Mirka kirjoitti:
Syötkö siis ainoastaan ruoholemän voita? Mistä sitä saat? Elän käsityksessä, että suomalaiset luomulehmät syövät viljaa. Soija taas ei kuulemma sovi lehmän ruoansulatukselle, sitä syötetäänkin kanoille ja sioille.
Elän myös käsityksessä, että matala-asteinen tulehdus ei oireile, vaan se pitää mitata. Tulehdusarvothan nousevat jokaisen aterian jälkeen.
Tätä löytyy ihan marketin hyllyltä ympäri vuoden, on tosin tullut esim. S-ryhmän valikoimaan kai vasta viimeisen vuoden-parin tms. aikana:
http://www.juustoportti.fi/index.php?pa ... a=ApilavoiKesäaikaan saaristovoi ja kaikki luomuvoit ovat yleensä myös laiduntaneista peräisin.
Ehkä matala-asteinen tulehdus ei oireile, mutta kerropa minulle yksikin tutkimus, jossa sen tyydyttyneen rasvan joukossa ei ollut lainkaan:
- viljaa/soijaa/karkkia syöneiden lehmien rasvaa (tänään juuri uutisissa, että USAssa lehmille syötetään karkkia, kun halvalla saadaan)
- teollisten elintarvikkeiden/einesten mukana ollutta rasvaa
Sitten kun nuo on suljettu pois tyydyttyneen rasvan joukosta, on tutkimuksen tyydyttynyt rasva samanlaista tyydyttynyttä jota minä syön. Lisäksi minä oireilen välittömästi (vatsa, kurkku) esim. rypsiöljystä ja kaikista muistakin linnunsiemenöljyistä.
Ja korostan vielä henkilökohtaisen ruumiinkemian merkitystä: Elimistöni rakastaa maitotuotteita kaikissa muodoissaan, veikkaan että eläisin onnellisena masairuokavaliolla, namnam, jos saisikin joka päivä raakamaidosta ja tuoreesta laskimoverestä tehtyä 'pirtelöä...'