karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Mitä kokemuksia kahvista?
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=81886
Sivu 1/1

Julkaisija:  Coltta [ 2019-03-14 14:18:41 ]
Viestin otsikko:  Mitä kokemuksia kahvista?

Olen aina sanonut, että kaikesta muusta voin luopua, mutta en kahvista.
Nyt sitten vasta olen saanut tietää, että kahvikin nostaa insuliinia.
Koska yritän päästä irti insuliiniresistenssistä, olen kauhuissani, koska en ole yhtään pystynyt vähentämään
kahvinjuontia.
Kofeiinittomalla voisi tietysti korvata osan; en ole vielä yrittänyt.

Mitä kokemuksia teillä on kahvista ja sen vaikutuksesta karppauksen onnistumiseen?

Julkaisija:  mlv [ 2019-03-14 14:38:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Ristiriitaista tutkimustietoa, itse olen jo yli kymmenen vuotta kakkosdiabeteksen remisiiossa LCHF ruokavaliolla ja kahvia menee päivittäin muutama mukillinen. Minulle kahvi on uskoisin se aine joka pitää kaliumarvoni hyvinä huolimatta siitä etten kovin paljon vihanneksia syö, hedelmiä en lainkaan. Kahvissahan on paljon muutakin kuin vain kofeiini.

Julkaisija:  Peksu [ 2019-03-14 14:39:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Ei pitäis olla ongelma, mikäli ei sairasta Ei-diabeettista hypoglykemiaa!

Tällaista tietooa löytyy em. eli yhdysvaltalaistohtori Seale Harris (1870-1957), tutkija ja diabetekseen erikoistunut lääkäri, joka ensimmäisenä havaitsi hypoglykemian ja erotti sen diabeteksesta. Tämä tapahtui vuonna 1924. Tuolloin oli juuri insuliini keksitty ja jouduttiin kokeilemaan annostuskokoja oikean määrän löytymiseksi kullekin potilaalle. Tällöin Harris pani merkille, että jotkut henkilöt ilman diabetesta saivat samanlaisia oireita kuin ne, jotka olivat ottaneet liian suuren annoksen uutta insuliinilääkettä. Heidän verensokerinsa putosi liian alas (≤3,9 mmol/l) sen jälkeen kun he olivat syöneet hiilihydraattipitoisen aterian taikka nauttineet kofeiinia tai alkoholia. Heidän verensokerinsa alun nousun jälkeen, ei kuitenkaan diabeettiselle tasolle, putosi hypoglykeemiselle asteelle monine erilaisine oireineen riippuen yksilöstä, aineenvaihdunnasta ja ruoansulatuksesta. Harris totesi, it seems probable that one of the causes of hypoglycemia in those who do not take insulin is the excessive ingestion of glucose-forming foods, ja hän määräsi hoidoksi vähähiilihydraattisen sekä alkoholittoman ja kofeiinittoman ruokavalion.

Julkaisija:  Coltta [ 2019-03-14 14:50:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Kiva kuulla. Kahvista en todellakaan enää haluaisi luopua.

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-03-14 15:00:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

En ole luopunut tai luopumassa kahvista edes karnivorilla. Kyllä ketoruokavalio insuliiniresistenssin hoitaa. Itsellä vaan liika rasva ja rehut ylläpitivät sitä turhan kauan. (arvaan näin, koska proteiinin lisääminen, rasvan vähentäminen ja rehujen poisto korjasivat asian.)

Julkaisija:  Coltta [ 2019-03-14 15:04:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Catharsis: mielenkiintoista! Voi kun tietäisi mikä on oikea proteiinien ja rasvan suhde. Mutta kai se selviää vain kokeilemalla.

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-03-14 15:17:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Voit aivan hyvin aluksi noudattaa Heikkilän oppeja (esim. diabeteksen ruokavaliohoito). Hienosäädä sitten myöhemmin, jos ei tehoa. Turhaa murehtia etukäteen. Lisää omia näkemyksiä allekirjoitukseni karppauskaaviossa.

Julkaisija:  Peksu [ 2019-03-14 15:33:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Catharsis, proteiini on rakennusaine ja rasva energianlähde. Näillä ei ole mitään suhdelukua/arvoa nautitussa ravinnossa! Ihmisellä ei ole keinoa varastoida ylimääräistä proteiinia, vaan kaikki ylimäärä muutetaan maksassa sokeriksi. Siksi ylimääräisen proteiinin ”tankkaus” rasittaa maksaa, mutta voi myös sekoittaa ruokavalion, sillä proteiinien kautta syntyvän sokerin määrä saattaa nousta huimasti. Lisäksi proteiineista vapautuva typpi rasittaa myös elimistöä. Suositeltava proteiinitarve on 0.8 - 1 g jokaista ideaalipainokiloa kohden. Ideaalipaino saadaan vähentämällä 110 pituudesta. Tulos on maksimaalinen määrä siitä, mitä todellisuudessa tarvitaan.

Julkaisija:  Catharsis [ 2019-03-14 16:04:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Samaa mieltä tuosta jaosta että rasva ja hiilari ovat vaihtoehtoiset energiat ja proteiini on rakennusaine. Runsaamman proteiinin syönti ainakin minulla aiheuttaa helpommin kylläisyyden, mitä rasva ei tehnyt. Syötyä energiaa on vähemmän ilman nälkää.

Pikku ongelma ratkaistavaksi: Kun lähes tuplasin proteiinin, aleni verensokerini keskimäärin yhdellä yksiköllä. Myöskin ketoosini on syvempi (ulospuhalluksesta mitattu). Tähän voi olla syynä myös se, että syön vain 1-2 kertaa päivässä. Proteiinin verensokeria nostava vaikutus on ymmärtääkseni tutkittu vain hiilihydraattiruokituilla, ei rasvaruokituilla. Maksani P-alat on matala, mikä ei tue maksan ylikuormitusväitettä. Viimeisen vuoden aikana myös paino on pudonnut runsasproteiinisemmalla 13 kg, kun se oli jo kuusi vuotta ollut kutakuinkin vakio rasvakarppauksella.

Kokemus voi olla muutakin kuin se, mikä Heikkilän kirjassa suoraan lukee. Alkuun toimi hyvin, sitten tarvittiin omaa kokeilua.

Julkaisija:  Ooo [ 2019-03-15 08:18:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Peksu kirjoitti:
Suositeltava proteiinitarve on 0.8 - 1 g jokaista ideaalipainokiloa kohden. Ideaalipaino saadaan vähentämällä 110 pituudesta. Tulos on maksimaalinen määrä siitä, mitä todellisuudessa tarvitaan.

Tällaisen 44 vuotiaan naisihmisen pitäisi siis painaa 45 kiloa :smt017

No joo, mutta asiaan. Mulle kahvi menee yhdestä ateriasta (jos se on rasvakahvi) ja/tai ruuan yhteydessä jälkkärinä. Ehkä jos on tottunut hörppimään kermakaheja litratolkulla pitkin päivää, niin siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Mutta kaikki on kiinni siitä, mikä on ongelma. Kaikille ei ois ongelma se pitkin päivää hörppiminenkään.

Julkaisija:  liljankukka [ 2019-03-17 17:23:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Mä muistelen että joskus nuoruudessa laskettiin pituuden ja painon suhde vähentämällä pituudesta pois sata.. Eli 170 cm pitkällä sopiva paino on 70 kgn hujakoilla, tai 150 cm pitkällä n 50 kg. Jotenkin ajattelen että tuo on kuitenkin suuntaa antava yleislaskukaava, mutta ainakin kaikilla muilla kuin mannekiinin työtä tekevillä ihan käypänen.. Turhan paljon vaa'alla käydessä tuijotetaan niin tiukasti sitä lukemaa, että normaaliin elämään kuuluva kehon nesteiden ja esim hormonitoiminnan vaikutus unohdetaan ja sitten stressataan kun se vaaka vaan itsepintaisesti näyttää 2 tai vaikka 5 kg enemmän kuin oma mielikuva haluaisi. Jos olo on hyvä, jaksaa liikkua ja kantaa kroppansa, ja vielä unikin on hyvää ja sitä saa riittävästi (riittävä nukkuminen on erittäin tärkeää aineenvaihdunnalle) niin se riittää.. Ei kannata ainakaan liian tiukaksi ja alikaloriseksi elämää vetää.. Siitä ei synny kuin paha stressi, niin henkinen kuin fyysinenkin, joka sitten kyllä
sekottaa koko pakan :wink:

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-17 17:35:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Peksu kirjoitti:
Catharsis, proteiini on rakennusaine ja rasva energianlähde. Näillä ei ole mitään suhdelukua/arvoa nautitussa ravinnossa! Ihmisellä ei ole keinoa varastoida ylimääräistä proteiinia, vaan kaikki ylimäärä muutetaan maksassa sokeriksi. Siksi ylimääräisen proteiinin ”tankkaus” rasittaa maksaa, mutta voi myös sekoittaa ruokavalion, sillä proteiinien kautta syntyvän sokerin määrä saattaa nousta huimasti. Lisäksi proteiineista vapautuva typpi rasittaa myös elimistöä. Suositeltava proteiinitarve on 0.8 - 1 g jokaista ideaalipainokiloa kohden. Ideaalipaino saadaan vähentämällä 110 pituudesta. Tulos on maksimaalinen määrä siitä, mitä todellisuudessa tarvitaan.


Mites kun Dr. Donald Layman sanoo että alimääräinen proteiini tekee juuri tuon sokeriksi muuntautumisen, jos syö alle 30 grammaa per ateria niin se on kaikki hukattu, vähän niin kun työpaikka tai koulu lounaat, ihan turha maksaa tai syödä kun niissä on niin vähän kasvis tai liha proteiinia että se lihottaa.

Tuon mukaan myös proteiinin syöminen ja muuntaminen käyttökelpoiseksi on kuulema niin rankkaa toimintaa että siinä jää urheilu toiseksi.

If you eat less than 30 grams of protein at each meal, there is no protein synthesis effect. The protein is then wasted as simple calories. It gets converted to glucose or fat.
https://www.ketogenic-diet-resource.com ... ement.html

Julkaisija:  els [ 2019-03-17 19:17:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Näissä ravitsemusjutuissa saa jokseenkin jokaiselle mielipiteelle tohtorin taakseen :)
Sen jälkeen ei auta kuin etsiä toteutuneita tuloksia - tai tehdä ihmiskokeita.

Julkaisija:  MotionK [ 2019-03-17 19:47:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä kokemuksia kahvista?

Niinpä, eikä tarvita edes GNG'tä että rasvakahvista saa sokeri energiaa.

When does fat become anti-ketogenic?

Fat is primarily ketogenic (90%) but also has a slight anti-ketogenic effect (10%). This represents the fact that ten percent of the total fat grams ingested will appear in the bloodstream as glucose (via conversion of the glycerol portion of triglycerides). If 180 grams of fat are oxidized (burned) per day, this will provide 18 grams of glucose from the conversion of glycerol.

En ole koskaan aiemmin siteerannut Quoraa, kerta se ensimmäinenkin.
https://www.quora.com/How-much-excess-p ... of-ketosis

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/