karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-27 04:08:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viesti, siinä voi olla enintään 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :evil: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
Katso lisää hymiöitä
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
   

Otsikko - Lenkkimakkarat
Julkaisija Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
http://www.journeyforcontrol.com/journe ... _gumbo.jsp
Viesti Lähetetty: 2013-07-09 12:54:53
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Joulupukki kirjoitti:
Leenuliinutiinu kirjoitti:
Mistäs ruhon osista sitä kollageeniä saa eniten?


Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä :lol: Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?


Kyllä minä olen tänä kesänä syönyt ihan tavisgrillimakkaraa, mutta vain sellaisia, joissa on mahdollisimman lyhyt tuoteseloste. Kamara ja jänne voi olla itseasiassa ihan hyviä. Lapsena tuli syötyä munuaisia, maksaa, häränhäntää, possun nenää yms. "ällöttäviä" ruokia. Ne olivat sentään käsittelemättömiä aitoja ruokia verrattuna nykyisiin ruokiin. Ällöttävyys on muuten aika subjektiivinen juttu: esimerkiksi rasva voi olla todella ällöttävää jos on antanut aivopestä itsensä uskomaan niin.

Voittojen maksimoinnista: onhan se tietysti osakkeenomistajien kannalta tärkeää tuottaa vähemmällä enemmän. Olisiko se elokuvan Soylent Green, eli Maailma vuonna 2022, vähimmällä eniten (eli ihmisille syötetään ihmisiä)? Funktiona (ruoka)busineksessa on aina raha, joka ei valitettavasti ota huomioon ihmisten terveyttä. Seuratkaapa huvikseen mitä entsyymibusiness kehittelee tuottaakseen halvemmista raaka-aineista kalliimpaa (ok ok, entsyymit "inaktivoituvat" kun reaktio sammuu, mutta mikä on lopputulos ja miksi entsyymejä ei mainita tuoteselosteissa lienee tärkeitä asioita huomioon otettavaksi).

Muutamia linkkejä tavattavaksi:

Yleistä http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/34-entsyymit-lihateollisuudessa
Sopiva väikkäri https://helda.helsinki.fi/handle/10138/26312
DuPont http://biosciences.dupont.com/industries/food-enzymes/
Googlella "food enzymes" löytyy lisää.
Viesti Lähetetty: 2013-07-08 09:07:16
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Karppaus on muotidietti, ei vaikuta meidän tekemisiin.
Viesti Lähetetty: 2013-07-06 11:30:50
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Joulupukki kirjoitti:
Ai niin, jäi vielä se PAISTIjauhelihan koostumus avoimeksi. Paistijauhelihaa saa jauhaa vain paistista. Se, ettei sitä ole aikaisemmin määritelty tarkasti, ei tarkoita että se olisi tehty mekaanisesti erotetusta lihasta.


Tämä ketju väjähti mieleeni Smarketissa josta yritin etsiä paistijauhelihaa, sitä ei ollut.
- Miksi? Kysyin.
- Nykyisin paistijauheliha täytyy jauhaa paistista, eikä kukaan halua tehdä niin. Entisen paistijauhelihan nimi on nykyisin "parempi jauheliha".
Viesti Lähetetty: 2013-07-06 11:15:53
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Leenuliinutiinu kirjoitti:
Mistäs ruhon osista sitä kollageeniä saa eniten?


Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä :lol: Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?
Viesti Lähetetty: 2013-06-04 12:20:57
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Mistäs ruhon osista sitä kollageeniä saa eniten?

http://blogit.iltalehti.fi/anja-nysten/ ... sianniska/
http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2011 ... geeni.html
Viesti Lähetetty: 2013-06-04 10:48:48
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Vieras kirjoitti:
niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta


Juuei. Ennenvanhaan, muinoin, makkaraan jauhettiin maksaa ja munuaista ja sydäntä ja luuydintä. Jos jäi yli syömingeistä. Makkaran säilömisestä voisi olla hyvä opiskella lisää, siis 'hyvän' makkaran.
Nahkaa ja muuta hyvää rustoa pitää olla, eläinrasvaa, tämä on konsensus valistuneissa karppipiireissä! Mausteista ollaan erimieltä.

Haloo! 8)
Viesti Lähetetty: 2013-06-01 12:45:37
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Joulupukki kirjoitti:
Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....



Joo, ehkäpä Snellman yrittää saada hyödyn nopeammin. Niin onko lenkki parempaa kun siinä on 80%:a lihaa vai 40 lihaa + 40 lihankaltaista. niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta, mitä ei viittitty valmistaa.

Vähän sama naturell liha vs maustettu,naturell, pikkasen suolaa/ pippuria on huomattavasti riittosempaa kuin... niin ja pannukin tykää parempaa.
Viesti Lähetetty: 2013-06-01 11:35:25
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Palataan tässäkin ketjussa keskustelemaan lenkkimakkaroista.
Viesti Lähetetty: 2013-05-31 22:54:02
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
jussi kirjoitti:
Joulupukki kirjoitti:
Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:


Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.


Onko voittojen maksimoiminen jotenkin huono asia? Ja eiköhän ne sitä tee ihan koko ajan eikä odota mitään.
Viesti Lähetetty: 2013-05-31 19:17:46
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Ot, mie sain hygieniapassin kun kävin 2000-luvulla ammattikoulun catering alan perustutkinnon. Vanhempien naisten piti myöhemmin työelämässä käydä se kurssina.
Viesti Lähetetty: 2013-05-31 15:16:46
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....
Viesti Lähetetty: 2013-05-25 10:50:27
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Söin tossa eilen Snellmannin ns.kunnon lenkkimankkaraa uunissa (juusto ja tomaattia ja salviaa sekaan) yhdistettynä ihan normi perus pakastekaviksiin(kukkakaali/parsa/porkkana),olipa hyvää.
Viesti Lähetetty: 2013-05-25 10:07:36
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Joulupukki kirjoitti:
Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:


Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 21:14:54
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Joulupukki kirjoitti:
järjettömän tiukka


Ongelman ydin? Järki kapinoi.
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 17:00:21
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
jussi kirjoitti:
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa.
Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.


Mä itseasiassa luulen, että tuo hevosenliha oli vain jäävuoren huippu... :roll:

Mutta siis palauttipa ainakin kotimaiset valmistajat maanpinnalle sen suhteen, miten luotettavaa väkeä maailmalla on. Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:

En silti pidä lainsäädäntöä leväperäisenä, kun sen satun (osittain) tuntemaan. Se on paikoitellen jopa järjettömän tiukka. On toimijan vastuulla noudattaa sitä. Jos ei noudata, niin käy niinkuin täällä
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 16:58:44
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
jussi kirjoitti:
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa.
Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.


Tähän ratkaisuna lähikauppa, kontrolli toimii. Italialainen lihakauppias tuskin puotiaan pitää, jos mokaa? Lähiblaa, lähiblöö... :D

lis. Työllisyysvaikute. Sosiaalisen kontrollin ulottumattominn pääseminen toki on nuoren universaali toive. Well...
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 16:57:34
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa.
Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 16:47:02
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
jussi kirjoitti:
Miten tämä heilahti valmistusmenetelmistä ja sisällöstä hygieniaan :?


Viime sivun 9 viesti, Epigeneettinen päätti haukkua viranomaisvalvonnan ja hygieniapassit. Viranomaisvalvonta kyllä liittyy koostumukseen aika oleellisestikin.
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 16:29:19
  Viestin otsikko:  Re: Lenkkimakkarat  Vastaa lainaamalla
Miten tämä heilahti valmistusmenetelmistä ja sisällöstä hygieniaan :?
Viesti Lähetetty: 2013-05-23 16:22:15

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)