Julkaisija |
Viesti |
|
|
Ei kumpaakaan tänne! Hapankaali ei käy, on kokeiltu. Ja puoli kiloa kasviksia on aivan liikaa ei-kasvissyöjälle. Reissussa ollessa kyllä syön yleensä salaatin kun muut vaihtoehdot ovat kaikki kovasti jauhoisia. Seuraavana aamuna onkin sitten paino noussut ja pari päivää menee taas tasaantuessa. Ja se reissusalaatti on kyllä ruokaisa, valtaisa lautanen täynnä jos jotakin rehuja, lisänä sitten valinnan mukaan jotain lihaa. Rasva tosin loistaa poissaolollaan, mutta en ainakaan vielä ole ruvennut kuljettamaan mukanani taskuvoita (vrt. Elsin käsilaukkuvoi).
Ei kumpaakaan tänne! Hapankaali ei käy, on kokeiltu. Ja puoli kiloa kasviksia on aivan liikaa ei-kasvissyöjälle. Reissussa ollessa kyllä syön yleensä salaatin kun muut vaihtoehdot ovat kaikki kovasti jauhoisia. Seuraavana aamuna onkin sitten paino noussut ja pari päivää menee taas tasaantuessa. Ja se reissusalaatti on kyllä ruokaisa, valtaisa lautanen täynnä jos jotakin rehuja, lisänä sitten valinnan mukaan jotain lihaa. Rasva tosin loistaa poissaolollaan, mutta en ainakaan vielä ole ruvennut kuljettamaan mukanani taskuvoita (vrt. Elsin käsilaukkuvoi).
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-19 09:19:02 |
|
|
|
|
|
Hapankaalia menee päivittäin ja sitä löytyy aina jääkaapista. Päivän syömisissä tuntuu olevan tyhjä aukko, jos ei ole saanut sitä. Lisäksi menee paljon juureksia, kaalia ja marjoja. Nyt on erityisen kivaa, kun on noista juureksista ja marjoista omavarainen. Salaattirehuja sitten kesäaikaan, ja vain satunnaisesti talvella. Juuresten ja kaalin syöminen ei kyllästytä, tykkään niistä ja juureksissakin löytyy kivasti vaihtelua.
Hedelmistä syön kotimaisia omppuja, kotipäärynöitä, banaaneja, avokadoja ja sitruksia jonkun verran. Sitruunaa löytyy melkeen aina salaatin kastikkeeksi oliivöljyn kanssa.
Hapankaalia menee päivittäin ja sitä löytyy aina jääkaapista. Päivän syömisissä tuntuu olevan tyhjä aukko, jos ei ole saanut sitä. Lisäksi menee paljon juureksia, kaalia ja marjoja. Nyt on erityisen kivaa, kun on noista juureksista ja marjoista omavarainen. Salaattirehuja sitten kesäaikaan, ja vain satunnaisesti talvella. Juuresten ja kaalin syöminen ei kyllästytä, tykkään niistä ja juureksissakin löytyy kivasti vaihtelua.
Hedelmistä syön kotimaisia omppuja, kotipäärynöitä, banaaneja, avokadoja ja sitruksia jonkun verran. Sitruunaa löytyy melkeen aina salaatin kastikkeeksi oliivöljyn kanssa.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-19 08:39:15 |
|
|
|
|
|
Mä syön kasviksia aika tavalla yksipuolisesti. Tai kerralla yhtä tai kahta. Kesällä menee tomaattia, syksyllä kaaleja, loppusyksystä juureksia. Pakastankin niitä jonkun verran. Talvella kuluu paljon hapankaalia. Ei mun lautasella ole koskaan "viittä väriä" Kuitenkin mun syömisistä suurin osa on kasviksia.
Mä syön kasviksia aika tavalla yksipuolisesti. Tai kerralla yhtä tai kahta. Kesällä menee tomaattia, syksyllä kaaleja, loppusyksystä juureksia. Pakastankin niitä jonkun verran. Talvella kuluu paljon hapankaalia. Ei mun lautasella ole koskaan "viittä väriä" Kuitenkin mun syömisistä suurin osa on kasviksia.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-19 08:33:03 |
|
|
|
|
|
Minäkin olen jo kauan syönyt hapankaalia sekä sellaisenaan, että esim. muhennettuna veeässän, sipulin ja valkosipulin kanssa, padoissa etc. Kaipaan kuitenkin aina hapiksen rinnalle fressejä kasviksia, suosikkejani ovat kaikki kaalit, paprika, kesäkurppa, pinaatti, pitkät vihreät pavut, salaatit ja tietty tomaatti ja kurkku. Suht' vähän hedelmiä mutta marjoja (mustikka, puolukka etc. kotimaiset) päivittäin. Ja venäläiset suolakurkut...nam!
Minäkin olen jo kauan syönyt hapankaalia sekä sellaisenaan, että esim. muhennettuna veeässän, sipulin ja valkosipulin kanssa, padoissa etc. Kaipaan kuitenkin aina hapiksen rinnalle fressejä kasviksia, suosikkejani ovat kaikki kaalit, paprika, kesäkurppa, pinaatti, pitkät vihreät pavut, salaatit ja tietty tomaatti ja kurkku. Suht' vähän hedelmiä mutta marjoja (mustikka, puolukka etc. kotimaiset) päivittäin. Ja venäläiset suolakurkut...nam!
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-19 07:26:04 |
|
|
|
|
|
Mä oon syönyt hapankaalia sellaisenaan vuosikausia eikä tympäise mutta mä en oo kovin vaihtelunhaluinen. Lisäksi menee kyllä muutakin rehua varmaan se puolisen kiloa kun niistä tykkään mutta ei hedelmiä paitsi syksyllä kotimaisia omppuja.
Mä oon syönyt hapankaalia sellaisenaan vuosikausia eikä tympäise mutta mä en oo kovin vaihtelunhaluinen. Lisäksi menee kyllä muutakin rehua varmaan se puolisen kiloa kun niistä tykkään mutta ei hedelmiä paitsi syksyllä kotimaisia omppuja.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-19 07:14:14 |
|
|
|
|
|
Jaa-a... Niin hyvää kuin hapankaali onkin (erityisesti kun sen pyöräyttää pannulla siansiivuista irronneessa rasvassa) niin pidemmän päälle tympäännys voisi iskeä?
Jaa-a... Niin hyvää kuin hapankaali onkin (erityisesti kun sen pyöräyttää pannulla siansiivuista irronneessa rasvassa) niin pidemmän päälle tympäännys voisi iskeä?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-18 20:45:13 |
|
|
|
|
|
Tuli tässä mieleen että kun hapankaali muka ei yksinään olisi kovin riittävä, niin: Iso annos (150g) hapankaalia vai monipuolisesti puoli kiloa kasviksia/hedelmiä? Taitaa tuo hapankaali aika hyvin sisältää suojaravinteita verrattuna, mitä monipuolisesta puolesta kilosta kasviksia saisit? Jos ajatellaan että normi suomalainen taitaa syödä sen 75% tuosta 500, niin 100g hapankaalillakin pääsee jo aika pitkälle. Ja jos ei niin usko rehuihin, niin ehkä jopa vähempikin riittäisi? Vai mitäs tuon hapankaalin lisäksi jäisit kaipaamaan?
Tuli tässä mieleen että kun hapankaali muka ei yksinään olisi kovin riittävä, niin:
Iso annos (150g) hapankaalia vai monipuolisesti puoli kiloa kasviksia/hedelmiä? Taitaa tuo hapankaali aika hyvin sisältää suojaravinteita verrattuna, mitä monipuolisesta puolesta kilosta kasviksia saisit? Jos ajatellaan että normi suomalainen taitaa syödä sen 75% tuosta 500, niin 100g hapankaalillakin pääsee jo aika pitkälle. Ja jos ei niin usko rehuihin, niin ehkä jopa vähempikin riittäisi? :D
Vai mitäs tuon hapankaalin lisäksi jäisit kaipaamaan?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2015-09-18 20:40:04 |
|
|
|
|