karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 22:43:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-02-02 20:46:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Miten raaka jauheliha-annos kannattaa pakastaa ja sulattaa, jotta se sulaisi niin nopsaan, ettei ehdi ottaa bakteereista osumaa ennen paistoa?

(Jälkilisäys:
Huomasin vasta myöhemmin, että yksittäisistä ruoka-aineista keskustelun pitäisi tapahtua aloittelijoiden osiossa. Pahoittelut...)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 20:47:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Vai tarvitseeko sitä sulattaa ollenkaan? Jos pakastaisi ohueksi levyksi, niin senhän voisi laittaa suoraan kuumalle pannulle sulamaan?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 20:49:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-07-29 19:32:13
Viestit: 424
Paikkakunta: Helsinki
Pakastetaan mahdollisimman nopeasti, mutta sulatetaan hitaasti, kunnon jääkaapissa vaikkapa.

t. Kari


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 21:05:19 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Sulatus paistinpannulla. Pannu kuumaksi, köntsä pannulle, tilkka vettä, kansi päälle. Höyry hoitaa sulatuksen tosi nopeeta ja mikä parasta veden haihduttua lihaan saa vielä paistopinnan. Eka yritys mennee pieleen kun ei osaa lämpöä eikä vesimäärää, mut pari harjotusta, niin mikro ei tule edes mieleen. Vannon.

Edit: en omista mikroa ja syön todella usein riistajauhista....

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 21:21:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Kiitos vinkistä. :D Kuinka paksusta pakasteesta nyt puhutaan? Ite ajattelin, että tekisin sellaisen puolen sentin - sentin paksuisen pakasteen.

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 21:33:45 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Eihän tolla ole merkitystä. Mä pakastan prosenttilihoja ja kaivan niitä pakkasesta kun tekköö mieli. Kaupan 400g jauhispaketti...oisko 3cm paksu se köntsä, aina toimii höyrytys. Eihän noista tietty saa pullia, pihvejä tms, kun se liha paistuu siinä pannulla. Jos haluu tehä jauhistaikinan, niin sitten pitää sulatella jääkaapissa.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 21:37:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Pikkasen tiedettä mukaan vaan, ehkä veden "metamorphoosi" höyryksi syö lämpöä mutta oikeaan kohtaan ajoitettuna auttaa jäähdyttämisessä mukavasti.,,, just meni 3 kilon parempi pala hiuka yli, ehkä tahallaan laitoin mulle syomättämäksi että muillekkin tulis hyvää.

Jokatapauksessa jauhelihan sulattaminen lähtee ihan siitä miten se on pakattu, itse pakkaan kilon paketteihin, kilo on mukava mitta ja pari ateriaa, niitä kun ottaa muutaman sulamaan päivässä niin riittää muillekkin ja jos on syöjijä niin kolmas kilo ulos vaan, menee päivän budjettiin,

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 22:05:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1204
Jos pakastaa puolen sentin paksuna kerroksena, niin mihin sitä vesihöyryä muka tarvitaan? Vai tuottaako jauhelihan litistäminen jotain ongelmia? Vai kannattaisiko liha ensin paistaa ja pakastaa vasta sitten? Onko vaikutusta makuun?

Pakastan esim. keitetyt kielet puolen sentin siivuina. Ne ovat niin rasvaisia, että siivut sulavat lämpimällä paistinpannulla ilman mitään vesihöyryjä. (Rasvainen ruoka ei jäädy samalla tavalla kuin rasvaton, vaan ikään kuin vain vähän kohmettuu.)

Ja ei kai yksi annos voi olla mitenkään 400 grammaa! :) (Tarvitsen vain yhden annoksen, koska täällä ei ole hämähäkkien lisäksi ketään muuta.)

P.S.
Nyt löysin snellmanin sivuilta sellaisen "määräyksen" että liha pitäisi pakastaa "myyntipakkauksessaan". Pakkauksen jakamista useampaan osaan ei tosin kielletty, joskaan ei myöskään mainittu. Enhän voi ottaa 400 gramman jäisestä paketista mitenkään ulos esim. 200 grammaa, vaan puolitus on tehtävä ennen pakastusta.

En kyllä usko, että lihan siirtäminen pakasta vedettyyn minigrip-pussiin ja sen litistäminen pussin ulkopuolelta käsin toisin lihaan mitä hirmuista bakteerien määrää, etenkin kun se sulaa todennäköisesti hetkessä lämpimällä paistinpannulla. :roll:

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 07:05:25 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Lituskainen yksi jauheliha-annos varmasti sulaa hetkessä, joko pöydällä, lavuaarissa vedessä lillumassa tai sitten suoraan pannulla.
Itse sulattelen lavuaarissa haaleassa vedessä juttuja. Sulaa suht’ nopeasti.
Ainakin itse poistan pakkauksesta jauhelihan jos sitä pakastan. En usko sillä olevan väliä. Valmistaja varmaan haluaisi, että se pakastetaan suojakaasuineen varmuuden vuoksi.
Määrätyssä lämpötilassa bakteerikasvusto lisääntyy reilusti mutta kun ruoka pakastetaan / jäähdytetään sen lämpötilan ohinopeasti, on ongelma ratkaistu

Se, että pakastaako valmiiksi paistettuna vai raakana, ei ole väliä. Jos paistat, maustat ja pakastat, niin sulla on valmis ruoka pakkasessa. Senkus lämmittää vaan.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)