuksessa toimineessa vanhainkodissa katsomassa isän setää.
Lapsen mieleen jäi erityisesti iso koristeellinen puuceepömpeli, joka kuulemma oli rakennettu Aleksanteri II vierailua varten.

Sapuskapuoli kiinnostavaa kuten aina.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-17 16:24:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mietin siellä liikkuessani että minkä järven rannalle päädyitkään savannin jälkeen. Niitä on yllättävän monta, järviä siis.
Juuri Lippajärven rannoille on ilmeisesti tiivistysrakennettu todella paljon lisää pientaloja viime vuosina?
Träskända on kyllä upea, vaikka näin aluetta vasta yhden metsätien ja kartanoneduspuutarhan verran.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-17 16:55:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5471
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Espoossa on yli 100 järveä, isojakin kuten Bodom.
Tuossa vieressä toisella puolen kannasta on Pitkäjärvi. Niitäkin on useampi. Nurmijärveltä kun ajelimme tänne niin ajoimme Velskolan Pitkäjärven sivua. Se oli lapsuuden kiinnostavia järviä, jonka rantapenkereisiin ja -kallioihin tehtyä tietä olen sekä kävellyt, ajanut hevosella ja autolla sekä pyöräillyt.

Tämän taloyhtiön kerros-ja rivitalot on rakennettu 1970-luvun puolella. Kyllä täällä on paljon rakennettu, vertaan siihen kun olen käynyt täällä riiuulla jo 1965. :D
Silloin Lippajärvi näkyi hyvin esim Lähderannantielle, nyt ei enää näy.

Täällä on hyvät pyörätiet, minulla ei tosin ole pyörää. Kävelen sitä enemmän.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-18 21:44:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8952
Onpa värikkäitä kukkia siellä kartanon puistossa ja varmaan mukava kierrellä ja saada silmäniloa. :) Järviä sitten on siellä useita, tuolla Riihimäen alueella ei näkynyt vesistöä kun jonkin vuoden siellä asuin ja olin töissä. Kaipasin silloin kesän uimapaikkoja.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-19 10:09:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5471
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Jokin aika sitten Länsiväylä-lehdessä haastateltiin isää ja poikaa, jotka olivat uineet Espoossa 107 järvessä. Siitä päättelin järvien määrää.

Minä olen uinut täällä lapsesta lähtien, ensin Majalammessa ja Mylly-Majalammessa, sitten aikuisena myös Kaitalammessa ja Sorvalammessa, ja nyt Lippajärvessä pari kertaa. Vaatimaton määrä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-24 10:26:00 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Seuraava viikko kotilomaa (lontooksi staycation, ruåtsiksi hemester) noin vaan vilahti ohi. Pyöräilyt jatkuivat melkein joka päivä sillä pienellä lisäyksellä että tavaratelineeltä löytyi nyt sadeviitta, kun yhden kuuron ohimenoa piti odotella sillan alla jokunen tovi. Uusia maisemia riittää, eikä niin väliä jos välillä on hukassa, kun pämääräkään ei ole niin kiveen hakattu. Uutuudenviehätys on edelleen melkoinen : )

Kuvista ensimmäisessä on kotipihan talveutettua pelargonivalikoimaa; mikään ei kasva tiiviisti ja rehevästi kukkia röyhytellen eli sillä tavalla kuin ostopuutarhan taimet, mutta kukkatertut kyllä räväyttävät herkullisesti keskellä kesän vihreyttä näinkin. Maalaismaisema Pitkäjärvestä puolestaan on totta mutta silti vain aito espoolainen illuusio keskellä lähiötä ja liikennettä. Silti hieno juttu että Pitkäjärveä pääsee vielä kulkemaan välillä ihan rannan tuntumassa.
Kuva Kuva

Ja asiaan eli ruokiin, viikko 29
Aamiaisilla ja lounailla silloin tällöin juuston lisäksi linssilettuja tai -leiväkkeitä, joiden reseptin tuunasin meille sopivaksi menneellä viikolla. Hidasta mutta helppoa (liotus ja hapatus vievät pari päivää; bamixointi toki nopeaa, mutta paisto taas hidasta). Imevät kypsyessään upeasti voita, maku on ok ja yhdestä satsita riittää moneksi päiväksi. Siippakin yllättäen tykästyi noihin.

Ma
Sunnuntain jälkeen ei tarvittu kuin tapastelua. Minulle riitti eilisten tomaattisipulisalaatti salaattijuustolla, oliivit, herneet, kasvistikut dipillä ja hiukan juustoa leiväkkeen ja voin kera. Viiniä, kuplavettä, kahvit.

Ti
Päivällinen harvinaislaatuisesti vain yhdelle.
Päivälliseksi kolme linssilättyä voilla ja isolla juustokimpaleella.
Juomina mietoja pitkiä kesädrinksukokeiluita useampi. Unohdin jopa kahvin.

Ke
Päivälliseksi täydensin sunnuntain taimaankanan jämät hyvällä kypsällä jauhelihalla (pakkasesta). Kastikkeen nesteen imeyttämiseen raastoin pari kesäporkkanaa eikä riisiä kaivannut kukaan. Lisäksi kevyt salaatti pääosin pihasalaattien lehdistä. Jälkkäriksi samaa kuin viime aikoina, ks 11.7. Viiniä, kuplavettä, kahvia

To
Päivällisellä kesäruokaa parhaimmillaan
. Kulhoon rakennettu salaatti: lehdet pihalta, niiden päälle yksi hyvä suomalainen tomaatti, sen päälle ehkä 50g kuutioitua salaattijuustoa ja muutama viipaloitu oliivi, ja juuri ennen tarjoilua koko homman päälle vinegretti (puolikas kesäsipulia, pippuria, suolaa, kotietikkaa ja oliiviöljyä pikkupurkkiin, voimakas ravistelu ja hetken odotus)
. Pääruokana ykkösluokan kesäperunoita (kattilanpohjallinen keitetty juuri ja juuri sopivaksi suolan, sipulin- ja tillinvarsien kanssa) ja samassa kattilassa kypsennettyä kukkakaalia; nämä voilla. Lisäksi kiehautin lidlin 91% nakkeja joiden seuraksi smetanadippiä / sinappia. Juomana sen verran hyvä pikasangria laitoin ohjeen talteen. Kahvia, kuplavettä.

Pe
Perjantaipitsakkeen täytteessä tänään italianmakkaraa ja herkkusieniä, lisänä eilistä juustosalaattia. Kuplavettä, viiniä, kahvit.

La
Päivälliseksi taas tapastelua, kun jääkapissa oli sen näköistä tarjottavaa. Siipalle jopa kolme lämmintä pikkuannosta (maksapihvi, pitsanpala ja pikkumunakas), minulle riitti kesäinen runsas juustosalaatti, vähän kinkkua&juustoa ja pari linssilättyvoileipää.
Juomina minulla sangria sekä kuplavettä. Kahvit

Su
Päivällisen alkupalaksi loput eilisestä juustosalaatista, ja pääruoaksi riistakäristystä, puolukkasurvosta ja pottuvoita.
Viiniä, kuplavettä, ja kahvit suklaapalan kera

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-24 10:43:50 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-24 17:49:23
Viestit: 34409
Paikkakunta: Helsinki
Mahtavia kuvia :D Parikkalan patsaspuitoa tuli ihmeteltyä pari vuotta sitten. Kiinnostava paikka.
Ja muuten tulikin sitten nälkä ja mieliteko kun luki viikon ruokalistaa :lol: Pitää lähteä miettimään asiaa tämän päivän osalta.

_________________
Kuva Kaikissa meissä on vikamme, mutta minusta niitä ei vain huomaa
Blogissa lisää


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-30 09:58:12 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18494
Paikkakunta: Jämtland
Ruokavinkkejä täältä on kiva hakea, viikon ostoslistaan myös lisiä!

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-07-31 13:53:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Espoo on yllättänyt tämän pyöräilijän monipuolisuudellaan. Alle kymmenen kilometrin säteeltä löytyy vaikka mitä, valaistuista asfalttipyöräteistä metsäpolkuihin ja autiotaloista siisteihin pikkukyliin ja kulttuurikohteisiin. Kylät taisivat olla vielä viehättävämpiä ennen tätä viimeisintä rakennusaaltoa mutta jänniä silti. Sitäpaitsi suosikkikauppa on vain viiden kilometrin päässä, jokamikä on juuri sopiva päivämatka kun kerma loppuu...
Alla kuva Monikonpuron suojelualueelta, jota ensin etsiskelin useamman päivän pyöräilyillä : )

Kuva

Ja asiaan eli ruokiin, viikko 30. Aamiaisten tärkkelyslisänä aika usein linssilätyt, kerran kylmät uudetperunat suolan kanssa, ja nämä siis juuston, maitokermakahvien, kuplaveden, voin ja ajoittaisten kesäyllärien kanssa.

Ma
Päivälliseksi syötiin eilisiä eli riistakäristystä pottuvoilla ja puolukalla, mutta sitä oli liian vähän kahdelle. Niinpä siipalle ekstroja, ja aterian aloitti laajahko kasvissalaatti vinegretillä. Juomina kuplavettä, sangriaa ja jälkkärikahvit.

Ti
Päivälliseksi tänään punalappuna löydetty ja Atrian possufile, ”pehmeän pippurinen”. Huuhtelin lihan liemistään ja kuivasinkin vähän, sitten uunipannulle kera foliokannen ja uuniin lihalämpömittarin kera. Kun liha valmista, jätin sen ohjeistuksen mukaan lepäämään siksi aikaa että sain pannuliemestä kastikkeeseen, jossa voita, sipulia, tuoreita herkkusieniä, hiven valkopippuria ja kermaa: kasvikset ensin hauduteltu voissa, sitten kaadoin nesteet niskaan ja keitin lientä kokoon, ja lopulta kevyesti bamixoin. Hyvää; itse asiassa niin hyvää, että viipaloin lihankin sinne.
. Salaatti oli eilistä, täydennettynä kurkulla, iduilla ja sipulinvarsilla
. Jälkkärinä kahvia ja talon likööriä

Ke, iltapäivän mittainen kesämatka jälkikasvun kesämaisemiin, jotka saaressa
Istuskeltiin iso osa ajasta ulkosalla, kun ilma oli tasan sopiva: ei kylmä, ei kuuma, pikkuinen tuuli piti hyttyset poissa, ei auringonpaahdetta eikä sateen tippaakaan. Silleen perfect. Ja syötiin ihanat grillipihvit ja uusia perunoita voilla. Salaattia. Vettä ja sangriaa, jälkkäriksi vadelmia ja kahvit.

To, kotona taas
Päivälliseksi loput possufileestä kastikkeineen ja vähän voiriisiä pakkasesta ja ykkösluokan kausirehuja: kesäporkkanaraastetta, tammilehdon herneitä, pikahöyrytettyä kukkakaalia voilla. ... ja hiukan leipäjuustoa, kun lihaa taas vähänlaisesti.
Juomina kuplavettä, viiniä, kahvia

Pe (hulinapäivä, koska meillä yövieraita Ropeconista, ja majoitusjärjestelyt ottivat aikansa)
Syötiin pitsakkeen sijasta kesäperunoita hyvän jauhelihan kanssa (paisteltu päivällä snellun punalappuburgerilihaa)
Lisäksi salaatti jossa myös loput eiliset porkkanaraasteet. Kuplavettä, sangriaa, kahvit

La (hulina jatkuu, mutta vain aamuisin, kun seurusteltiin kivojen ihmisten kanssa)
Päivälliseksi lauantaipitsaa, kiitos eilisen hyvän jauhelihan. Kuplavettä, viiniä, kahvit

Su (nuoriväki oli nytkin aamiaisella, sitten katosivat omille poluilleen)
Siippa sai maksapihvin ja loppupitsan ja vihersalaattia. Itselleni laajensin samaa salaattia juustolla ja leipäjuustolla, lisäksi semmoinen linssilettu voilla juustolla (eräänlainen puolipaastopäivä, kun jutustellessa tuli maisteltua sitä ja tätä). Kuplavettä, viiniä ja jälkkärikahvi

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-08-07 16:04:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ulkona on sen verran lämmintä, että viihdyn hyvin sisätiloissa vaikka koko päivän. Tai no, kävin aamupäivällä tarkistamassa :lol:
Kuva on pihalta, jossa vanha poppelin kanto on hiljalleen saanut kaikenlaista tukijaa ja tuettavaa.
Tummanvioletti viinikärhö teki ensimmäiset kukkansa vasta viime vuonna; katsotaan miten kestää sateet - jos niitä on tulossa.

Kuva

Ja asiaan. Viikon syömisiin vaikutti aika lailla se, että vieraita riitti tällekin viikolle, useampaan päivään.
Välikahveja, yöpalaa ja brunssikin tekivät syömisistä toisenlaisia. Elämää se vaan : )

Ma
Sunnuntaipäivällinen, vasta maanantaina. Huuhdoin, taputtelin kuivaksi, suolasin ja paistoin voissa Snellun valmiiksi maustetut ulkofilepihvit, lisänä voiperunoita (viimeiset vanhat puikulat) ja tomaatti-pihasalaattia. Viiniä, kuplavettä, kahvit.

Ti, (päivällä ylimääräinen kahvihetki)
Päivällisellä
. Alkupalana salaattia (salaatinlehtiä, tomaattia, sipulinnaatteja, vinegretti)
Pääruokana voipataa jossa hivenen aasiaan maustettuna sipuli+valkosipuli, paloitellut kypsät perunat (eiliseltä, talon viimeiset vanhat), valmista hyvää jauhelihaa, ja viimeistely kaverin sokeriherneillä ja kukkakaalilla. Kuplavettä, inkiväärinapsu, kahvit
... ja kakkosjälkkäri kavereiden kanssa: juustoa, hedelmiä ja viinimaistelu
… ja jälkkärin jälkkärinä saunan jälkeen cafe avec ja suklaata

Ke, vaihteeksi kokonaan kaksin
Päivällinen pitkälti eilistä mukaillen: aasian suuntaan maustettu jauhelihakuulloke jossa sipulia, valkosipulia, sokeriherneitä ja kukkista (muut aineet: voi, thaimauste, kookoshiutale, liemenloppu ja tilkka poppamiehen skottimyssyä). Kaverin tuliaisena tuomia uusiaperunoita voilla. Lisänä punajuurta ja vihersalaattia. Vettä, viiniä, kahvit

To:
Oli sen verran hyvä yritelmä tuo eilinen, että toistettiin se, kun aineksia riitti. Viini tosin jäi väliin

Pe, aamulla lähes legendaarinen brunssi kaikesta kivasta mitä talosta löytyi: kuohuvaa, kauden marjoja, herneitä, kinkkua, uusia leiväkkeitä ja linssilettuja, kahvia, juustoja, ...
Päivällä ylimääräiset kahvit, kun jälkikasvu porukkoineen pistäytyi täällä kotimatkallaan
Päivällisen aikaan sitten nälkää olisi pitänyt hakea jostain, eikä edes yritelty. Minulle riitti hyvin salaatti ja mikrotettua leipäjuustoa, seuranaan kuplavettä, kotisangriaa ja kahvit.

La
Syötiin kotipitsaketta vasta lauantaina, eikä kovin isoja annoksia, kun nälkä oli edelleen hakusessa. Kinkku-oliivi-tomaatti-juusto

Su
Sunnuntaipäivällinen ja yllättäen jopa sunnuntaina, kahdelle:
. Alkupalana kevyt salaatti (romainea, sipulinvarsia, appelsiinin puolikas, mustaherukoita, vinegretti)
. Pääruokana yhden padan viritelmä: Vajaan 300g petit tender lihapala: viipaleiksi ja pintamaustoon ennen pääsyään pataan voissa kuullotettujen sipulien päälle pikaisesesti paistumaan. Perään loput sokeriherneet (näitä jään kaipaamaan), kukkakaalia ja kermaa. Sen seurana samaan aikaan mikrossa voivesikermassa kuumennettua kypsää kesäperunaa rakuunalla, jälkkäriksi kahvit. Kuplavettä, viiniä, kahvit

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-08-13 12:51:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5471
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Oi mitä herkutteluja! Näitä on kyllä kiva lukea ja napata vinkkiä ja vaihtelua omaankin ykstoikkoseen ruuanlaittoon.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-08-14 10:10:40 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Palm, joo ehkä. Joskus. Ja joskus on sitten paljonkin yksinkertaisempaa, kuten viime viikolla.
Päivän kuvassa pihalta napattuja pelargonioita, kun lupasivat niin isoa tuulta ja sadetta (joita ei tänne juuri tullutkaan). Muukin rekvisiitta (piparminttu, oregano, kalla, ruusubegonia, vuohenkello) on pihalta. Aina siellä jotain kukkii, onneksi :)

Kuva

Ja ruokiin, viikko 32

Ma
Kevyt päivällinen, kun tässä kuumudessa ei oikein maistunut:
Minulle juustoisaa salaattia, ja jälkkäriksi lisää juustoja. Juomina kuplavesi, kevytsangria (jossa pihan viinimarjoja), kahvi
Siipalle lisäksi maksapihvi (pakkasesta) ja pieni täytetty munakas.

Ti
Päivällinen. Alkupalan muutama palollinen herneitä, sitten tuore salaatti juustolla ja lauantain pitsanloput. Kuplavettä, kahvi

Ke
Syötiin saksanmakkaroita thaityyppisesti maustetussa kuullokkeessa.
Sen kanssa puoli kahvikupillista voiriisiä pakkasesta per nenu. Salaatti, napsu, vesi, kahvi

To
Päivälliseksi tapastelua. Salaattijuustosalaatti, hyvää kinkkua, oliiveita ja muuta kivaa. Viinilasillinen, kuplavettä, kahvi suklaalla

Pe ja La yksin kotona, oho
Tein sitten kahden päivän kuullokkeen yhdelle. Se oli thai-kuulloke, valkuaisena pussi kypsää hyvää jauhelihaa pakkasesta. Ainekset lisäysjärjestyksessä; Voi, sipuli, valkosipuli, huhmaroitu seos (oma thai-mauste, inkiväärinpala pakkasesta, valkosipuli), kookoshiutaleita, liha, herkkusienet, rouhittu cashew, suolavesi ja kermatilkka, tsiliuute, voiriisikupillinen, suurus
Kuullokkeen seurana perjantaina loput torstain salaatista, perjantaina vain kurkkukuutioita ja pilkottua sipulinnaatteja.
Kuplavettä, kahvia, inkivääri-gt

Su
Syötiin saksalaisia uunimakkaroita ja salaattia (tomaatti-salaatti-sipulinvarsi-appelsiini-juusto-vinegretti)
Jälkkäriksi vähän lisää juustoja. Kuplavettä, viiniä, kahvit

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-09-05 14:29:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jaahans, tämä on jäänyt, mutta muista muistiinpanoista onneksi löytyy, joten jatketaan

Viikko 33

Ma
Hitaan maanantain päivällinen: perunoita, jauhiskastiketta ja salaattia, vähän niinkuin jämistä. Tai no, perunat ihan kurantteja kaverin pikkuisia annabellejä ja jauhelihakin pakkasesta ja ihan ok. Mutta kastikeeseen piiloutui myös kotikesäkurpitsa, jolle ei löytynyt muuta paikkaa; ja smetanadippi, joka sekin vain venyi ja vanui jääkaapissa. Ja salaatti oli jämiä; loput kaverin romainet, vimpat idut (jo hiukan ruskeita), viimeiset appelsiininpalat yms. Vaan ihan syötävää oli kaikki tänäänkin, suorastaan hyvää. Kuplavettä, napsu/olut, kahvit

Ti
Sattumalta tuli kehitettyä tosi hyvä kastike valmiista hyvästä jauhelihasta ja kuivatuista suppiksista. Kahden hengen annokseen: sipuli, valkosipulin kynsi, voita, pari rkl huhmaroitua kuivasuppista, myllypippuria ja kahden hengen annos hyvää jauhelihaa. Neste/suurus: vajaa desi tuorejuustoa ja loraus kermaa.
Päivälliseksi viimeiset kaverin perunat, yo sienijauhelihakastike ja pöytävoita. Salaatti jossa pihavihreää, sipulinnaatteja, retikkakuutioita, naapurin pudokasomena paloiteltuna, koti-ituja ja vinegretti. Vettä, viiniä, kahvi.

Ke
Testipäivällinen: poronkäristystä, lyttyperunoita ja puolukkasurvosta.
Eilinen salaatinloppu, pari kesäporkkanaa. Eilistä viiniä, kuplavettä, cafe avec

To
Syötiin hiukan kevyemmin: siipalle täytetty munakas ja minulle sama ilman munaa (eli vain munakkaan lihatäytettä). Juustosalaatti. Olutta/kevytkotisangriaa, kuplavettä, kahvit

Pe
Perjantaipitsake, salaattia, kuplavettä, viiniä, kahvit

La
päivällinen neljälle. Pääruokana lidlin valmiiksi maustettu punalappuinen thai-tyylin kana riisillä ja salaatilla
… vaikka se tietenkin oli broileri eikä kana. Huuhtelin pinnalta pahimmat pois, ja laitoin uunivuokaan jonka pohjalla voita ja sipulia. 170C kiertoilmauunissa hiukan yli kaksi tuntia, jonka muutaman kerran käänsin. Ei siinä varsinaisesti mausteet tuntuneet, mutta ihan ok ja kohtuullisen meheväkin oli se. Jämistä saa vielä yhden annoksen. Jätin räimäleet ja luut yöksi liemiintymään.
. Riisi oli entispäivän luuliemessä voin ja sipulin kanssa kypsennettyä basmatia, ihan ok
. Salaatti meidän perusvihreitä, paitsi että mukana runsaasti persiljaa.
. Jälkkäriksi suklaata ja/tai kahvia. Juomina kuplavettä, kuoharia/alkoholitonta olutta

Su
Syötiin loput viime sunnuntain käristyksestä ja perunoista, alkupalana juustoinen tomaattisalaatti. Kuplavettä, viiniä kahvit.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 10 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)