Ensimmäinen kommenttini tässä ketjussa oli vuoden 2005 syksyltä kun
odottelin tähystystutkimukseen pääsyä keliakian poissulkemiseksi. Tuloksen luotettavuuden vuoksi sitä oli tosiaan syötävä. Sen jälkeen on tullut tätä "viljahypoteesia" testattua sekä tahallaan että tahattomasti ja niin se näkyy olevan että ainoa keino, jolla saan takuunärästyksen on viljatuotteiden nauttiminen. Siihen riittää itseasiassa pienikin määrä tärkkelyssiirappia salaatinkastikkeessa. Harmi, että tämän keksimiseen meni 28 vuotta. Ilman karppausta en olisi varmaan koko yhteyttä keksinyt, sen verran moneen kertaan olen saanut "ei rasvaa, suklaata jne."-ohjeet (samalla ihmetellen, miksi "vatsanrauhoittajaruoka" kaurapuurokin närästää).
Luulen, että närästys on sikäli henkilökohtainen oire ettei toisen puolesta pahemmin voi sanoa mikä närästää. Toisilla närästää sipuli, toisilla paprika, yhdellä kananmuna. Enkä sano, etteikö jollakulla voisi närästää rasvakin. Uskonpa vaan, että se on melkolailla harvinaisempaa kuin mitä kuvitellaan.
_________________
Vähä/hyväkarppia vapaatyylillä juhannuksesta -05.
Mitä sä sitten syöt? Ruokapäiväkirjaa kuvitettuna.