karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 14:27:24

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 250 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 17 8 9 10 1113 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2010-07-22 17:57:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-12-28 21:39:39
Viestit: 546
Paikkakunta: Hausjärvi
Tuolla joku puhui häkkikanaloiden munien huonoudesta. Mikä minun kanalani on? Asukkeja on 7 kpl kukko mukaanlukien, sekä tipu, niillä on isohko vaja ja olohuoneeni kokoinen metsäaitaus johon ne voivat vapaasti siirtyä koppiosastosta kesät talvet. Ruoaksi ne saavat kaurajyviä, munintarehua, salaattia, kurkkua, ruoantähteitä. Voidaanko sanoa että ne ovat luomukanoja, vai mitä tuo käsite oikeastaan tarkoittaa? Ovatko munani terveellisiä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-07-22 18:05:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Totta munassa ovat terveellisiä! Osastoa parempia-kuin-valtaosa-luomustakin :)

Häkkikanala tarkoittaa teollista häkkikanalaa tuhansine tipuineen, sinne ei aurinko paista ja olot ovat muutenkin hanurista, ei ole juuri kenkälaatikkoa kummempi kanan asumus sellaisessa :(

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-07-23 21:10:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
jesatiri kirjoitti:
Tuolla joku puhui häkkikanaloiden munien huonoudesta. Mikä minun kanalani on? Asukkeja on 7 kpl kukko mukaanlukien, sekä tipu, niillä on isohko vaja ja olohuoneeni kokoinen metsäaitaus johon ne voivat vapaasti siirtyä koppiosastosta kesät talvet. Ruoaksi ne saavat kaurajyviä, munintarehua, salaattia, kurkkua, ruoantähteitä. Voidaanko sanoa että ne ovat luomukanoja, vai mitä tuo käsite oikeastaan tarkoittaa? Ovatko munani terveellisiä?

Sovitaan että ei ja että joudut mitä pikimmin lemppaamaan nuo munat ympäristömyrkkyinä.
Nehän ovat tekemässä viattomista toukista ja kaurasta ja tähteistä ja auringosta kolesteroliakin eikä vain Deetä!

... sano vaan mistä saan tulla hakemaan ne pois kuleksimasta, ettei sinun/teidän tarvitse vaivautua? :mrgreen:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-07-23 22:42:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-07-29 19:32:13
Viestit: 424
Paikkakunta: Helsinki
Mä voin myös auttaa munien tuhoamisessa!

t. Kari


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 07:48:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Voisiko joku tulkita nämä FInelin rasvatiedot oliivi- ja rypsiöljyn osalta siitä näkökulmasta, mikä on niiden omega6/omega3-suhde?

Kuva

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 08:05:04 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ne, jotka pitävät rasvan 3/6 suhdetta tärkeimpänä tekijänä, ovat tietysti rypsin kannalla.
Mutta... senhän tiesit, jo varsin monta kertaa tuota kysyneenä?

Itse en käytä rypsiä enää muuhun kuin pöydän puhdistukseen ja paistinpannun rasvaamiseen, joten mitä ilmeisimmin en ole tuota mieltä, kymmenen vuoden aktiivisen tiedonkeräyksen ja omien ihmiskokeiden jälkeen. Ulkona syödessä sitä ei voi kokonaan välttää, mutta minkäs teet, kun Suomessa eletään. Jonkun sortin oliiviöljyä kuluu sentään jonkun verran meilläkin, vaikken pidä sitäkään välttämättöminä tai terveyttä edistävänä, vaan vain vähän muita enemmän eläinrasvaa muistuttavana tuotteena.

Eikä ilmeisesti mirkakaan ole tuota mieltä, koska käyttää noista melkein vain oliivia ja sitä vielä runsaasti.

Mitäpä sinä käytät - ja miksi?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 08:13:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Kiitos vastauksesta, els. Joo, tiedänn kyllä kysyneeni sitä monta kertaa mutta en löytänyt omia kyssäreitäni, ja kun vastaus ei ole yleisen paremmuuden näkökulmasta selvä pläkki, päätin kysyä taas kerran yhden yksityiskohdan.

Kokki käyttää rypsiä paistamiseen siksi kun olen niin kehottanut tekemään juuri omegasuhteiden takia ja siksi että oliiviöljyn sanotaan kestävän huonosti kuumennusta. Pääasiassa meillä kuluu maitorasvaa ja sikarasvaa. En oikein tiedä miten saisi kasviöljyjä kulumaan muuten kuin paistorasvana.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 08:19:43 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Meillä puolestaan kasviöljyä käytetään (silloin kun sitä käytetään, mm siipan työlounaissa, eläinrasvan ohella) vain ja ainoastaan kuumentamattomana.
Kaikki paistaminen tehdään eläinperäisessä rasvassa - kun kerran emme asu siellä missä kookos kasvaa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 11:41:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Tämänkertainen rypsi-oliivi-ihmettely sai alkunsa Diabetesliiton Kohtauspaikalta ketjusta Aamusokerit alas. Referoin elsin vastauksen sinne, ja Konrad vastasi erittäin valaisevasti:
Konrad Kohtauspaikalla kirjoitti:
Kasvirasvojen omega-3 on alfalinoleenihappoa. Sen muuntuminen on elimistössä melkoisen huonoa EPA:ksi ja DHA:ksi, jotka ovat aktiivisia omega-3-rasvahappoja. Joissakin lähteissä puhutaan muuntosuhteesta, joka on 10 % luokkaa. Tämä huomioden näennäisesti hyvä omega-6/omega-3 -suhde 2 muuttuukin 20:ksi. Tietysti oliiviöljyssä on jo alunperin huonompi suhde, mutta omega-6-määrä on vain puolet rypsiöljyn määrästä. Tällöin tarvitaan vähemmän kalaöljyä oikean omegasuhteen aikaansaamiseksi. Kalaöljystä saadaan suoraan tarvittava EPA ja DHA.

Muitakin syitä rypsiöljyn ja siitä tehdyn margariinin haitoista on netissä esitetty.

Täytyy huomioida, että omega-6-rasvahappoja saadaan muistakin ruoista, joissa on rasvaa. Omega-6:n saanti ei ole ongelma, vaan se, että sitä saa liikaa. EPA:n ja DHA:n saannin niukkuus voi olla ongelma.
Tässä selviää loistavasti, että rypsin hyvä omegasuhde on näennäinen.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 11:51:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Onkos kukaan käyttänyt paistorasvana silavaa, mitä ilmeisesti suositellaan lähinnä pannun rasvaukseen. Olen mietiskellyt et oiskohan tämä hyvä vaihtoehto, kun en maitoallergisena voi voita käyttää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 12:13:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Muutaman kerran vasta, kun on possunluista keittäessä irronnut rasvaa, ja tefloneita käyttäessä pekonin jämärasvaa, valuraudalle se ei yksin riitä. Hyvin toimii.

Nykyisin laitan pannulle ensin naudanrasvaa, sitä on tullut noissa luuhommissa enemmän, ja voita myöhemmin tarvittaessa. Pannu tykkää.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 12:15:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Meinasin siis sitä silavaa mitä myydään tuubeissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 12:20:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Osa siitä on muuten rypsiä. Ainakin niissä tuubeissa, jotka oon nähnyt. Mausta ja tuoreudesta ja sitä kautta terveellisyydestä en osaa sanoa mitään.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 12:21:58 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
psychorella kirjoitti:
Onkos kukaan käyttänyt paistorasvana silavaa, mitä ilmeisesti suositellaan lähinnä pannun rasvaukseen. Olen mietiskellyt et oiskohan tämä hyvä vaihtoehto, kun en maitoallergisena voi voita käyttää.

Silava on sekä hyvänmakuinen että hyvin käyttäytyvä paistorasva. Ha halpaa kuin mikä
/Muoks: tuubikamaa en ole kokeillut, mutta katsoin tuoteselosteen, ja siinä on rypsäriäkin, ynnä se on aika kallista, muistelen.
Muoksmuoks Morkkis ehti ensin...


Mutta ainakin luksukseen voi käyttää vaikka suomalaista, hanhenrasvaa.
Hinta, 4.4€ per 100g kuullostaa kovalta - mutta onhan siinä jo 900 kaloria,
eli polttoaineena halvempaa kuin porkkana tai kurkku tai omena
- eikä paljoa kalliimpaa kuin avokaado, jossa sentään on hedelmäksi paljon kaloreita.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 13:01:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
els kirjoitti:
Mutta ainakin luksukseen voi käyttää vaikka suomalaista, hanhenrasvaa.
Hinta, 4.4€ per 100g kuullostaa kovalta - mutta onhan siinä jo 900 kaloria,
eli polttoaineena halvempaa kuin porkkana tai kurkku tai omena
- eikä paljoa kalliimpaa kuin avokaado, jossa sentään on hedelmäksi paljon kaloreita.
Ihan noinhan ei voi oikeasti laskea, ellei nyt sitten tosiaan syö jotakin yhtä syömistä niin kauan että tarvittava kalorimäärä tulee täyteen, esimerkiksi porkkanoita kolme kiloa. En minä usko että kukaan niin tekee. :)

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 13:16:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Miksei voi?
Ihminen tarvitsee noin 2000 kaloria päivässä - vähintäin ja joka päivä.
Raakaruokavegaani käyttää sen pääasiassa rehuina ja voi silti pysyä kunnossa (ainakin omnivoorina), siinä missä meikäläisen polttoaine on enimmäkseen eläinrasvaa.

En näe mitään muuta tapaa laskea ruoan hintaa kuin kalorit ja hivenet.
(jälkimmäisten takia jätin vertailusta pois kaikki tyhjennetyt tuotteet eli teolliset öljyt, jauhot ja sokerin. Ne toden totta ovat kaloreiltaan halvempia, mutta hiveniltään ja haitta-aineiltaan ihan hävyttömän kalliita)

... mutta muiden ei tietysti tarvitse itse tehdä sitä samoin.
Kunhan saa ne kalorinsa ja tarvittavat hivenensä jostain...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 14:04:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Arvo Morkkis kirjoitti:
Osa siitä on muuten rypsiä. Ainakin niissä tuubeissa, jotka oon nähnyt. Mausta ja tuoreudesta ja sitä kautta terveellisyydestä en osaa sanoa mitään.


Muistaakseni meidän prismassa oli tuubitavarana ja ihan puhasta silavaa ilman mitään öljyjä. Voi olla että oon untakin nähny, pitääpä tarkistaa ja vois sitten kokeeks ostaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 14:15:26 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Ei se silavan keittely laardiksi ole mitään kvanttifysiikkaa, jos vain sattuu raaka-ainetta saamaan tarpeeksi. Kama on hyvin säilyvää.
Jos on maitoallergia, niin oletkos psychorella kokeillut keittää suolattomasta voista gheetä? Siinä se proteiiniosuus siitä rasvasta jää kattilaan. Tietty siihen vaikuttaa se, miten herkästi oireita tulee. Ku voissa on n.1% proteiinia muutenki.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 14:28:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-07-17 16:04:12
Viestit: 993
Paikkakunta: Kuopio
Mimmimakia kirjoitti:
Ei se silavan keittely laardiksi ole mitään kvanttifysiikkaa, jos vain sattuu raaka-ainetta saamaan tarpeeksi. Kama on hyvin säilyvää.
Jos on maitoallergia, niin oletkos psychorella kokeillut keittää suolattomasta voista gheetä? Siinä se proteiiniosuus siitä rasvasta jää kattilaan. Tietty siihen vaikuttaa se, miten herkästi oireita tulee. Ku voissa on n.1% proteiinia muutenki.


Mulla tulee jo ihan sikavähästä oireita (eli en voi käyttää edes tuotteita mitkä saattaa sisältää edes jäämiä maidosta) ja oireet on anafylaksiaa eli heti lääkäriin tai henki pois, eli ei ihan uskalla testata tota gheetäkään. :smt085


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-11-13 14:50:02 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Psychorella:
Mikset kävisi kauppahallista pyytämässä tuoretta sianläskiä?
Heillä on sitä todennäköisesti joko heti tai viimeistään ensi viikolla,
kun teurastamoissa on juuri nyt sopivasti joulukinkuntekijäisetkin jo meneillään
Maustamattoman läskin keittäminen laardiksi vaatii vain kattilan, hellan, vähän vettä ja riittävästi aikaa haudutella.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 250 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 17 8 9 10 1113 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)