Julkaisija |
Viesti |
|
|
Miksiköhän noista Safan kulutusluetteloista yleensä jää Suomi pois 13,x %, tai Italia 11,x %:a. Taitaa Kreikkakin jäädä taakse Safan kansa.
Miksiköhän noista Safan kulutusluetteloista yleensä jää Suomi pois 13,x %, tai Italia 11,x %:a. Taitaa Kreikkakin jäädä taakse Safan kansa.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-11-26 23:31:27 |
|
|
|
|
|
Vieras kirjoitti: Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:
Japani 58% Sveitsi 49% Australia 46% Espanja 45% Islanti 45% Italia 49%
Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.
Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%. Onko muuten oliiviöljyn 06 terveellisempää kuin muut o6:T ?
[quote="Vieras"]Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:
Japani 58% Sveitsi 49% Australia 46% Espanja 45% Islanti 45% Italia 49%
Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.
Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%.[/quote]
Onko muuten oliiviöljyn 06 terveellisempää kuin muut o6:T ?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-12-24 02:06:26 |
|
|
|
|
|
els kirjoitti: No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena. Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)
Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.
Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:
Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:
ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): [/quote]
Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - [b]vakioituina[/b] - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-11-27 10:53:23 |
|
|
|
|
|
els kirjoitti: No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena. Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)
Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.
Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:
Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:
ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): [/quote]
Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - [b]vakioituina[/b] - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-11-27 10:52:31 |
|
|
|
|
|
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena. Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)
Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.
Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:
Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:
ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):
Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - [b]vakioituina[/b] - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-11-27 10:52:09 |
|
|
|
|
|
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena. Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - vakioituina - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta
[quote="els"] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)
Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.
Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat:
Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita:
ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):
Niinkin pätevää kuin esität, päätit kuitenkin esittää noin hataria käyriä mielipiteittesi tueksi. Uskotko itse noiden todistusarvoon, vai vähätteletkö taas lukijaa? Mikä on edes lähde? Kerro miksi edes verrata azerbaitsanilaisen ja ranskalaisen terveydenhuollon tuloksellisuutta samoilla käyrillä..... Onko mittaukset kuinka validoituja eri maissa? Mites kuolinsyyt? Maiden sisäiset vastaavat tulokset - [b]vakioituina[/b] - antaisivat "aavistuksen verran" pätevämpää kuvaavaa tietoa aiheesta. Miksi muuten yhdessä käyristä x-akselille on valittu tiedot naisten kolesterolitasoista, y:lle koko väestön kuolleisuus? Näyttävät hassuti tarkoituksenmukaisilta poiminnoilta :)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-11-27 10:51:52 |
|
|
|
|
|
Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:
Japani 58% Sveitsi 49% Australia 46% Espanja 45% Islanti 45% Italia 49%
Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.
Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%.
Ok. Tässä elinajanodotteen kärkimaat ja hiilareiden osuudet energian saannista:
Japani 58% Sveitsi 49% Australia 46% Espanja 45% Islanti 45% Italia 49%
Listan kakkosena olisi Singapore mutta en nopeasti löydänyt lukuja joten jätin sen pois.
Eli poislukien Japani näyttäis siltä, että pitkäikäisten kansojen ruokavaliossa hiilareiden osuus kokonaisenergiasta on n. 45-49%.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-24 09:28:40 |
|
|
|
|
|
Suomihan pärjää loistavasti sekaruokavaliollaan ja entisen itäblokin asukkeja ei pelasta runsas eläinrasvan syöntikään Btw, miten on mahdollista että vuosikymmenen voikarppauksella nainen ei saa triglyjään alle yhden ja HDL taasen on vain nippa nappa yli yhden
Suomihan pärjää loistavasti sekaruokavaliollaan ja entisen itäblokin asukkeja ei pelasta runsas eläinrasvan syöntikään :D
Btw, miten on mahdollista että vuosikymmenen voikarppauksella nainen ei saa triglyjään alle yhden ja HDL taasen on vain nippa nappa yli yhden :roll:
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-23 10:42:43 |
|
|
|
|
|
Vieras kirjoitti: Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldlNo mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena. Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva):
[quote="Vieras"]Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=canola+butter+oxidizef+ldl[/quote] No mutta katsohan Euroopan tuoretta tutkimusta Siinä kolesteroli korreloi käänteisesti sydänkohtausten kanssa (kuba 1). Ja syänkohtaukset puolestaan korreloivat suoraan hiilarien (kuva 2) JA kohonneen verensokerin (kuva 3) kanssa. Suomeksi sanottuna: korkealla kolesterolilla elää Euroopassa pitempään :)
Pidä sinä huolta terveydestäsi niin kuin haluat, minä jatkan voilinjalla. Se toimii vielä kymmenentenäkin vuotena.
Kuva 1, sydänkohtausten määrä pienenee kun kansan kolesteroliarvot kasvavat: [img]http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/viewFile/31694/48946/211932[/img]
Kuva 2, sydänkohtausten määrä on sitä suurempi, mitä enemmän syödään hiilareita: [img]http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/viewFile/31694/48946/211944[/img]
ja kuva 3 sydänkohtausten määrä kasvaa kun verensokeri kasvaa (kun syödään enemmän hiilareita, siitäkin olisi kuva): [img]http://www.foodandnutritionresearch.net/index.php/fnr/article/viewFile/31694/48946/211944[/img]
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-19 08:03:54 |
|
|
|
|
|
Noi kolesterolihommelit kannattaa unohtaa kokonaan jos haluaa selvitä pitkälle. Vastaus pitkään ja terveeseen elämään löytyy tuoreesta ao tutkimuksesta. Ja sitten vaan riisiä naamariin ja lihat on paree jättää kaupan hyllylle. http://www.cell.com/cell-metabolism/ful ... 50-4131(16)30445-4
Noi kolesterolihommelit kannattaa unohtaa kokonaan jos haluaa selvitä pitkälle. Vastaus pitkään ja terveeseen elämään löytyy tuoreesta ao tutkimuksesta. Ja sitten vaan riisiä naamariin ja lihat on paree jättää kaupan hyllylle.
http://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/S1550-4131(16)30445-4
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-19 06:55:30 |
|
|
|
|
|
Vieras kirjoitti: Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldlTämän tietää kylän akatkin, mutta........... Lainaa: LDL, joka voi olla tärkeä hallinnassa potilaiden suuri kardiovaskulaarinen riski. . kuinkas me tähän suhtaudutaan?
[quote="Vieras"]Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=canola+butter+oxidizef+ldl[/quote]
Tämän tietää kylän akatkin, mutta........... [quote]LDL, joka voi olla tärkeä hallinnassa potilaiden suuri kardiovaskulaarinen riski.[/quote]
. kuinkas me tähän suhtaudutaan? [img]http://4.bp.blogspot.com/-rskmEQbclGY/VK2_85UM8_I/AAAAAAAAAtg/DZiP8yWglJQ/s1600/kolet.jpg[/img]
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-19 00:16:13 |
|
|
|
|
|
Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?te ... idizef+ldl
Kyllä minä valitsen rypsiöljyn mennen tullen, koska terveyttäni arvostan. Ja voi ei todellakaan ole seuraavana listalla ;) . Tässä(kin) rypsiöljyn käyttö johti merkitsevästi pienempään ldl:n hapettumiseen ja muutenkin parempaan ldl-hdl-suhteeseen. Voin aiheuttama solukalvojen jäykistyminen ei jostain syystä ollut tilastollisesti merkitsevä, tällä kertaa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=canola+butter+oxidizef+ldl
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-16 08:49:12 |
|
|
|
|
|
Onnistuuko? Uusi yritys.
On noi koodit niin kryptisiä
Onnistuuko? Uusi yritys.
On noi koodit niin kryptisiä
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-16 06:28:04 |
|
|
|
|
|
Hampunsiemenöljystä saat kyllä omegakolmosia, mutta omegakuutosia tulee vielä kolme kertaa enemmän. Ja kumpaakin kyseisessä äljyssä ikävän paljon - kuten toki siemenöljyissä yleensäkin.
Omegakolmosen tarve päivässä on tosi pieni, vaikka siitä paljon puhutaankin. Pari hassua grammaa riittää pitkälle, ja sen saa käytännössä mistä vaan. Omega-kuutosen liikasaanti puolestaan on iso ongelma, ja se korostuu kaikissa siemenöljyissä. Siksi mitään niistä ei kannata kovin suuria määriä syödä päivittäin.
Avokadoöljyä moni pitää hyvänä. Itse en ole ostanut kotiin, kun se on kaukaan tuotuna varsin epäekologinen tuote sellaiselle, joka saa rasvaa muutenkin, eikä tässä kotimaisen voin suurkuluttajataloudessa ole paikallisrasvasta pulaa lain : )
Hampunsiemenöljystä saat kyllä omegakolmosia, mutta omegakuutosia tulee vielä kolme kertaa enemmän. Ja kumpaakin kyseisessä äljyssä ikävän paljon - kuten toki siemenöljyissä yleensäkin.
Omegakolmosen tarve päivässä on tosi pieni, vaikka siitä paljon puhutaankin. Pari hassua grammaa riittää pitkälle, ja sen saa käytännössä mistä vaan. Omega-kuutosen liikasaanti puolestaan on iso ongelma, ja se korostuu kaikissa siemenöljyissä. Siksi mitään niistä ei kannata kovin suuria määriä syödä päivittäin.
Avokadoöljyä moni pitää hyvänä. Itse en ole ostanut kotiin, kun se on kaukaan tuotuna varsin epäekologinen tuote sellaiselle, joka saa rasvaa muutenkin, eikä tässä kotimaisen voin suurkuluttajataloudessa ole paikallisrasvasta pulaa lain : )
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-14 13:39:36 |
|
|
|
|
|
Olen avokadoöljyn ja suomalaisen hamppuöljyn ystävä? Onko nämä huono? Olen ajatellut että tuo hampunsiemenöljy olisi hyvä omegakolmosen lähde.
Entäpä luomu kylmäpuristettu rypsiöljy?
Olen avokadoöljyn ja suomalaisen hamppuöljyn ystävä? Onko nämä huono? Olen ajatellut että tuo hampunsiemenöljy olisi hyvä omegakolmosen lähde.
Entäpä luomu kylmäpuristettu rypsiöljy?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-14 13:24:10 |
|
|
|
|
|
Vieras kirjoitti: HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo." Minä irrotin sieltä sen lauseen joka minua kiinnosti ja liittyi tähän aiheeseen. Minun mielipiteeeni 'normaalista ruokavaliosta' ei muutenkaan ole sama kuin tuon henkilön. Se voi olla luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi juu, mutta minä en pidä siemenöljyjä ihmisen luonnollisena ravintona. Tässä vähän lisää pohdittavaa kasviöljyjen ystäville: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/http://www.fasebj.org/cgi/content/meeti ... /20/4/A186http://yelling-stop.blogspot.fi/2016/02 ... xcess.html(ja klikkalile niitä sinisellä kirjoitettuja kohtia löytääksesi lähteet, ennen kuin dissaat tämän 'pelkkä blogikirjoitus' -tyyliin)
[quote="Vieras"] HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa =D> Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo."[/quote]
Minä irrotin sieltä sen lauseen joka minua kiinnosti ja liittyi tähän aiheeseen. Minun mielipiteeeni 'normaalista ruokavaliosta' ei muutenkaan ole sama kuin tuon henkilön. :lol: Se voi olla luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi juu, mutta minä en pidä siemenöljyjä ihmisen luonnollisena ravintona.
Tässä vähän lisää pohdittavaa kasviöljyjen ystäville:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/
http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/20/4/A186
http://yelling-stop.blogspot.fi/2016/02/the-cause-of-metabolic-syndrome-excess.html (ja klikkalile niitä sinisellä kirjoitettuja kohtia löytääksesi lähteet, ennen kuin dissaat tämän 'pelkkä blogikirjoitus' -tyyliin)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-14 08:27:20 |
|
|
|
|
|
Eikös se rypsäri ja canola ole käytännössä samaa kamaa?
Eikös se rypsäri ja canola ole käytännössä samaa kamaa?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-13 17:37:37 |
|
|
|
|
|
els kirjoitti: Vieras kirjoitti: Taidat ihan aidosti olla sitä mieltä, että rypsiöljy sairastuttaa kokonaisen kansakunnan? Mietis nyt vähän ettet nolaa itseäsi enää pahemmin. Eikös se sen tehnyt jo, silloin 60-luvulla? Nyt sitten yritetään paikkailla... Jenkit ei tarvinneet rypsiä, kun muut kasviöljyt ja sopivat suositukset tekivät tehtävänsä. Hyvin, vielä Näinhän se meni rypsimargariinia (erukahappoa ja transseja) syödessä. Lainaa: Sepelvaltimotautikuolleisuus on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä, koska ennaltaehkäisyyn on panostettu. Tähän kiinnitti huomiota Syvänteen lisäksi tapahtumassa puhunut lääkäri Tapani Kiminkinen Saarijärven terveyskeskuksesta.
Vuonna 1969 sepelvaltimotauti vei hautaan 3567 15–64-vuotiasta miestä. Vuonna 2014 saman kohtalon koki 850 saman ikäluokan miestä. – Tästä näkee sen, miten paljon elämäntavoilla voidaan vaikuttaa suuriin kansansairauksiin, Kiminkinen sanoi.
[quote="els"][quote="Vieras"]Taidat ihan aidosti olla sitä mieltä, että rypsiöljy sairastuttaa kokonaisen kansakunnan? Mietis nyt vähän ettet nolaa itseäsi enää pahemmin.[/quote] Eikös se sen tehnyt jo, silloin 60-luvulla? Nyt sitten yritetään paikkailla... Jenkit ei tarvinneet rypsiä, kun muut kasviöljyt ja sopivat suositukset tekivät tehtävänsä. Hyvin, vielä[/quote] Näinhän se meni rypsimargariinia (erukahappoa ja transseja) syödessä. [quote]Sepelvaltimotautikuolleisuus on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä, koska ennaltaehkäisyyn on panostettu. Tähän kiinnitti huomiota Syvänteen lisäksi tapahtumassa puhunut lääkäri Tapani Kiminkinen Saarijärven terveyskeskuksesta.
Vuonna 1969 sepelvaltimotauti vei hautaan 3567 15–64-vuotiasta miestä. Vuonna 2014 saman kohtalon koki 850 saman ikäluokan miestä. – Tästä näkee sen, miten paljon elämäntavoilla voidaan vaikuttaa suuriin kansansairauksiin, Kiminkinen sanoi.[/quote]
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-10-13 14:35:36 |
|
|
|
|
|
Toisinsyöjä kirjoitti: Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä: http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/medi ... 52013.aspxLainaus: Lainaa: Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo. Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne. Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö. HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo."
[quote="Toisinsyöjä"]Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä: http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/vaitostiedotteet/Sivut/ruuansulatus-kiihdyttaa-rasvojen-hapettumista-vaitos-fm-marko-tarvainen-2152013.aspx
Lainaus: [quote]Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo.[/quote]
Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne.
Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö.[/quote]
HIenosti irrotit tutkimuksesta lauseen jossa mainittiin rypsi ja sait siitä syntipukin tukemaan omaa ajatusmaailmaasi. Loistavan analyyttistä tulkintaa =D> Huomasitkos, että siellä kirjoitettiin myös näin: "Normaalissa ruokavaliossa en näe ongelmaa rasvojen hapettumisessa vaan se on luonnollinen mahalaukussa tapahtuva prosessi. Sen sijaan kannattaisi miettiä, ovatko kaikki lisäravinteet tarpeellisia vai voivatko ne olla jopa haitallisia, Tarvainen sanoo."
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-09-09 07:00:59 |
|
|
|
|
|
Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä: http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/medi ... 52013.aspxLainaus: Lainaa: Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo. Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne. Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö.
Tässä erinomainen syy välttää suurinta osaa kasviöljyistä: http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/vaitostiedotteet/Sivut/ruuansulatus-kiihdyttaa-rasvojen-hapettumista-vaitos-fm-marko-tarvainen-2152013.aspx
Lainaus: [quote]Tutkimuksen suurin yllätys oli se, kuinka ruuansulatuksen jälkeen kaupasta ostetusta tuoreesta rypsiöljystä jäi jälkeen hapettuneita yhdisteitä sekä se, ettei hapettumista saatu estettyä useilla tunnetuilla antioksidanteilla, Tarvainen sanoo.[/quote]
Suht kaikki kasviperäiset rasvat käyttäytyvät noin ruuansulatuksessa, poikkeuksena oliiviöljy ja tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät vakaat kasvikunnan rasvat, esim. kookosrasva, kaakaovoi, karitevoi jne.
Paitsi että siemenöljyt alkavat härskiintyä muutenkin jo sillä sekunnilla kun öljy puristetaan, viimeistelee härskiintymisen sitten ihmisen oma ruuansulatuselimistö.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2016-09-08 09:41:40 |
|
|
|
|