karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 06:54:57

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:15:08 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2005-11-01 18:38:11
Viestit: 32
Paikkakunta: pohjanmaa
Hoitsukarppi tekee paluun nyt neljän lapsen äitinä :D

Kaipaisin vinkkejä /helpotusta arkeen kun ei aina jaksa alusta asti ruveta ruokaa vääntämään ja kun kuitenkin joudun usein vielä tekemään lapsille eri ruokaa.

Eli listausta nopeista ja helpoista karppiruuista ja myös hyvistä valmisruuista koska minulla ei ole aikaa myöskään mennä tutkimaan kauppaan tuoteselosteita :) Olen löytänyt vasta kasvisgratiinin (pakaste) joka sopi kyllä hyvin hirvenpaistin kylkeen

_________________
takaisin ruotuun 2012

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:29:39 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2005-11-01 18:38:11
Viestit: 32
Paikkakunta: pohjanmaa
Unohtui vielä mainita että tilannetta vaikeuttaa SUURESTI se että olen munattomalla ruokavaliolla ainakin niin pitkään kun imetys jatkuu...

_________________
takaisin ruotuun 2012

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:34:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Mun on pakko tähän heti sanoa, että opeta lapset samalle ruualle.
Minullakin on viisi lasta ja helpointa on kun tekee yhden ruuan.

Minusta helpointa on, että mietit Flyladyn opeilla jo illalla, mitä teet aamiaiseksi ja päivälliseksi. Eli otat ruuat sulamaan jos on pakastimessa tai teet ostoslistan.

Järkkäät pakastimeen pakastevihanneksia ja viikoksi vähintään lihat ja tofut taikka muut.

Siinä ei sitten kauaa käy kun sulla on tarvikkeet olemassa.

liha pannulle ja toiselle kasvikset voin kanssa.

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:35:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-21 19:49:49
Viestit: 1797
Mun kestosuosikki laiskalle tai kiireiselle. Voi tehdä ison satsin kerrallaan ja lapsetkin varmaan syö: Tee makaronimössöä, mutta korvaa makaroni kesäkurpitsalla.

_________________
Fyysinen ikä 46 - henkinen ikä 19 - Kylähulluus kunniaan!
Suhina vaan käy, kun menee yli ymmärryksen
carpe diem - karppaajan daimit
.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:36:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
jojoko kirjoitti:
Mun kestosuosikki laiskalle tai kiireiselle. Voi tehdä ison satsin kerrallaan ja lapsetkin varmaan syö: Tee makaronimössöä, mutta korvaa makaroni kesäkurpitsalla.

Teenpä tuon tänään :)
Mutta taidan tehdä laatikoksi asti!
Minulla kun munia on niin perkuleesti...

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:47:36 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2010-03-24 15:17:04
Viestit: 12
Parsakaali, kukkaakaali, porkkana -sekoitus pakkasesta (edullisissa jättipusseissa), jauhelihaa paahdettuna tai valmiita kinkkusuikaleita tms. sekaan. Kattilassa sekoitetaan kermasta ja koskenlaskijajuustosta kastike, joka kaadetaan päälle. Vuoka uuniin. Hyvää on ja mausteita ja aineksia voipi vaihdella maun mukaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 10:55:38 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 26263
Perussalaattipohjaa on helppo muokata mieleisekseen ja vaihdella vaikka päivittäin. Majoneesilla, öljyllä ja prodelisällä on ihan kelpo ruoka. Pakastevihannekset pelastaa paljon ja valinnanvaraakin alkaa olla mukavasti (wokit, uunijuurekset, uunivihannekset perus parsan, kukkiksen jne. lisäksi). Ja tosiaan, jos ajatellaan, että karppaus on terveellistä, niin on se sitä lapsillekin. Eivät tarvitse kai eri ruokaa? Jos haluaa lisäkkeitä tehdä muille, niin helpottaa kuitenkin, että se perusruoka on samaa.
Makkara maistuu itselle max. kerran viikossa, mutta niissä on hyviä vaihtoehtoja (esim. Vatajan makkarat ja nakit, Ukko Pekka ym.).
Varsinaista einestä en osaa suositella :? Jos leikkeleet ja juustot ei kuulu tähän...
Tonnikala. Mut tää menee näihin salaatin lisukkeisiin.
Kastikeliha rapeaksi paistettuna.
Paistaa toki joutuu, en tiedä kuinka valmista ajattelit? Mikrotettavaa vai voiko pilkkoa ja paistaakin?

_________________
A wise man never knows all. Only fools know everything. (Afrikkalainen sanonta)
"Viisaat etsivät totuutta, mutta hölmöt luulevat löytäneensä sen.” (Napoleon)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 11:06:17 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2005-11-01 18:38:11
Viestit: 32
Paikkakunta: pohjanmaa
Ronja-Aliisa kirjoitti:
Mun on pakko tähän heti sanoa, että opeta lapset samalle ruualle.
Minullakin on viisi lasta ja helpointa on kun tekee yhden ruuan.


Kyllä meillä myös lapset syövät joitakin karppiruokia, esim. kukkismuusi tekee kauppansa kaikille, mutta allergioiden takia on välillä pakko tehdä monta eri ruokaa.

Ja perusjutut on meillä hallussa, isännän kanssa on oltu hh-tietoisia jo vuodesta 2005, välillä lipsahdellen :( . Lähinnä kaipailin jotain helppoa mitä joskus vois tökätä uuniin, varmaankin tässä parin vuoden sisällä on tullut myös enemmän puolivalmisteita/eineksiä (vaikken niitä usein suosikaan) markkinoille.

_________________
takaisin ruotuun 2012

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 11:23:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Allergiat on kyll
pepasta...

Kaalilaatikko?

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 12:55:07 
Poissa
himokarppi
himokarppi

Liittynyt: 2011-09-22 11:26:44
Viestit: 4658
Paikkakunta: Turku
En mä muuta osaa sanoa kuin isohko määrä kerralla, josta voi syödä pidempään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 14:18:41 
Poissa
Herkkusuukarppi
Herkkusuukarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-08-05 22:50:49
Viestit: 10793
Paikkakunta: mettän keskellä
Helppo ja nopea. Ja hyvä.
Keitto pakasterehuista. Keittojuureksia tms. Sekaan oman mielen mukaan makkaraa/nakkia/jauhelihaa ruskistettuna. Makkaranhan voi laittaa ilmankin ruskistusta. Pakasteseitikin käy tähän. Ei tarvi ku kiehua muutama min ja se on siinä. Yleensä nakkaan sekaan Koskenlaskijaa, voita, oliiviöljyä tms. lisärasvaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 17:48:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
jojoko kirjoitti:
Mun kestosuosikki laiskalle tai kiireiselle. Voi tehdä ison satsin kerrallaan ja lapsetkin varmaan syö: Tee makaronimössöä, mutta korvaa makaroni kesäkurpitsalla.

Dodiin!! Hyvää oli, siis pirun hyvää :)

Eli makaronilaatikko : http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... tikko.html

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 18:05:16 
Poissa
modekarppi
modekarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-22 12:24:33
Viestit: 7042
Paikkakunta: Jatkuvasti maailmalla
Kannattaa taasen vilkaista tuota reseptiosiota. Esim. tata helpompaa tuskin loytyykaan:

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1387

Ks. myos pihvien ohje reseptin kommenteista.

MUOKS: Toinen hyva juttu voisi olla ostaa kirja nimelta Karppiruokaa 15 minuutissa. Nakyi olevan kirjakaupassa alennuksessa kun tanaan kavin shoppailemassa.

_________________
What happened to the butcher who backed into his meat grinder? He got a little behind in his work.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 18:11:55 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-01-07 21:37:40
Viestit: 171
Tää voi olla vähä liianki yksinkertanen, mutta Lidlin valmiiks marinoiduissa broilerin koipireisissä ei oo hiilaria kun 1,2 g/100 g. Ei tarvii maustaa, jos sattuu tykkäämään tuosta marinadista. Tosin tuossa menee 90 min valmistaessa, kun eka 30 min huoneenlämmössä ja sitten 60 min uunissa. Mutta jos ei sillee oo kiire saada sitä ruokaa pöytään hetijustnyt, niin tuo on helppo, kun voi tehä jotain muuta ruuan valmistuessa. :wink:

_________________
Tarinoin Mustikkametsässä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 18:13:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-21 19:49:49
Viestit: 1797
Ronja-Aliisa kirjoitti:
jojoko kirjoitti:
Mun kestosuosikki laiskalle tai kiireiselle. Voi tehdä ison satsin kerrallaan ja lapsetkin varmaan syö: Tee makaronimössöä, mutta korvaa makaroni kesäkurpitsalla.

Dodiin!! Hyvää oli, siis pirun hyvää :)

Eli makaronilaatikko : http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... tikko.html


Sä sitten olet nopea käänteissäs! Juusto olisi tosiaan kruunannut sen. Mulla oli viimeksi vain koskenlaskijaa, ja sen pilkoin päälle kuutioiksi ja annoin olla kannen alla niin kauan, että se suli sopivaksi. Siitä tuli kyllä ihanan pehmeä maku.

_________________
Fyysinen ikä 46 - henkinen ikä 19 - Kylähulluus kunniaan!
Suhina vaan käy, kun menee yli ymmärryksen
carpe diem - karppaajan daimit
.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 18:34:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Itse suosin yleensä kaikkea minkä voi paistaa samaan aikaan pannulla.

Yksi helpottava keino on tietysti väsätä kaikille sopiva kastike ja sitten tehdä eri lisukkeet eri ruokavalioille.

Dzinni kirjoitti:
Kannattaa taasen vilkaista tuota reseptiosiota. Esim. tata helpompaa tuskin loytyykaan:

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1387


Yksi annoshan tuossa vain oli eikä neljää.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 19:43:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Silloin kun talossa oli vielä 3-4 suuta ruokittavana, harrastin suuriakin esivalmisteluja lauantaina ja likipitäen pikaruokaa arkipäivinä. Tuli paistettua (rauhallisesti eli pitkään ja eri tavoin maustaen) hurjia annoksia jauhelihaa, josta sitten osa meni pataan, osa soppaan, ja loppu pyttipannahtavaan, johon sai menemään muitakin uusia ja vanhoja löytöjä jääkaapista. Ja käytin hyväksi valmisruoasta oikeastaan vain joitakin syömäkelpoiseksi havaittuja lihavalmisteita - joista ikävä kyllä useimmat eivät enää käy, kun teollisuusmaku tunkee nykyisin tosi ärsyttävästi pintaan. Ja sunnuntaina tein usein jonkun isomman kokolihajutun tai vuokaruokaa tai kunnon ruokaisan keiton, jolla selvittiin myös maanantai. Ja täytin jääkapin juustolla, nakeilla, parilla leikkeleellä, porkkanoilla ja iduilla tms.

Loppuvalmistelu arkipäivinä oli tuon jälkeen aika helppoa: raakasalaatti pilkkoutuu minuuteissa, samaan aikaan kun se rasvainen eli mahan täyttävä "kunnonruoka" tekeytyy padassa tai pannulla milloin minkäkin rehuraasteen tai silpun ja etukäteisluuliemen kanssa.

Aika yksinkertaista siis. Mutta jotenkin nuo maistuivat aina paremmin kuin hienommat yritykset erikoisemmilla ruoka-aineilla tai osittain valmiilla pakasteilla. Ja ruoan tuoreus tuntui vaikuttavan porukan rauhallisuuteen ja perheen fiiliksiin yllättävän paljon. Eikä pilkkominen/raastaminen/bamix-silppuaminen lopulta vienyt pitempään kuin aiemmat eikarpit viritelmät. Eniten auttoi etukäteen suunnittelu (ja muutaman viikon kiertävän päivällisruokalistan suunnittelu, jota yhtenä talvena harrastin).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 20:37:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
jojoko kirjoitti:
Sä sitten olet nopea käänteissäs! Juusto olisi tosiaan kruunannut sen. Mulla oli viimeksi vain koskenlaskijaa, ja sen pilkoin päälle kuutioiksi ja annoin olla kannen alla niin kauan, että se suli sopivaksi. Siitä tuli kyllä ihanan pehmeä maku.

Tuo onkin mainio vinkki!
Siten ensi kerralla. Tuosta tulee varmasti vakkari, koska kaikille kelpasi ja oli hyvää.
Upotin muniakin siihen 6 :mrgreen: Oli kyllä nuorikoitten pikkumunia, mutta mukava juttu :)

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-23 21:02:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-14 19:01:49
Viestit: 1377
Paikkakunta: Tampere
Ei huippunopea, mutta voi tehdä valmiiksi isomman satsi (muoksista)
Mussakaa voi laitella kerralla isommankin satsin ja on hyvää pakastettuna / lämmitettynä.
Pääosin munakoisoa , jos vähän mahtuu hiilareita voi olla pikkuisen perunaa, runsaasti lihatäytettä, ihanasti valkosipulia ja esim. koskenlaskijaa - tulee namia ja on ainakin meidän pojalle kelvannut...

_________________
Kuva


Tarina kertoo,että kilpikonna voitti jäniksen juoksukilpailussa...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-01-24 00:09:32 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-08-11 06:53:56
Viestit: 24
Itselle maistuu ->nopea ja helppo<- pyttipannu/sörsseli:

Pari pikkupussia pakastekeittojuureksia mikroon sulamaan, pannulle voita.

Jos oikein jaksaa hienostella, yks sibali silpuksi.

Rehut pannulle, jolloin voi heti siirtyä pilkkomaan kourallisen lihaisia nakkeja. Nakit pannulle.

Ruskistelua & kypsyttelyä tovi, samalla voi paloitella muutamaan osaan Musta-Pekka-juuston tai ehkä puolikkaan Koskenlaskijaa.

Juusto pannulle sulamaan ja perään purkki kuohukermaa. Suolaa & mausteita oman maun & harkinnan mukaan. Annetaan porista kunnes paksunee sopivasti.

Hyvää ja ah, niin karppia. Eikä mene kauaa laittaessa.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 37 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)