** muoks selityksiä, koska meidän tapamme syödä on niin tyystin erilainen kuin muualla Suomessa - tai karppilassa ** Makroja tulee jälkikäteen katsottua edelleen ajoittain. Tosin nykyisin useammin ostoskorin kuin yksittäisen aterian tai päivän kautta. Tasaisen painon aikaan se on edelleenkin luokkaa 2000 kaloria, vaikka kaloreita enemmän tuo painon vaihtelu näyttää minulla liittyvän syömisrytmiin ja varsinkin naposteluihin. ... mutta valokuvat eivät kertoisi oikein mitään siitä mitä syön, koska rasva ei juurikaan näy valmiissa annoksessa. Ei näkynyt ennen eikä näy nyt
Kwasniewskin tyyli (joka sopii varsinkin tälle iholle, mutta myös tälle sielulle) näyttää kuvissa peukaloisen annoksilta, koska päivän kaloreista vain parikymmentä prosenttia kertyy valkuaisesta ja bulkkihiilareista. Salaatti olisi ehkä kuvauksellinen, koska siitä saa lautaselle kivan näköisen ja kirjavan keon; mutta kun noita raakoja kasviksia ei kannata kaloreiksi edes laskea (eikä niitä kawassa huomioida) niin se ei auta yhtään meikäläisen (eikä muuten muidenkaan) annoskoon/kalorien/hivenien/asiallisuuden hahmotuksessa. Siksi kai niitä salaatteja on pilvin pimein median kaiken maailman ruokaohjeissa. Savuverhona peittämässä todellisuutta.
Päivän kaloreistani noin 20% eli noin 400 kaloria on muuta kuin rasvaa. Siihen mahtuu mukavasti noin 100g lihaa (prodeja noin 20g), pari desiä kahvinvalkaisimia (prodea alle 10g, hiilareita saman verran) ja 100g +- jotain juustoa (prodeja noin 30g). Bulkkihiilarilisä on joku kombo lehtileipiä tjsp (hiilareita noin 10g), perunaa/riisiä (kypsissä 15g/100g) ja pari lasillista viiniä (jos alko lasketaan hiilareiksi, eikä vaikkapa verensokeria nostamattomaksi rasvaksi). Loppuruoka eli rasvat jäävät näkymättömiksi; siitä nimi piilorasva. 100g voita tuottaa jo melkein 800 kaloria, ja siihen desi kermaa niin ollaan jo rasvoissa yli 1000 kalorin, ja sitten vielä ne rasvat juustosta, lihasta, salaatin oliiviöljystä, pähkinöistä, kotimajoneesidipistä, ja 2000 jo tuli ja meni, jos ei hiukan pidä varaansa : )
Ja asiaan eli ruokiin. Nyt oli erilainen viikko, kun ulkoruokinta ja matkakin häiritsivät kummankin pakkia. Ja valitettavasti vielä eri päivinä. Eikä yhdelle ihmiselle tulee päivällistä tehtyä juuri salaattia enempää, kun kerran ei ole pakko...
Aamiaiset ja lounaat ovat pysyneet samanlaisina: runsaasti kahvia maitokermalla ja ilman, runsaasti kuplavettä tai kuumaa vettä, lisänä juustoja ja voita, joskus leiväkkeitäkin
Sunnuntaina käytiin kotoisten syömisten lisäksi 10v pokemonkaverin juhlissa. Hauskaa oli ja kivaa, mutta syömiset jäivät mustaan kahviin, muutamaan sipsiin, pariin kirsikkatomaatti-leipäjuustotikkuun ja pariin gluteenittomaan lihapullaan. Toisaalta, tämä oli tiedossa jo etukäteen, ja kaverit olivat hyvinkin juhlien arvoiset, vaikka leivonnaiset eivät meille käyneetkään.
Ja koska näin kävi, söimme kotona päivällisen, jokamikä oli eilisten kotoisten juhlien jämiä: hirvipullia (nyt pakkasesta kaivetulla riisillä, kun pottuvoin jatkoin eteenpäin) ja salaattia. Vettä, kahvia.
Viime viikon maanantai: Pakkasesta noukittua hyvää lihapataa (se ei ehtinyt olla siellä onneksi kuin hetken), sekasalaattia ja lasilliset parempaa viiniä yhden päivän päätöksen kunniaksi. Toki myös kuplavettä ja kahvia
Tiistai, kaveri tuli kylään.
Alkupalana hiukan kuivalihaa, erikoiskypsää kassleria ja sipsejä. Sitten suppilovahverokeittoa (ohje onneksi keisarinpiirasketjussa, siitä on pitkä aika kun viimeksi) kera italian shampanjan. Pääruokana pikapihvejä kermasoosissa, jossa herneitä, parsaa ja herkkusieniä; sen seurana voilihaliemiriisiä ja ituisaa ja appelsiinillista salaattia; juomana veden lisäksi loput eilisestä viinistä. Jälkkärikahvit ja lidlin suklaakuorrutettu appelsiininpala.
Keskiviikkona söin tiistain kunniaksi kevyemmän päivällisen, jossa loput eilisen suppiskeitosta, salaattia ja jälkkäriksi juustoa; juomina loput eilisestä italianshampanjasta, vettä ja kahvia
Torstaina yhden kokouksen jälkeen juustokasvissalaattia, lehtileiväkettä voilla ja juustolla, juomana veden ohella sangriantapaista (koska tiistain salaatissa oli appelsiinia myös mehuna, ja sitä jäi yli). Kuplavettä, kahvia
Perjantaina jatkui sosialiseeraus kun saimme yövieraiksi kaverin jolla myös synttärit. Päiväkahvit kotosalla kera kuohuvan ja juuston ja suklaan, ja sitten lähdettiin syömään ihan laaturavintolaan, jossa ruoka kaunista kuten paikkakin ja viinikin hyvää, mutta potivat siellä akuuttia voipulaa, eikä muutenkaan ruossa löytynyt rasvaa kuin nimeksi, ja sen kyllä huomasi, myös maussa. Onsevaankummaa, kun tätä väitetään nykyisin gurmeeksi...
Lauantaina sentään tilannetta korvasi brunssi omassa keittiössä.
Silloinkin päivällisellä minulle vain juustoinen salaatti kera juustoisten ja voisten leiväkkeiden ynnä kahvikimaran.
Ja sunnuntaina olimme matkanneet merta etelämmäs, kyläilemään kivojen ihmisten luona. Päivällisellä lihatacoja ja juustoja, hyvää seuraa, ja yllättävän hyvää venkoliteetä
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)