karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-12-16 13:23:40

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-12-27 18:28:43 
Olen törmännyt monenlaisissa (hörhö)terveysblogeissa siihen, että gheetä pidetään varsinaisena voimaruokana, joka parantaa reiätkin hampaista. Okei, tiedän että se kestää kuumennusta vielä paremmin kuin voi joten on paistamiseen sopivampaa mutta onko mitään muuta syytä syödä gheetä ennemmin kuin ihan vaan voita? Finelin mukaan mikroravinteissa ei ole merkittävää eroa, tietysti ghee on hiukan "tiukempaa tavaraa" koska voista on poistunut proteiini ja vesi (mitä voissa kai aina on vähän), mutta ero on niin pieni että karpin voinkäytöllä sillä ei nähdäkseni ole merkitystä.

Mitä mieltä karppilaiset olette, onko gheellä siis jotain hyödyllisiä ominaisuuksia mitä voilla ei ole? Poislukien tuo kuumuuden kesto. Mutta siis terveysvaikutuksia. Pidän sitä kovin epätodennäköisenä. Onko kyse vain siitä että on "salonkikelpoisempaa" syödä gheetä koska Ayerveda ja Intia, hippien äiti kuin hyvää voita mitä täällä on syöty maailman sivu?

Toinen kysymys: tarvitseeko karppi muuta rasvaa kuin maitorasvaa ja sen mitä nyt ruoan mukana tulee? Tarkoitan siis munien ja lihan sisältämää rasvaa. Tuntuu niin hullulta että "ulkomaan" rasvat olisivat kaikki niin ylen terveysvaikutteisia mutta kotoperäiset eivät.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-27 23:56:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1758
Varmaan makuasia. Gheetähän lämmitetään niin, että pohjalle painuneet kiinteät aineet palavat pohjaan, joka sitten tuottaa makua (kirkastettuvoi valmistetaan muutoin samoin, mutta kiinteitä aineita ei polteta pohjaan).

Kaikesta löytyy hirveästi terveysvaikutuksia jos nettiä on uskominen - kuin myös gheen tapauksessa, jossa terveysvaikutukset riippuvat tietysti siitä mitä sillä korvataan. Jos korvaat viljat gheellä, terveysvaikutukset ovat vallan mahtavat, jos taas voin korvaa, niin eivät silloin niinkään.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 09:06:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39400
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Ghee säilyy kuumissa maissa selvästi voita paremmin, ja suositus on peräisin sieltäpäin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 13:05:14 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56875
Terveyshyödyt lienevät tarua, silloin kun voihin verrataan. Oikein kuumassa paistamiseen ghee on parempi kuin voi, muuten en tiiä miks pitäis käyttää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 13:08:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 4804
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Toisaalta, jos on niitä joille se maitoproteiini aiheuttaa ongelmia, niin ghee mahdollistaa voin käytön.

Itse paistan, kun kuumempaa haluan, voi - oliiviöljy seoksella, ei jaksa gheetä keitellä.

_________________
Paleo-paimentolainen hyväkarppi joka vahtii myös happo-emäs tasapainoa ja lektiinejä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 14:33:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2007-09-09 20:49:56
Viestit: 432
Ghee on hyvää kahvissa, varsinkin itse tehty versio, jossa on paahtunut maku. Ongelmaksi on koitunut yli jäänyt ylisuolainen proteiini, jota en raaskisi heittää menemään, enkä keksi mihin sitä voisi käyttää. Varmaan olis esim. puurossa hyvää. Olen sen polttanut uunissa..

_________________
"Kaikki se kyllä
on päittemme yllä
ja sen vähin erin teen." Juice


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 18:40:27 
Elsin mainitsema säilyvyys on kyllä hyvä juttu. Sellaisen edun keksin itsekin että ghee on kai yleensä suolatonta, joten sitä voisi antaa koiralle lisärasvaksi paremmin kuin voita. Toisaalta en oikein ymmärrä miksi nimenomaan koiralle ei saisi antaa suolaa kun kaikillä märehtijöillä sitten taas on nuolukivet ja riistallekin niitä annetaan.

Tämä ghee-ajatus tuli mieleeni kun sitä nykyään myydään esim. Ruohonjuuressa, mihin ei mikään muu eläinperäinen saa tulla, paitsi ehkä vuohemaito. Että jotenkin selvästi ulkomailta tuotu ghee hyvä ja eko, kotimainen voi paha... Ja sitten näin artikkeleita joissa sanottiin että reiät paranee hampaista kun alkaa syödä aamuisin kalanmaksaöljyä ja gheetä ja jättää fytiinihappopitoiset ruoat pois. Itse näkisin että vitamiinien kannalta reilu voin käyttö (ja d:tä purkista) riittää? Ja omegat ei reikiin vaikuta. Kiinnostaisi siis parantaa hammasterveyttäni mutta en voi syödä kalanmaksaöljyä koska se närästää ja saa vereni liiankin juoksevaksi eikä huvita myöskään maksaa gheestä kymmenkertaista hintaa voihin nähden jos siitä ei ole oikeasti hyötyä. Juu, tiedän että sitä voi tehdä itsekin mutta sitten pitäisi ostaa suolatonta voita mikä on minulle kauhistus. :shock:

Sori jos kirjoitan sekavasti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-28 21:38:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39400
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Jos nimenomaan suusi kunnosta on kyse, niin kirjaudu sisään ja vilkaise tätä : )
Linkki osioon, joka näkyy vain rekkautuneille: viewtopic.php?f=29&t=66987

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-29 05:22:08 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5419
Paikkakunta: pk-seutu
Miksi ihmeessä antaisit koiralle lisärasvana gheetä?
Raaka ruokaa myyvistä eläinkaupoista saa ihan oikeatakin rasvaa ja ravintoa koiralle, kilohinnankin ollessa huomattavasti edullisempi.

_________________
Antivegaaninen ruokavalio on PoP

Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..

Jäbä Kokkaa.. Blogi..

Flickr

Instagram


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-09 00:56:44 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-10 00:36:50
Viestit: 45089
Minä olen gheetä kyllä tehnyt vähäsuolaisestakin voista. Ihan väärin varmaan ja turmeltunutta, mutta hyvää oli.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-10 09:58:31 
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.

Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-12 21:25:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39400
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Noh, K2 MK4 vitamiinia (jokamikä on se K2-vitamiiin muoto joka näyttää auttavan eniten, mm japanilaisten mukaan)'
löytyy ihan yhtä hyvin niin voista kuin gheestäkin. Ja joo lehmänmaitovoista siinä mistä muualtakin.
Suomi on tässä hieno maa asua, koska täällä lehmille syötetään etupäässä heinää :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-13 22:34:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Vieras kirjoitti:
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.

Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.

K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.

Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-14 14:37:59 
Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet :)

Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-14 19:26:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1758
meli kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.

Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.

K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.

Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).


Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista.

E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-15 22:14:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Vieras kirjoitti:
Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet :)

Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa?

On täällä karppilassa esitelty virallisia tilastoja suomalaisten lehmien ruokinnasta ja kyllä se etupäässä heinän syöttämistä oli. Myönnän kuitenkin, että siitä on jo vuosia aikaa, kun viimeksi niitä tilastoja katsoin.

En ole tutkinut tarkasti, ovatko USA:n foodinfo.us-tietokannan tiedot yhtäpitäviä Finelin kanssa. Mutta tuossa foodinfo.us:n taulukossa lasketaan mukaan vain K2-vitamiinin muoto MK4, jonka els edellä sanoi auttavan eniten kaikista K2-vitamiinin eri muodoista. Finelissä taas K-vitamiinikohdassa lasketaan vain yhteen kaikki K1- ja K2-vitamiinien eri muodot erottelematta ollenkaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-15 22:29:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Mohmelo kirjoitti:
meli kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.

Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.

K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.

Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).


Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista.


Kypsytetyissä juustoissa on se maitorasvan alkuperäinen K2-MK4-määrä ja sen lisäksi bakteeritoiminnan seurauksena muita K2-vitamiinien muotoja, juustolajista riippuvia määriä. Viimeksi kun vuosia sitten katsoin, Edam-juustossa oli kaikista juustoista eniten näitä muita K2-vitamiinin muotoja kuin K2-MK4. Edamissa muistaakseni suurimmat K2-määrät olivat muotoja MK9 ja MK11. Näitä bakteeritoiminnan tuottamia muita K2-vitamiinin muotoja kuin MK4 on Suomessa mitattu hyviä määriä myös punaisesta viilistä. Mutta kuinka hyödyllisiä ihmiselle sitten ovat tämä muut K2-vitamiinin muodot kuin MK4, siitä on karppilassakin kiistelty ja elsin kanta edellä oli, että MK4 on se, joka auttaa eniten.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-15 22:41:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Mohmelo kirjoitti:
meli kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.

Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.

K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.

Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).


E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.


Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.

Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta:
Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057
select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343
select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964
select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349
select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025
select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962
select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972
select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069
select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346
select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341
select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352
select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024
select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347
select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345
select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100
select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351
select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953
select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344
select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-16 23:47:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1758
meli kirjoitti:
Mohmelo kirjoitti:
meli kirjoitti:
K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.

Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).


E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.


Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.

Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta:
Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057
select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343
select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964
select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349
select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025
select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962
select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972
select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069
select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346
select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341
select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352
select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024
select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347
select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345
select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100
select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351
select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953
select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344
select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt


Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla.

Jaa-a. Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. Se, että mitä muotoa ne bakteerit tekevät, riippuu yleensä bakteerin tyypistä.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 18:01:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39400
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Itse asiassa ei riipu. Tai paremminkin bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää.
Eukaryootti-kasvi5t puoletaan tarvitsevat ja tekevät K1-vitamiinia (jonka lehmät muuntavat K2-MK4'ksi)
... ja ei-eukaryootit eli vaikkapa bakteerit tekevät (kun teke3vät) puolestaan tyypillisesti K2-MK9 tai K2-MK7.
Eri eliöt kun tarvitsevat erilaisia hiveniä omaan elmäänsä....

Näistä kannattaa lukea jostain lisää, jos sattuu olemaan kiinnostunut. Siis muutakin kuin jotain abstrakteja : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)