els kirjoitti:
Naisella (edes suositusruokaa syövällä) näkyy harvoin noin matalaa HDL-kolestesrolia.
Olet tainnut todella tiukasti onnistua karttamaan eläinrasvaa?
Ja joo, tuo kovin matala HDL on noiden vanhojen arvojen pahin riskitekijä.
Yleensä noita näkee vain (sydäntautiherkemmillä) miehillä, siinä missä suomalaisnaisten arvot ovat yleensä onneksi kaukana 1.5 turvallisella puolella (korkeampia siis).
Yhdistyneenä hiukan kohollaan oleviin triglyihin (joka karpilla on tyypillisesti ykkösen tuntumassa ja joskus paljon allekin; ja terveellä perussuomalaisellakin sentään reilusti alle 2) ja hivenen kohollaan olevaan aamusokeriin tuo kyllä kertoo, että hiilariherkkyttä taitaa olla ollut ilmassa jo jonkin aikaa.
Mutta toisaalta, ethän enää noiden aikaan tunteutkaan itseäsi terveeksi?
Okei. Shit. Mä en muista milloin oisin tuntenut oloni terveeksi
Joskus lapsena. Niin en tiedä miltä terve tuntuu. Tuohon verikoeaikaan taisin syödä kaikkea paitsi vehnä oli bannissa. Saatoin jo olla viljattomallakin, en muista. Mielestäni en erityisesti kartellut elukoita, tai käyttänyt rasvattomia tuotteita. Meidän suvussa on ”hirveät geenit”. Sitten kun on tää mase päälle niin tuntuu ettei jaksais välittää, ettei ole enää mahista parempaan. Mutta en halua kuollakaan kun on perhe. Ihan hyvältä kuulostaa nuo kokemukset että veriarvot on parantuneet. Että täytyy vaan itsekin yrittää. Nyt kun kesä tulee niin on enemmän energiaa.
Mitenkähän alas ne sokrut täytyisi vetää ja miten pitkään ketoosissa. MLV, olitko miten pitkään ketogeenisellä? Mun täytyy tehdä se päikky tänne. Tuosta ldl n hilaamisesta ylös ja triglyseriinien... triglyseridien alentamisesta varmaan löytyy juttua kun huomasin tuolla kolesteroliketjun...