karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2017-04-24 17:13:02

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 161 62 63 64 65 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-11-30 20:09:38 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2008-08-28 20:43:48
Viestit: 81
Paikkakunta: Kanta-Häme
No sehän olisikin harvinaisen positiivista, Kuopio vaan aika kaukana,,,,,luin juu näitä aikaisempia linkkejä Pöntysestä, en hänestä muutoin olisimitään tietänytkään,,,

_________________
Terveisin

johanna

Karppausta vuodesta 2004, vaihtelevalla menestyksellä.....


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-20 09:31:48 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Suomen kilpirauhaspotilaat ry:n vastine Valviralle ja Suomen kilpirauhasliitolle.
http://kilpirauhaspotilaat.fi/current/yhdistyksen-vastine-valviran-ja-kilpirauhasliiton-haastatteluun

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-20 19:11:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 11225
Turpis päivittää: Missä mennään kilpirauhaskiistassa?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-22 12:20:42 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Turun Sanomien kommenteissa härskit terveiset kilpirauhaspotilaille. Puhutaan uskomushoidoista, kun on kyse virallisista lääkkeistä.

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-02-18 17:25:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 2853
Lääkärilehti: Joka kolmas tyroksiinihoito voi olla turha

Jaaha, ruuvi kiristyy
Lainaa:
Tuoreen Lääkärilehden haastatteleman asiantuntijan mukaan kilpirauhasen vajaatoiminnan tyroksiinihoidoista peräti joka kolmas voi olla turha.

Kymmenessä vuodessa tyroksiinin käyttäjien määrä on lähes kaksinkertaistunut.
Yksi syy lisääntyneeseen T4-hoitoon ovat potilaiden vaatimuksen hoidon aloittamisesta.
Liiallinen tyroksiinin saanti lisää muun muassa rytmihäiriöiden ja luukadon riskiä.

Tyroksiinin määräämiseen ei pitäisi riittää laboratoriokokeiden tarkastelu, vaan tarvitaan myös potilaan haastattelua.

Lääkärilehden haastattelema OYS:n sisätautien vastuualuejohtaja Pasi Salmelan mukaan noin joka kolmas maamme 310 000 tyroksiinin käyttäjästä voi syödä tätä lääkettä turhaan.

Kyse on T4-hoidosta.

Kymmenessä vuodessa tyroksiinin käyttäjien määrä on lähes kaksinkertaistunut.

Salmelan mielestä lääkäreiden pitäisi olla nykyistä kriittisempiä hoidon aloittamisen suhteen, koska kilpirauhasen vajaatoiminnan epidemiaa ei ole olemassa ja varsinainen sairastavuus on entisellään.

Jostain syystä tyroksiina määrätään kuitenkin paljon entistä herkemmin.

Potilas vaatii lääkettä

Salmelan mukaan potilailla on aloitettu koeluontoisia lääkityksiä, eikä ole aina mietitty, onko siitä potilaalle hyötyä. Lääkitystä kuitenkin jatketaan, kun se on kerran aloitettu.

Osaksi T4-hoitojen lisääntyminen voi olla sen syytä, että potilas kärsii mielestään kilpirauhasen vajaatoiminnasta, vaatii hoitoa ja lääkäri taipuu tähän toiveeseen.

Myös lääkäreiden kiire voi vaikuttaa reseptin kirjoittamiseen.

Salmela kertoo haastattelussa näkevänsä työssään paljon sellaisia potilaita, jotka käyttävät liikaa tyroksiinia. Monella lääkitys on onnistuneesti lopetettu kokonaan.

Liiallinen tyroksiinin saanti lisää vuosien käytössä muun muassa luukadon ja rytmihäiriöiden riskiä.

HELJÄ SALONEN

Kirjoittaisivat statiineiden käytöstä ja haitoista

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-12 18:16:45 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Valvira ja endokrinologit ovat kovasti puhuneet hengenvaarallisista T3-annoksista, jotka kuitenkin ovat täysin valmistajan ohjeiden mukaisia, ja FDA:n mukaan turvallisia.
Mitä siis tapahtuu, kun potilaalle valmistetaan vahingossa aivan liian vahvoja T3-kapseleita?
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2017/03/12/hengenvaarallinen-t3-annostus/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-18 13:38:29 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2017-03-18 13:18:13
Viestit: 1
Hei, olen lueskellut nämä ketjut melkein alusta alkaen viimeisen kuukauden sisällä ja täällä vaikuttaa saavan todella hyvää tietoa. Mitä enemmän luen kilppari / lisämunuais / hormoniasioista, sitä hämmentyneemmäksi tulen. Asun Ruotsissa, enkä tiedä lainkaan mistä löytäisin lääkärin joka osaisi auttaa ongelmieni kanssa. Olen ostanut itse verikokeita, ja yrittänyt tulkata tuloksia. Jos joku jaksaisi lukea ja kommentoida olisin todella todella kiitollinen.

Nainen, 29v: Väsymys, miestyyppinen hiustenlähtö, vatsaongelmat/ruokayliherkkyydet, masennus/surumielisyys, mikään ei tuota iloa (paitsi lyhytaikaista rasvainen&suolainen ruoka josta tulee kuitenkin huono olo), PCOS ja siihen liittyvät ongelmat, ruumiinlämpö aamuisin ennen sängystä nousua noin 36,2 ja korkeimmillaan 36,7, aloitekyvyttömyys, itkuisuus, pää nykii tahattomasti, huono muisti, sanojen unohteleminen ja vaihtaminen (olisin halunnut sanoa kuuma, sanoin kylmä), vasemman jalan varpaiden jatkuva nykiminen YMS

Labroja:

T3 4,6 pmol/L Ref. 3,3-6,0
T4 16 pmol/L Ref. 10-22
TSH 1,2 mlE/L Ref. 0,4-4,0
P-Glukos (12h paasto) 4,9 mmol/L

DHEAS 4,6 umol/L Ref. 1,7-10,3
S-Kortisol 320 nmol/L (kello 8 aamulla) Ref. 240-730
P-Homocysteine 9 umol/L Ref. 0-15

FSH 5,4 Ref. 0-8 (CD5)
S-Östradiol 248 pmol/L (CD5)
S-Testosteron 2,7 nmol/L Ref. 0,5-2,6 (CD5)

Referenssin alareunassa: Ferritiini, sinkki, D-vitamiini
Kohonneet: E-MCV, MCHC

B12, folaatti ja rauta olivat vuosi sitten aivan referenssin alhaalla kaikki, sen jälkeen aloin syömään korkealaatuisia lisäravinteita ja nyt vuosi sen jälkeen kaikki ovat nousseet YLI referenssin. Onko tämä mahdollista pelkillä lisäravinteilla? En syö lihaa. Sain tietää että suvussa ollut B12 imeytymishäiriöitä, voiko olla kyseessä geenimutaatio? En ole löytänyt yksiselitteistä vastausta siitä että mikäli seerumin arvot ovat korkeat onko vitamiineja silti oikeasti solussa vai ei. Hiustenlähtö alkoi pillereiden lopettamisen jälkeen 7 vuotta sitten, lääkäri määräsi hoidoksi takaisin pillereille (...). Lopetettu uudelleen alle vuosi sitten, hiustenlähtö ei pahentunut. Paino normaalin rajoissa mutta tuntuu että kasvot pöhöttyneet ja vanhentuneet todella nopeasti viime aikoina.

Näihin testeihin mennyt jo pieni omaisuus mutta lääkäriä ei löydy joka ottaisi todesta. Näkisikö joku enemmän tietävistä näiden perusteella jotakin punaista lankaa mitä lähteä korjaamaan? Äsken aloitettu HCI+Peptid lisäravinne sekä sinkki, muut lisäravinteet lopetettu kunnes tiedän mitä lähteä korjaamaan ensin ja miten.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-20 14:08:56 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Professori Hoermannin tutkijatiimin jäsen, tohtori John Midgley, on menossa kuultavaksi Skotlannin parlamentin aloitevaliokuntaan. Hän kirjoitti jo etukäteen kirjeen aloitevaliokunnalle, jossa hän luettelee toimenpiteitä, jotka hänen mielestään tulee toteuttaa.
https://hypotyreoosi.wordpress.com/2017/03/14/john-midgleyn-teesit-skoteille/

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-20 18:38:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1503
katipuu kirjoitti:
Hei, olen lueskellut nämä ketjut melkein alusta alkaen viimeisen kuukauden sisällä ja täällä vaikuttaa saavan todella hyvää tietoa. Mitä enemmän luen kilppari / lisämunuais / hormoniasioista, sitä hämmentyneemmäksi tulen. Asun Ruotsissa, enkä tiedä lainkaan mistä löytäisin lääkärin joka osaisi auttaa ongelmieni kanssa. Olen ostanut itse verikokeita, ja yrittänyt tulkata tuloksia. Jos joku jaksaisi lukea ja kommentoida olisin todella todella kiitollinen.

Nainen, 29v: Väsymys, miestyyppinen hiustenlähtö, vatsaongelmat/ruokayliherkkyydet, masennus/surumielisyys, mikään ei tuota iloa (paitsi lyhytaikaista rasvainen&suolainen ruoka josta tulee kuitenkin huono olo), PCOS ja siihen liittyvät ongelmat, ruumiinlämpö aamuisin ennen sängystä nousua noin 36,2 ja korkeimmillaan 36,7, aloitekyvyttömyys, itkuisuus, pää nykii tahattomasti, huono muisti, sanojen unohteleminen ja vaihtaminen (olisin halunnut sanoa kuuma, sanoin kylmä), vasemman jalan varpaiden jatkuva nykiminen YMS

Labroja:

T3 4,6 pmol/L Ref. 3,3-6,0
T4 16 pmol/L Ref. 10-22
TSH 1,2 mlE/L Ref. 0,4-4,0
P-Glukos (12h paasto) 4,9 mmol/L

DHEAS 4,6 umol/L Ref. 1,7-10,3
S-Kortisol 320 nmol/L (kello 8 aamulla) Ref. 240-730
P-Homocysteine 9 umol/L Ref. 0-15

FSH 5,4 Ref. 0-8 (CD5)
S-Östradiol 248 pmol/L (CD5)
S-Testosteron 2,7 nmol/L Ref. 0,5-2,6 (CD5)

Referenssin alareunassa: Ferritiini, sinkki, D-vitamiini
Kohonneet: E-MCV, MCHC

B12, folaatti ja rauta olivat vuosi sitten aivan referenssin alhaalla kaikki, sen jälkeen aloin syömään korkealaatuisia lisäravinteita ja nyt vuosi sen jälkeen kaikki ovat nousseet YLI referenssin. Onko tämä mahdollista pelkillä lisäravinteilla? En syö lihaa. Sain tietää että suvussa ollut B12 imeytymishäiriöitä, voiko olla kyseessä geenimutaatio? En ole löytänyt yksiselitteistä vastausta siitä että mikäli seerumin arvot ovat korkeat onko vitamiineja silti oikeasti solussa vai ei. Hiustenlähtö alkoi pillereiden lopettamisen jälkeen 7 vuotta sitten, lääkäri määräsi hoidoksi takaisin pillereille (...). Lopetettu uudelleen alle vuosi sitten, hiustenlähtö ei pahentunut. Paino normaalin rajoissa mutta tuntuu että kasvot pöhöttyneet ja vanhentuneet todella nopeasti viime aikoina.

Näihin testeihin mennyt jo pieni omaisuus mutta lääkäriä ei löydy joka ottaisi todesta. Näkisikö joku enemmän tietävistä näiden perusteella jotakin punaista lankaa mitä lähteä korjaamaan? Äsken aloitettu HCI+Peptid lisäravinne sekä sinkki, muut lisäravinteet lopetettu kunnes tiedän mitä lähteä korjaamaan ensin ja miten.


No jodia nyt ihan ensimmäiseksi. Joku Hulda Clarkin tms pullo ei maksa paljoa ja kestää iät ja ajat. Aloitat varovasti, tippa vesilasiin ja juot sen vaikka kolmessa päivässä. Jos kurkkua ei kuumota/kun kuumotus lakkaa nostat annosta ja otat tipan päivässä. Jodia on joka solussa, suurin varasto (n.70mg) kilpirauhasessa, seuraavaksi suurin nimenomaan munasarjoissa ja rintakudoksessa ilmeisesti seuraavaksi eniten. Eli, kun yksi tippa on noin 3mg, niin jonkin aikaa siinä menee, että varastot täyttyvät. Sitten kun jodiliuos ei maistu enää voimakkaasti jodille, niin silloin alkavat varastot olemaan täynnä.

Korkea testosteroni ja PCOS viittaavat juuri jodin puutteeseen. Jodia ei länsimaisessa ruoassa saa juuri kuin lihasta, kalasta ja munista (ja silloinkin pikemminkin homeopaattisia määriä), ja vain niistä elukoista minkä rehussa on jodia ollut ja jodioidusta suolasta, mitä elintarviketeollisuus ei käytä. Periaatteessa sinkki pahentaa tilannettasi ilman jodia, sillä se nostaa testosteronia (kuten myös seleeni). Jodi nostaa SHBG:n määrää, joka laskee vapaata testosteronia.

Noiden ravinteiden suhteenhan ei ole välttämättä olennaista absoluuttiset arvot, vaan niiden suhde. Hivenaineet kun toimivat jokseenkin niin, että jokaisella on "vastavaikuttaja", jolloin yhden liikasaanti (suhteessa toiseen) johtaa toisen suhteelliseen vajaukseen. Rauta-mangaani (molemmat toimivat antioksidanttina aivolisäkkeessä, puute/epätasapaino johtaa masennukseen/pelkotiloihin), sinkki-kupari (autoimmuunitaudit syövät sinkin määrän alhaiseksi kroonisen tulehduksen vuoksi), jodi-seleeni (tämä on tärkein akseli kilpirauhashormoneiden ja sukupuolihormoneiden tapauksessa).

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-03-22 21:36:54 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
T3-V ja kortisoli ovat matalahkoja.

Ruotsissa on yhdistys nimeltä Sköldkörtelföreningen, jonka kautta saattaisit löytää lääkärin.
Suomessa vastaava olisi Suomen kilpirauhaspotilaat ry.

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-06 14:06:23 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
On jälleen tehty kirjallinen kysymys ministeri Rehulalle kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_85+2017.aspx

Edustaja Jalonen kysyy muun muassa, joko ministeri on seurannut tarpeeksi kauan tilannetta, kuten vuoden 2014 kysymykseen vastasi ministeri Huovinen.

Rehulahan väistyy kesäkuussa.

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-20 21:15:41 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Ministeri Rehula vastasi.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_85+2017.pdf

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 07:59:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1322
^^
Lainaa:
Sosiaali- ja terveysministeriö on seurannut kilpirauhaskiistaa ja katsoo, että ministeriön alaiset
laitokset kuten Fimea ja Valvira sekä valtioneuvoston asettama PALKO ovat toimineet
tehtävänsä mukaisesti ylläpitäessään potilasturvallisuutta. Ministeriö ei tällä hetkellä katso
tarpeelliseksi asettaa selvitysmiestä tutkimaan kilpirauhaskiistaa.
Helsingissä 6.4.2017
Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula

_________________
Carnetarian: A person who prefers to eat meat.
A carnivore is an animal that gets food from killing and eating other animals. Carnivores generally eat herbivores, but can eat omnivores, and occasionally other carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 08:29:44 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 18024
Kasari kirjoitti:
Lääkärilehti: Joka kolmas tyroksiinihoito voi olla turha
Jaaha, ruuvi kiristyy
Lainaa:
Tyroksiinin määräämiseen ei pitäisi riittää laboratoriokokeiden tarkastelu, vaan tarvitaan myös potilaan haastattelua.

Ei vittu, nyt on pakko käyttää tuota voimasanaa! Oisko syytä käyttää potilaan haastattelua :lol: Oisko myös silloin, kun potilas voi erittäin huonosti vaikka laboratoritulosten tarkastelu näyttää ok?
Miten tää menee päivä päivältä absurdimpaan suuntaan, miten pitkälle päästäänkään?
Oi mä oon kiitollinen, etten ole enää tässä suossa näin syvällä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 09:08:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1322
vaan tarvitaan myös potilaan haistattelu...

Luku-häiriö-iski

_________________
Carnetarian: A person who prefers to eat meat.
A carnivore is an animal that gets food from killing and eating other animals. Carnivores generally eat herbivores, but can eat omnivores, and occasionally other carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 10:29:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1503
Ooo kirjoitti:
Kasari kirjoitti:
Lääkärilehti: Joka kolmas tyroksiinihoito voi olla turha
Jaaha, ruuvi kiristyy
Lainaa:
Tyroksiinin määräämiseen ei pitäisi riittää laboratoriokokeiden tarkastelu, vaan tarvitaan myös potilaan haastattelua.

Ei vittu, nyt on pakko käyttää tuota voimasanaa! Oisko syytä käyttää potilaan haastattelua :lol: Oisko myös silloin, kun potilas voi erittäin huonosti vaikka laboratoritulosten tarkastelu näyttää ok?
Miten tää menee päivä päivältä absurdimpaan suuntaan, miten pitkälle päästäänkään?
Oi mä oon kiitollinen, etten ole enää tässä suossa näin syvällä.


Sanos muuta. Ensin esimerkiksi kilpirauhasliitto valittaa T4-hoidon turhuudesta, sitten kun lääkärilehti on asiasta samaa mieltä, niin sitten itketään, että lääkärilehti pitää T4-hoitoa turhana. En kyllä ymmärrä ihmisten hinkua päästä elinikäiselle lääkitykselle, itse olisin hyvin tyytyväinen päästessäni sellaisesta pois. Mitä noita tutkimuksia olen ehtinyt lukea, niin kilpirauhasvaivojen hoito jodilla on ollut jokseenkin yhtä tehokasta kuin tyroksiinihoito, mikä itsessään viittaa siihen, että suurin osa kilpirauhasongelmista johtuu jodin puutteesta - mikä ei tietysti yllätä kun huomioidaan länsimainen ruokavalio/suositukset, missä eniten jodia sisältävät ruoka-aineet ovat vältettävien listalla.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 13:48:04 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 18024
Oishan se hyvä sekin tutkituttaa -aina, mutta kun ei ne labrat kiinnosta lähes ketään...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 14:34:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1503
Ooo kirjoitti:
Oishan se hyvä sekin tutkituttaa -aina, mutta kun ei ne labrat kiinnosta lähes ketään...


Eivät kiinnostakaan kun niillä ei myydä lääkettä, eihän tyroksiinikään ole käytännössä katsoen kuin jodia. Mitä sitten taas jodiin tulee, niin sillehän ei liene mitään viitearvoa, saati sitten suoraa/luotettavaa mittaustapaa. Ainoa keino selvittää tarvitsetko jodia on ottaa sitä lisänä.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 15:54:15 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2008-11-11 00:23:04
Viestit: 271
Paikkakunta: Ii
Suuri osa muun maailman kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuu jodin puutteesta. Mutta täällä 95 % johtuu kilpirauhasen autoimmuunitulehduksesta eli Hashimotosta.

_________________
iHerbista 10$ alennus ensimmäisestä yli 40$ ostoksesta koodilla NEK428
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 17:57:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1503
Saaristolainen kirjoitti:
Suuri osa muun maailman kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuu jodin puutteesta. Mutta täällä 95 % johtuu kilpirauhasen autoimmuunitulehduksesta eli Hashimotosta.


Varmasti näin. Mutta 90% näistä kilpirauhasongelmaisista ei Hashimoton tyroidiittia sairasta.
Hoitonahan Hashimotoon ilmeisesti käytetään T4:n avulla laskettavaa TSH:ta, joka laskee myös TPO:n määrää veressä.

Jos nyt kuitenkin sattuu vaikkapa Hashimoton tyroidiittia itsellään epäilemään, kannattanee karsia ruokavaliosta kaikki tulehdusta aiheuttava (viljat, PUFA siemenöljyistä), ja ottaa sekä jodia että seleeniä lisänä. Seleeni suojaa TPO:n haitoilta, ja sitä jodia tarvitaan suojaamaan seleenin haitoilta (jodirajoituksen ideana on se, että jodi nostaa TSH:ta väliaikaisesti, minkä tietysti tekee myös jodin puute). Jos taas et kärsi Hashimoton tyroidiitista, kannattaa karsia ruokavaliosta kaikki tulehdusta aiheuttava ja ottaa lisänä jodia ja seleeniä kilpirauhasen ja kilpirauhashormonien toiminnan varmistamiseksi.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1289 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 161 62 63 64 65 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)