karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:12:47

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viesti, siinä voi olla enintään 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
Katso lisää hymiöitä
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
   

Otsikko - Rypsäri vs voi
Julkaisija Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Miksiköhän noista Safan kulutusluetteloista yleensä jää Suomi pois 13,x %, tai Italia 11,x %:a. Taitaa Kreikkakin jäädä taakse Safan kansa.
Viesti Lähetetty: 2017-11-26 23:31:27
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Vieras kirjoitti:
Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:

Japani 58%
Sveitsi 49%
Australia 46%
Espanja 45%
Islanti 45%
Italia 49%

Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.

Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%.



Onko muuten oliiviöljyn 06 terveellisempää kuin muut o6:T ?
Viesti Lähetetty: 2016-12-24 02:06:26
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta
Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1).
Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa.
Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)

Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.

Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:


Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:


ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):


Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
Viesti Lähetetty: 2016-11-27 10:53:23
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta
Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1).
Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa.
Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)

Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.

Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:


Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:


ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):


Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
Viesti Lähetetty: 2016-11-27 10:52:31
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
[quote="els"]
No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta
Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1).
Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa.
Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)

Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.

Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:


Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:


ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):


Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
Viesti Lähetetty: 2016-11-27 10:52:09
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
[quote="els"]
No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta
Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1).
Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa.
Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)

Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.

Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:


Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:


ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):


Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
Viesti Lähetetty: 2016-11-27 10:51:52
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:

Japani 58%
Sveitsi 49%
Australia 46%
Espanja 45%
Islanti 45%
Italia 49%

Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.

Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%.
Viesti Lähetetty: 2016-10-24 09:28:40
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Suomihan pärjää loistavasti sekaruokavaliollaan ja entisen itäblokin asukkeja ei pelasta runsas eläinrasvan syöntikään :D

Btw, miten on mahdollista että vuosikymmenen voikarppauksella nainen ei saa triglyjään alle yhden ja HDL taasen on vain nippa nappa yli yhden :roll:
Viesti Lähetetty: 2016-10-23 10:42:43
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Vieras kirjoitti:
Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) .
Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldl

No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta
Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1).
Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa.
Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)

Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.

Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:
Kuva

Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:
Kuva

ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):
Kuva
Viesti Lähetetty: 2016-10-19 08:03:54
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Noi kolesterolihommelit kannattaa unohtaa kokonaan jos haluaa selvitä pitkälle. Vastaus pitkään ja terveeseen elämään löytyy tuoreesta ao tutkimuksesta. Ja sitten vaan riisiä naamariin ja lihat on paree jättää kaupan hyllylle.

http://www.cell.com/cell-metabolism/ful ... 50-4131(16)30445-4
Viesti Lähetetty: 2016-10-19 06:55:30
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Vieras kirjoitti:
Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) .
Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldl


Tämän tietää kylän akatkin, mutta...........
Lainaa:
LDL, joka voi olla tärkeä hallinnassa potilaiden suuri kardiovaskulaarinen riski.


. kuinkas me tähän suhtaudutaan?
Kuva
Viesti Lähetetty: 2016-10-19 00:16:13
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) .
Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldl
Viesti Lähetetty: 2016-10-16 08:49:12
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Onnistuuko? Uusi yritys.

On noi koodit niin kryptisiä
Viesti Lähetetty: 2016-10-16 06:28:04
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Hampunsiemenöljystä saat kyllä omegakolmosia, mutta omegakuutosia tulee vielä kolme kertaa enemmän.
Ja kumpaakin kyseisessä äljyssä ikävän paljon - kuten toki siemenöljyissä yleensäkin.

Omegakolmosen tarve päivässä on tosi pieni, vaikka siitä paljon puhutaankin.
Pari hassua grammaa riittää pitkälle, ja sen saa käytännössä mistä vaan.
Omega-kuutosen liikasaanti puolestaan on iso ongelma, ja se korostuu kaikissa siemenöljyissä.
Siksi mitään niistä ei kannata kovin suuria määriä syödä päivittäin.

Avokadoöljyä moni pitää hyvänä.
Itse en ole ostanut kotiin, kun se on kaukaan tuotuna varsin epäekologinen tuote sellaiselle, joka saa rasvaa muutenkin,
eikä tässä kotimaisen voin suurkuluttajataloudessa ole paikallisrasvasta pulaa lain : )
Viesti Lähetetty: 2016-10-14 13:39:36
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Olen avokadoöljyn ja suomalaisen hamppuöljyn ystävä? Onko nämä huono? Olen ajatellut että tuo hampunsiemenöljy olisi hyvä omegakolmosen lähde.

Entäpä luomu kylmäpuristettu rypsiöljy?
Viesti Lähetetty: 2016-10-14 13:24:10
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Vieras kirjoitti:
HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa =D> Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo."


Minä irrotin sieltä sen lauseen joka minua kiinnosti ja liittyi tähän aiheeseen. Minun mielipiteeeni 'normaalista ruokavaliosta' ei muutenkaan ole sama kuin tuon henkilön. :lol: Se voi olla luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi juu, mutta minä en pidä siemenöljyjä ihmisen luonnollisena ravintona.

Tässä vähän lisää pohdittavaa kasviöljyjen ystäville:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/

http://www.fasebj.org/cgi/content/meeti ... /20/4/A186

http://yelling-stop.blogspot.fi/2016/02 ... xcess.html
(ja klikkalile niitä sinisellä kirjoitettuja kohtia löytääksesi lähteet, ennen kuin dissaat tämän 'pelkkä blogikirjoitus' -tyyliin)
Viesti Lähetetty: 2016-10-14 08:27:20
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Eikös se rypsäri ja canola ole käytännössä samaa kamaa?
Viesti Lähetetty: 2016-10-13 17:37:37
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Taidat ihan aidosti olla sitä mieltä, että rypsiöljy sairastuttaa kokonaisen kansakunnan? Mietis nyt vähän ettet nolaa itseäsi enää pahemmin.

Eikös se sen tehnyt jo, silloin 60-luvulla? Nyt sitten yritetään paikkailla...
Jenkit ei tarvinneet rypsiä, kun muut kasviöljyt ja sopivat suositukset tekivät tehtävänsä. Hyvin, vielä

Näinhän se meni rypsimargariinia (erukahappoa ja transseja) syödessä.
Lainaa:
Sepelvaltimotautikuolleisuus on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä, koska ennaltaehkäisyyn on panostettu. Tähän kiinnitti huomiota Syvänteen lisäksi tapahtumassa puhunut lääkäri Tapani Kiminkinen Saarijärven terveyskeskuksesta.

Vuonna 1969 sepelvaltimotauti vei hautaan 3567 15–64-vuotiasta miestä. Vuonna 2014 saman kohtalon koki 850 saman ikäluokan miestä.
– Tästä näkee sen, miten paljon elämäntavoilla voidaan vaikuttaa suuriin kansansairauksiin, Kiminkinen sanoi.
Viesti Lähetetty: 2016-10-13 14:35:36
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Toisinsyöjä kirjoitti:
Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä:
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/medi ... 52013.aspx

Lainaus:
Lainaa:
Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo.


Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne.

Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö.


HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa =D> Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo."
Viesti Lähetetty: 2016-09-09 07:00:59
  Viestin otsikko:  Re: Rypsäri vs voi  Vastaa lainaamalla
Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä:
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/medi ... 52013.aspx

Lainaus:
Lainaa:
Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo.


Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne.

Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö.
Viesti Lähetetty: 2016-09-08 09:41:40

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)