pönkerö kirjoitti:
Tuo ei kyllä todista mitään. Minun ruoka-aineallergiani ovat tulleet ihan puskista. Yks kaks saankin oireita jostain mitä olen siihen asti syönyt ilman oireita. Kaikki toki ennen karppiaikoja tulleet, mutta edelleen jäljellä, siis kala ja pähkinä, tavallaan myös sipuli.
P Lihansyöjä kirjoitti:
Minulla on lähipiirissä henkilö, joka söi useamman vuosikymmenen ajan katkarapuja ilman mitään allergiaoireita. Muutama vuosi sitten aivan yllättäen katkaravut aiheuttivat voimakkaan allergiareaktion, eikä hän ole niitä sen jälkeen pystynyt syömään. Hämmentävää ja outoa se on.
Siis tottakai yhtäkkinen allergia/yliherkkyys on myös mahdollista. Jokin omassa kropassa kuitenkin viestii minulle siitä, että kyse ei olisi allergiasta. Vaikea selittää ja toki voin olla lopulta väärässäkin. Tällä hetkellä oireet täsmäävät kuitenkin 100% ketoositilan aiheuttamaan ihottumaan, aivan kuten ketjussa ylempänä olevassa linkissä, jossa mainitaan "keto rash". Ajattelenkin niin, että minun on paljon helpompi yksinkertaisesti lisätä hiilihydraattien määrää, joka on todistettavasti ollut apuna tuossa tilanteessa, kuin alkaa erikseen testaamaan jokaista ruoka-ainetta mahdollisen allergian varalta.
Kroppa meni ketoosiinkin oikeastaan ihan vahingossa tiukemman ruokalinjauksen seurauksena eikä se ollut alunperin mitenkään tavoitteena. Siksi poistun ihan mielelläni ketoositilasta lisähiilareilla ja katson kuinka käy. Ensimmäinen päivä lisättyjä hiilareita on takana, mutta ainakaan vielä ei näy muutosta. Tosin en odottanutkaan, että se päivässä häviäisi vaikka tekisi mitä.
els kirjoitti:
Meikä on lähtiään atooppinen, ja vaikkeivät uudet vieraat siitä enää muistutusta karppilasta löydäkään, niin näistä keskusteltiin noin vuosikymmen sitten karppilassakin, ja jopa aika kiivaaseen sävyyn : ) Mutta joo, varsinainen ketokarppaus alle 20g hiilareilla ei silloin todellakaan sopinut.
... mutta meikäläiselle vastaus ei ollut hiilarit, vaan eläinrasvan (vaikka sen helpoimman eli voin) lisäys ja valkuaisten pitäminen tuolla rajallisissa määrissä oli avain onneen. Ja nykyisin näemmä hiilarit voivat satunnaisesti mennä vaikka tuonne 20 grammaan ilman ongelmia, jos kohta pysyttelen yleensä 50g paikkeilla. Sekä runsashiilarisempi zone (joka ei enää todellakaan sovi) että tämä Kwasniewskin vanhaeurooppalainen tyyli pyrkivät kumpikin ihan tietoisesti pitämään kropan vain ketoosin tuntumassa, ja se toimii... mutta se on hippuisen hankalampaa sellaiselle joka ei halua laskeskella valkuais- ja hiilarigrammojaan (ja tarkistaa rasvasta korkeintaan se, että sitä tulee vähintäin riittävästi, eli paljon). Ja vielä paljon, paljon hankalampaa sellaisille, jotka haluavat laskea kaloreitaan : )
Minulla ei ole aiempaa kokemusta ihottumasta, mutta samaan tulokseen olen päätynyt, että alle 20g hiilarit ei todellakaan ole minua varten. Eikä varsinkaan minkäänlainen ruoan laskeminen
Mutta jotain hyvää tästäkin ketoosikokemuksesta saa irti, koska alkaa ymmärtää enemmän oman kehon tarpeita ja sitä mikä toimii ja mikä ei. Toki onhan tuo oman ihottuman syy vielä epäselvä, mutta kuten tuossa ylempänäkin totesin, katsotaan mitä lisähiilarit saa ensin aikaan.