karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-28 07:10:16

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 10
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-11-19 15:30:35 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18460
Paikkakunta: Jämtland
Jouluruusua olen minäkin vähän katsellut mutta on paikoista pula. Kevättalvesta saattaisi tilaa ollakkin kun aina joku kukista kuitenkin talvella kuukahtaa. Makoisaa talven jatkoa vain elsilän väelle!

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-11-19 21:14:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-03-24 17:49:23
Viestit: 34362
Paikkakunta: Helsinki
Lainaa:
Vielä vähän viimekertaisesta kuvasta. Kokeilin tässä syksyllä tsiliöljyn (ja rapean tsiliöljyn) tekoa internetin opastamana, ja täytyy sanoa, että nyt olen jo hiukan koukussa siihen. Sen VOI näemmä ihan hyvin tehdä vaikkapa vaaleaan oliiviöljyyn (vaikka kaikki ohjeet ehdottavat neutraaleja siemenöljyjä), ja siitä tuli ihan kotikonstein juuri sopiva pöytämauste talouteen, jossa toinen tykkää hiukan tulisemmasta ja toinen sitten taas ei :)


Hilloja tein tänään joulutervehdyksiksi. Seuraavaksi öljyhommiin. Olen niitä vähemmän tehnyt. Vähän kokeeksi vain jollekin ruokailulle. Meinasin että jos nyt saisi tehtyä sitäkin hillopurkin kylkeen.

_________________
Kuva Kaikissa meissä on vikamme, mutta minusta niitä ei vain huomaa
Blogissa lisää


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-11-27 20:28:37 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mlv, tuo jouluruusu voi vieläkin yllättävän hyvin, vaikkei se olekaan niin viileässä kuin mitä kukkakauppias viime viikolla opasti. kiva olisi jos se kestäisi pitempään tällä erää.
Matamille: katsoin herkullisia hillojasi, mutta tuo öljy on meille käyttökelpoisempi. Toinen satsi meneillään...

Päivän kuva on kukkaikkunalta. Ulkona oli jopa -13 astetta, ja alkuillasta upea vaaleanpunainen hämärä auringon laskiessa; sittemmin tuo sininen joka näkyy tässäkin. Tarkasti katsoen voi ehkä huomata, että tuossa kaksi orkideaa tekevät nuppuja, ehkä nytkin jouluksi? Ylimpänä on vastikään viileästä talveutushuoneesta lämpöön kannettu sirokasvuinen tsili jossa pienenpienet mutta varsin tuliaset hedelmät, ja vasemmalla reunalla pihalta pelastettu mutta nyt jo huonokuntoinen sileälehtinen persilja.

Kuva

Ja asiaan

Viiko 47 oli viikko, jolloin mikään ei mennyt oikein sovitusti ja suunnitellusti ruokapuolella, ja silti meni lujaa :)
Yksi mutta vain yksi ongelma oli smetanamme. Tämä juuri oli tammikuun lopulta, ja sitä käsiteltiin kuin kukkaa kämmenellä; aina ennen alkua kiehuvalla vedellä steriloidut astiat ja vatkain, ja melkein aina siemen otettiin edellisen purkin pinnalta, eli mahdollisimman vähän ulkomaailmaa nähneestä aineksesta. ... vaan erinäisistä syistä tulin sitten entiskerran ottaneeksi siemenen purkinpohjan smetasta, ja nyt se löysi heikomman makuisia mikrobeja kavereikseen. Sitä söi juuri ja juuri, mutta herkkua se ei enää ollut. Niinpä tällä viikolla on pitänyt löytää käyttöä sekä upeille tarjouslihoille että tuolle epäkurantille smetanalle. Onneksi se maku ei näy enää keitoksissa. Yhdeksän kuukautta on ihan hyvä elinaika sille linjalle, mutta hiukan sapetti silti...

Ma Päivälliseksi tuunasin loput keskiviikon valmiiksi maustetusta possunkyljestä, läskisoosiksi :D
. Elikkä se ”läskisoosi”: leikkelin näkyvän rasvakudoksen kuutioiksi ja sulattelin siinä ja voissa sipulia, valkosipulia ja kourallisen hapankaalia pehmeiksi, ja jatkoin kastikkeenalkua huonoksi päässeellä smetanalla ja bamixoin miten kuten pienemäksi. Lisätty perään loppu liha kuutioina ja niinikään kuutioitu etikkakurkku ja annettu kaiken kiehahtaa hetken verran yhteen.
. Tuon seurana muutama pikkuinen siikli (ei kuorittu) ja salaattia jossa retikkaa, omia ituja, kurkkua, eilisen porkkanaraasteen loppu, vähän relissiä ja omenaa ja sipulinen vinegretti.
. Se oli hyvää, perinteeltä maistuvaa sapuskaa, joka ei kaivannut edes sinappia, eikä sitä todella jaksanut määräänsä enempää. Lue: uunikyljestä tulikin kahdeksan liha-annosta
. Kuplavettä, napsu, kahvit… eikun kahvin unohdin! ... ja se näkyi tiistai-aamun päänsärkynä joka poistui kahvikupillisella

Ti Hups, enpäs kirjannut, mutta torstain menusta voin päätellä sen olleen isosta kasslerinpalasta kokeiltua possupataa, eli palasteltua kassleria kypsytettynä runsaassa maustetussa kermasmetanassa ruotsalaiseen malliin.

Ke kylässä länsirannikolla
Päivällisellä pikkubraatwursteja ja kaikkea kivaa omakasvispuolella (mm hyviä perunoita voilla, voi-rakuunaporkkanoita ja etikkakurkkuja). Kuplavettä, viiniä, kahvit - ja jälkkärin jälkkäriksi maiteluviinejä juustoilla

To Ruokavieraita kotosalla, aavistuksen verran yllättäen
Nyt piti vähän tuunata lasiverannalla odottavaa smetanaista possupataa, jota oli paljon. Lue: keräsin sen pinnan paksuhkon rasvakerroksen pois ja käytin tuosta suurimman osan liemiriisiin, kun taas lopun padasta kuumensin rauhassa ja lisäsin sinne pikkuisen tuoretta kermaa. Liha oli upean mureaa, ja näin rasvatkin sai piilotettua kaikin puolin kunniallisesti. Salaattikin oli vieraskorea: makeaa friseetä, granaattiomenaa, jonagoldia (nämä olivat kovia ja hyviä), pistaaseja ja hiukan ituja, ja vain hiukan kostutusta (sitruunaa, vaaleaa oliiviöljyä, suolan ja pippurin ripaukset); varsinainen vinegretti erikseen. Alkupalaksi palastelua: lanttutikkuja, leipäjuustoa, nachoksia niitä haluaville ja smetanadippi. Juomana vieraiden kunniaksi kuohuvaa, lisäksi kuplavettä ja kahvit suklaalla

Pe Pitsakkeen sijaan pikkaisen parempi gurmee ateria, vain meille kahdelle
. Alkupala: ei ollut
. Pääruokana: Ulkofilepihvi (tai sen puolikas, koska iso ja paksu pihvi, jonka paistoaste medium miinus miinus) kera kastikkeen, jaetun liemiriisikupillisen ja eilisen granaattiomenaisen salaatin. Atrian takuumureaa oli tämä, tarjouksessa ja maultaan ok, mutta ei lainkaan yhtä mureaa kuin viimeksi. Loppu menee varmaan stroganoffiksi

La Ja taas mukavia ruokavieraita
Seitsemän hengen päivälliset (näistä kaksi nuoriso-osastoa)
. Alkumalja glögiin päin maustettu apelsiinikuohuva (alkoton / lähes alkoton), lisänä kasvis- ja leipäjuustotikkuja ja dippi
. Alkuruokana vanhoja opiskeluaikoja mukaillen lämmin juustoleipä. Paitsi että leipänä oli tällä erää linssilätty, ja että juustokuorrutuksen päälle laitettiin pari tippaa rapeaa tsiliöljyä
. Pääruokana riistakäristystä, pottuvoita ja puolukkasurvosta, lisäksi salaattia; kuplavettä paljon, ja niitä haluaville myös paria maisteluviiniä, vähän
. Jälkkärinä kahvia, mantelisuklaata ja muutamalle tilkka calvadossia

Su Päivälliseksi palastelua, koska hyvät jämät piti saada käyttöön
. Lämminruoka oli munakas/kasvispaistos juustolla. Sen kanssa välivarastossa yön aikana jäätynyt salaatti (auts :oops: ). Lisäksi pöydässä belgialaista maksapasteijaa, leiväkettä, pajuniemen erikoiskypsää, juustoja, dippiä porkkanatikuille ja sensellaisia. Vettä, viiniä, kahvit

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-11-29 10:15:38 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18460
Paikkakunta: Jämtland
Orkideat ovat kyllä kiitollisia kasvatettavia, kukat kestävät kauan eivätkä roskaa samalla tavoin kuin ne rakkaat pelakuut.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokapäiväkirja
ViestiLähetetty: 2023-11-29 15:44:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8875
Minun kaksi orkideaa vain jököttää siinä mihin vähän kukkavartta aikaa sitten kasvattivat eikä ne ole nyt pitennyt yhtään. Kerran viikossa uppokastelen tunnin ajan ja sitä lannoitetta vähän veden sekaan. Ei taida tulla jouluksi kukkia noista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-01 11:19:04 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Geri, ei näytä hyvältä täälläkään noiden nuppujen kehittyminen tänä vuonna. Ehkä ikkunalla oli liian viileää niille, tai kesässä jotain?
Tämä päiväkirjaprojekti lähestyy loppuaan, jotain uutta tulossa ehkä ensi vuonna.

Minulle ruokapäiväkirja oli tällä erää tapa tutkailla sitä miten elämänmuutos aka ensimmäinen eläkevuosi sujuu, ja miten elämä jäsentyy kotiympyröissä. Olipa tämä opettavaista, taas kerran! Nyt ihan melkein kaikki on paremmin kuin mitä osasin edes kuvitella - ja on todella hyvä nähdä ja ehkä jopa julkisesti nayttää, miten hyvin tämmöisellä tavallisella karppiruoalla pärjää. Ja ehkä nähdä itsekin se, miten hirvittävän iso määrä stressiä katosi työelämän (ja työttömyyshaahuilun) myötä. Stressitöntä elämä ei ole varmaan koskaan, ja pari isoa juttua vaikuttaa nytkin taka-alalla koko ajan (ison maailmanstressin ohella), mutta silti ero aiempaan on kouriin tuntuva.

Viisi kiloa lähti sen kummemmin suunnittelematta, treenamatta ja paastoitta, näillä sapuskoilla (noin 80% rasvaa, ja loput 20% sopivana sekoituksena valkuaista, hiilareita ja alkoa). Verenpaine on aamuisin parempi kuin ikinä (ja nyt siis todella nk normaali). Ehdin vihdoin miettiä ja hoitaa omia ja talon asioita - ja uppoutua kirjoihin kuin joskus nuorena, vaan ei oikein koskaan sen jälkeen. Ja täällä on edelleen me kaksi taapertajaa seuraamassa maailman menoa hyvässä ja pahassa.

Hyvää joulunalusaikaa kaikille karpeille!

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-01 12:06:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8875
Hyvää Joulun aikaa teille ja kiitos samoin! :) :smt114


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-04 10:27:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ensimmäinen adventti kuvina. Kynttilä ja ekana adventtina esiin kaivettava enkeli kuuluvat vanhempaan traditioon
Uudempaan taas lettupannulla hitaasti kypsyneet linssiletut aamiaiseksi; niitä terästellään juustolla ja tsiliöljyllä.
Eikä pikkujoupitsake punaisen juoman kanssa, ihan vaan kaksin, ole ainakaan vielä perinnettä lain : )

Kuva Kuva
Kuva Kuva

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-05 19:46:40 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18460
Paikkakunta: Jämtland
Sinulla onkin oikein kunnon lettupannu!
Oikein hyvää adventtiaikaa sinne.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-06 05:35:51 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56123
Paikkakunta: Kerava
Ihana adventtikynttelikkö :-)

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-06 20:30:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hyvää itsenäisyyspäivää itse kullekin karpille
Kuva

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-11 14:23:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kukkakuvan sijaan joululahjavihje karpille, joka pystyy ja haluaa lukea lontoonkieltä.
Ostin ihan kotimaassa palvelevan nettikirjakaupan sivulta.
Paperikantinen ja heikohkolla fontilla ynnä liian tiheällä rivivälillä kirjoitettu teksti, mutta aitoa asiaa.
Eikä todellakaan vain inuiiteistä, vaikka sekin on hauskaa luettavaa. Paranee vain edetessään :)

Kuva

Ja asiaan eli ruokiin

Viikko 48
Maanantai
Illastettiin kaksin herroiksi mistä kiitos peruuntuneelle päivälliselle kaverin kanssa
. Alkuruoan sijaan pikkukuppi kotiglögiä Armas J Pullan hengessä
. Pääruokana lämmitetyiltä lautasilta rare-paisteltua eli punalihaista snellmannin pikkutenderiä, siivuttuna paistorasvaan rakennettuun risoton näköiseen (ruskistettu lihanmakuinen voi, puolikas sipulia, valkosipulia, kahvikupillinen hernemaissipaprikaa, toinen kypsää voiliemiriisiä ja loraus kermaa, ja tämä siis annos kahdelle, tai oikeastaan kolmelle, koska sitä jäi yli), lisänä melkoisen maukasta sekasaattia vinegretillä. Kuplavettä, viiniä, jälkkärikahvit (kun muuta ei jaksanut)

Tiistai
Syötiin edelleen harvinaisen hyvin, kahdestaan.
. Ruokana em kaveripäivälliselle tarkoitettu toinenkin pikkuinen snelmannin petit tenderi, lihaa yhteensä varmaan alle 150g, mutta laatu oli huipussaan. Jokainen lihanestetippa imeytettiin voikasviksiin, jossa sipulin lisäksi lähinnä jämiä (pari punajuurta, yksi peruna ja eilisen risotonoloisen loput). Kaikki, kaikki oli hyvää. . Lisukkeina vain salaattia (tai säilykkeitäkin olisi ollut pöydässä, vaan ei kumpikaan käyttänyt). Kuplavettä, viiniä, kahvi

Keskiviikko
Päivälliseksi siskonmakkarapataa, jossa voin ja sipulien lisäksi hapankaalia, smetanaa ja riisiä … ja olihan siinä kupillinen hernemaissipaprikaakin. Kaiken kaikkiaan vähän liikaa kahdelle, mutta sen verran hyvää, että santsasin loput, siinä missä siippa söi lopun salaatin (jota sitäkin vähän liikaa) Kuplavettä, viini (yllättäen eilisen makeahko portugalilainen oli tähän omiaan), kahvi

Torstai
Päivälliseksi vähän eilistä kevyempi annos uutta hapankaali-siskonmkkarapataa (500g siskonmakkaroita riittää kahdelle aterialle). Lisänä kasvistikkuja, punajuurta & etikkakurkkua, juomina kuplavettä ja napsu. Jälkkäriksi tänään juustoja lisillä ja kahvi & suklaa

Perjantai
Syötiin pitkästä aikaa perjantaipitsaa, mallia kinkku-ananas-oliivi-aura. Juuri sopivaksi paisteltu, taas.
Lisänä salaatti, kuplavettä ja viiniä .
.. ja jälkkäriksi jälkikasvulta saadun kahvikalenterin ykkösen maistiainen. Mielenkiintoinen, vaan kaukana kharismasta

Lauantai
Päivälliseksi palastelua
Aterian lämpimänä osana minulla tällä erää eilistä pitsaketta (ja siipalle täytetty munakas). Lisinä juustosalaattia, tuunattua maksapasteija ja etikkakurkkua leiväkkeellä, kasvistikkuja ja dippi, juustoja ja juustonlisiä (keksiä, oliiveja, appelsiinihilloa, voita, omenaa). Vettä, viiniä. Päivän maistelukahvi oli hyvin, hyvin mietoa. Ei jatkoon tämäkään

Sunnuntai, ensimmäinen adventti ja siis pikkujoulujen aika.
Päivällisellä pikkujoulut kahdelle: pikkujoulupitsa (ks kuva ylempänä). Kuplavettä, viiniä ja kolmas maistelukahvi

Viikko 49

Maanantai
Nopea päivällinen: pikapihvejä snelmannin tuoreesta sikanaudasta ja niiden paiston jälkeen samaan pataan rakennettu muhennos jossa voin ja lihanesteiden lisäksi sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, hernemaissipaprikaa ja kermaa. Salaattinakin vain mungin iduilla laajennettu eilisen loppu, joka toimi tuossa ihan hyvin. Yllättäen kotituunattu maksapasteija meni hienosti pikapihvien päällä, pöytävoin lisäksi.
. Kuplavettä, eilisen viinin loput, neljäs kahvikokeilu (oli maustettua, jooei jatkoon sekään)

Tiistai
Kunnon kaveripäivällinen kotosalla <3.
. Alkumaljana kuohuvaa ja kasvistikkuja & nachoja dipillä
. Lisäalkuruokana pienenpieni leiväke, eli maistelu kahdesta maksapasteijasta (omatuunattu voitti tällä erää)
. Pääruokana rare petit tender paistinpannukastikkeella ja voi-liemiriisillä ja viheriäistä sekasalaattia. Viiniä ja kuplavettä
. Jälkkärinä lidlin suklaamantelikeksi, testikahvia ja calvadoksen liraus

Keskiviikko, itsenäisyyspäivä
Syötiin ikkunakynttilöiden aikaan, nyt vaatimattomasti jämiä: runsaskastikkeista stroganoffia jämillä lisäiltynä, seurana vasta keitettyä punajuurta ja tuore salaatti. Kuplavettä minijämät viinistä .- eikä edes kahvia, kun unohdettiin

Torstai
Päivälliseksi pakastimesta noukitulla kypsällä nautasikajauhiksella täydennetty (ja muuten jo lihaton) stroganoffin kastike.
Lisänä puolitettu kupillinen liemiriisiä, punajuurta, etikkakurkkuja ja salaatti
Kuplavettä, napsut ja kahvi kera suklaan.

Perjantai
Päivällisenä uutta kanakeittoa (pitänee laittaa muistiin, oli hyvää)
. Liemi oli tällä erää tänään tehtyä. Siinä oli vettä, 800g kanan koipipaloja ja hiukan pakkaseen päätynyttä räimälettä, suolan ja etikan kera. Lihan perkasin pois puolentoista tunnin kypsennyksen jälkeen ja palautin luut ja muun liemeen kiehuilemaan.
. Ohje oli erkki-muunnettu parista netin jenkkikanakeitosta: kuullotin kuohuvoissa ensin pari pilkottua sipulia, valkosipulia, kuivattua lipstikkaa ja palan raastettua inkivääriä. Perään pippuria myllystä ja yksi lantitettu porkkana, ynnä vedellä laimennettua keittolientä. Kun liemi kiehuvaa, lisäsin pilkotut lihat (koko satsin) ja voita (jota yhteensä ehkä 200g) – ja hiukan ennen syöntiä vielä lorauksen kermaa ja hiukan tsilikastiketta.
. Kuplavettä, lasillinen viiniä, jälkkärikahvit, muuta ei kaivannut. Kahvi oli kalenterin kasi, appelsiinimaustettua; tarvitsi kermaa, eikä maku ollut appelsiininen. Ei jatkoon

Lauantai
Päivällisellä oltiinkin kaverin teinin synttäreillä. Syömiset: juustoja, porkkanatikkuja dipillä, kahvia ja viinilasillinen. Olihan siellä muutakin, mutta onneksi en kaivannut niitä (olivat minulle sopimattomia ja tiedän jo seuraukset).

Sunnuntai
Päivälliseksi loput kanakeitosta, seurana lanttu/porkkanatikkuja ja dippi. Kuplia, viiniä, kahvi&suklaa

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-23 18:07:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8875
Hyvää Joulun aikaa els ja puoliso! :) :smt114


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-24 10:29:16 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93749
Hycää joulua. Kuva

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-30 17:54:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos hyvän joulun toivotuksista, Geri ja Greda o/

Tämä päiväkirjaprojekti tuli valmiiksi eikä jatku, vaikka miten toisto voisi olla opintojen äiti itsellekin.
Sapuskat pysynevät jatkossa tällaisina, kausivaihteluineen, kotikokkauksineen, kotitarviketuotantoineen päivineen
... kunnes tai jos tai kun tarve tulee jollekin muulle, ruoassa, elämässä tai missä sitten tuleekin.

Hyvää vuoden vaihdetta ja mahdollisimman hyvää vuotta 2024 itse kullekin karpille o/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2023-12-31 23:10:41 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18460
Paikkakunta: Jämtland
Oikein hyvää vuodenvaihdetta ja Uutta Vuotta elsilään. Täältä on saanut paljon mukavia vinkkejä ja ruokaideoita, pitää varmaan selailla edelleen noita sivuja kun eiväthän ne karkaa!

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2024-01-02 06:51:55 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56123
Paikkakunta: Kerava
Kiitos samoin sulle els ja perheellesi!

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Erkin ruokavuosi 2023
ViestiLähetetty: 2024-01-03 13:52:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47653
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos kommenteista ja hyvistä vinkeistä matkan varrella, itse kunkin vitjassa.
Tämän vuoden ruoat säilyvät sikäli mikäli tämä vitja säilyy.

Vuoden päätteeksi on hyvä siteerata uudenvuoden aatonaaton hesaria,
jossa toimittaja aloitti kulttuurisivuilla Julia Childin tv-sarjan kommentoinnin näin:
Jussi Ahlgren hesarissa 30.12.2023 kirjoitti:
Ravintolakriitikkotuttuni sanoi kerran että kaksi suurinta eroa ravintolaruoan ja kotona tehdyn ruoan välillä ovat kerma ja voi.


Eikä tuohon voi lisätä oikein mitään. Paitsi että sen voi sanoa toisinkin päin:
els kirjoitti:
Ravintolaruoka lakkaa kiinnostamasta kun oppii käyttämään kermaa ja voita kotoisissa kokkauksissa, ja kun oppii, että eines ei ikinä maistu samalta kuin se tavallisista ja edullisista raaka-aineista itse helpolla tehty. Ei edes vaikka einekseen lisäisi noita kahta maagista tarveainetta.

Hyvän ruoan päiviä itse kullekin, jatketaan seuraavassa ketjussa

Ps, viime vuoden kukkakuvat ovat täällä: https://els.kuvat.fi/kuvat/kukkia2023/

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 16 7 8 9 10

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)