Kuu kiurusta kesään... mutta enemmän olen aina katsonut kukkia.
Leskenlehdet ensin, sitten odotetaan sinivuokkoa ja sitten valkovuokkoja. Ja sitten onkin jo melkein kesä : )
Noh, takapihalla valkovuokkokin on jo nupulla, vaikka miten päivä on vain kalsean ja kolean keväinen. Tästä se lähtee o/
Ja muusta, jopa karppiin liittyvästä
Karppilassa komiteanmies postitti hyvän Phinneyn videon, joka onneksi on vain parinkymmenen minuutin mittainen
Laitan linkin tänne, ettei katoa nettiviidakkoonb:
viewtopic.php?f=82&t=124158Ja komiteanmies kertoi myös yllättävän hyvästä rottatutkimuksesta, vaikkei oikeastaan sitä referoinutkaan, ja sitten ketju repesi muinaisen karppilammen oloisiin sotkuihin, joissa toki olin minäkin osallisena
Mutta itse juttu oli/on hyvä:
. Siinä ruokittiin kolmea eri rottaryhmää 16 viikon ajan. Yksi oli koko ajan kontrolliruoalla (vähän rasvaa eikä lainkaan fruktoosia; sokeri tässä rehussa on dekstroosia eli glukoosista). Muita ruokittiin ensimmäiset 10 viikkoa sapuskalla jossa oli sekä runsaasti rasvaa (laardia) että runsaasti fruktoosia, jokamikä tarkoittaa että ne lihoivat tuossa ajassa selvästi metaboolikoiksi. Sitten osaa näistä lihavista rotista siirryttiin syöttämään niiden elämän viimeiset 6 viikkoa LCHF sapuskalla jossa ei ollut fruktoosia, ja jossa hiilareita ylipäätään oli alle 10 % sapuskasta. Komiteanmiehen kuva näyttää hyvin, miten näiden karppirottien maksa toipui, ja painokin laski selvästi, vaikkei se ihan kontrollirottien tasolle ehtinytkään.
Artikkelin kokoversio löytyy täältä:
https://www.frontiersin.org/articles/10 ... 66883/full... ja tämäkin talteen haarautuvien polkujen viidakosta tänne.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)