MBM-ennusteen mukainen tapausseloste:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34352821/"This study reports a case study of an individual who ate 5800 Calories per day of 3 different diets for 21 days at a time. The 3 different diets were low-carb, low-fat, and very-low-fat vegan. The weight gain over 21 days was 1.3 kg for low-carb, 7.1 kg for low-fat, and 4.7 kg for very-low-fat vegan."
Feltman käytti tässä itseään koehenkilönä ja käsitykseni mukaan oli hyvin tarkka siitä, että ravintomäärät todellakin täsmäävät.
Niukkarasvainen vegaaniruokavalio, vaikka sitä noudatettaessa syötäisiin paljon, ei yleensä johda kovin suureen painon nousuun, sillä imeytymättömän ravinnemassan määrä on selvästi vähäisempi kuin sekaruokavaliossa. Eli jätetään se tässä yhteydessä pois laskuista.
Mutta vähähiilihydraattinen/runsasrasvainen
vs. runsashiilihydraattinen/vähärasvainen:
painon nousu 1,3 kg vs. 7,1 kg 21 vuorokauden aikana (5 800 kcal/vrk). Pieni osa erosta selittyy suuremmalla glykogeeni- ja vesimassalla runsashiilihydraattisella/vähärasvaisella ruokavaliolla (1 g glykogeenia sitoo n. 3 g vettä) mutta valtaosa erosta johtuu vähäisemmästä ravinnemassan sisäänotosta ("Mass In") vähähiilihydraattisella/runsasrasvaisella ruokavaliolla. Energiatasapainoteorian (EBT) mukaan painon nousun olisi pitänyt olla käytännössä identtinen. Ensin mainitulla ruokavaliolla hiilareiden saanti oli 6 E%:a ja jälkimmäisessä 64 E%:a.