HyllyväPylly kirjoitti:
Ja nyt tuntuukin tarpeelliselta tuo rasva, koska palelen ihan koko ajan.
Paleluun minulla yleensä auttaa rasvan syönti/juonti. Itselläni pidän palelua ( normaalissa sisäilmassa ) merkkinä riittämättömästä rasvansaannista, ja siihen tuppaa hetkessä auttamaan kermanjuonti (teessä tai ilman). Myös suklaansyönnin olen huomannut auttavan, mutta juotu rasva yleensä auttaa nopeammin (ja yleensäkin näen ravitsevampana käyttää eläinrasvaa). Kerman puuttuessa harrastan myös eggnog-tyylisiä juomia, jotka teen vatkaamalla lämpimään maitoon raakoja keltuaisia. Sekin nostaa minulla selvästi ruumiinlämpöä, mutta raakojen munien soveltuvuudesta raskaanaoleville voi olla montaa mieltä (itse olen käyttänyt).
Itse painotan raskaana näitä ruokia:
eläinrasvat, A- ja K2-vitamiinin takia (kasvirasvoissa niitä ei ole)
punainen liha, raudan ja sinkin takia
keltuaiset, koliinin takia (n. 3 keltuaista päivässä täyttää odottajan/imettäjän saantisuosituksen koliinin osalta, varastoissakin sitä on mutta raskaus ja imetys tyhjentävät varastoja)
maitotuotteet, erityisesti jodin takia mutta myös B2-vitamiini ja kalsium
jotain C-vitamiinipitoistakin hyvä syödä
Edellisen raskauden aikana pyrin syömään myös kaksi parapähkinää päivässä seleenin tarpeen tyydyttämiseksi, mutta sittemmin olen oppinut että tämä on tarpeen vain jos proteiininlähteenä käyttää pääasiassa riistaa (tai kasviprodea), jossa seleeniä on heikosti seleeniköyhän maaperän takia. Kaikille kasvatetuille (sekä luomu että tavis) eläimille annetaan riittävästi selenilisää, joten seleeninsaanti hoituukin syömällä kasvatettua lihaa.