Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?
Kyllä minä olen tänä kesänä syönyt ihan tavisgrillimakkaraa, mutta vain sellaisia, joissa on mahdollisimman lyhyt tuoteseloste. Kamara ja jänne voi olla itseasiassa ihan hyviä. Lapsena tuli syötyä munuaisia, maksaa, häränhäntää, possun nenää yms. "ällöttäviä" ruokia. Ne olivat sentään käsittelemättömiä aitoja ruokia verrattuna nykyisiin ruokiin. Ällöttävyys on muuten aika subjektiivinen juttu: esimerkiksi rasva voi olla todella ällöttävää jos on antanut aivopestä itsensä uskomaan niin.
Voittojen maksimoinnista: onhan se tietysti osakkeenomistajien kannalta tärkeää tuottaa vähemmällä enemmän. Olisiko se elokuvan Soylent Green, eli Maailma vuonna 2022, vähimmällä eniten (eli ihmisille syötetään ihmisiä)? Funktiona (ruoka)busineksessa on aina raha, joka ei valitettavasti ota huomioon ihmisten terveyttä. Seuratkaapa huvikseen mitä entsyymibusiness kehittelee tuottaakseen halvemmista raaka-aineista kalliimpaa (ok ok, entsyymit "inaktivoituvat" kun reaktio sammuu, mutta mikä on lopputulos ja miksi entsyymejä ei mainita tuoteselosteissa lienee tärkeitä asioita huomioon otettavaksi).
[quote="Joulupukki"][quote="Leenuliinutiinu"]Mistäs ruhon osista sitä kollageeniä saa eniten? [/quote]
Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä :lol: Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?[/quote]
Kyllä minä olen tänä kesänä syönyt ihan tavisgrillimakkaraa, mutta vain sellaisia, joissa on mahdollisimman lyhyt tuoteseloste. Kamara ja jänne voi olla itseasiassa ihan hyviä. Lapsena tuli syötyä munuaisia, maksaa, häränhäntää, possun nenää yms. "ällöttäviä" ruokia. Ne olivat sentään käsittelemättömiä aitoja ruokia verrattuna nykyisiin ruokiin. Ällöttävyys on muuten aika subjektiivinen juttu: esimerkiksi rasva voi olla todella ällöttävää jos on antanut aivopestä itsensä uskomaan niin.
Voittojen maksimoinnista: onhan se tietysti osakkeenomistajien kannalta tärkeää tuottaa vähemmällä enemmän. Olisiko se elokuvan Soylent Green, eli Maailma vuonna 2022, vähimmällä eniten (eli ihmisille syötetään ihmisiä)? Funktiona (ruoka)busineksessa on aina raha, joka ei valitettavasti ota huomioon ihmisten terveyttä. Seuratkaapa huvikseen mitä entsyymibusiness kehittelee tuottaakseen halvemmista raaka-aineista kalliimpaa (ok ok, entsyymit "inaktivoituvat" kun reaktio sammuu, mutta mikä on lopputulos ja miksi entsyymejä ei mainita tuoteselosteissa lienee tärkeitä asioita huomioon otettavaksi).
Muutamia linkkejä tavattavaksi:
Yleistä [url]http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/34-entsyymit-lihateollisuudessa[/url] Sopiva väikkäri [url]https://helda.helsinki.fi/handle/10138/26312[/url] DuPont [url]http://biosciences.dupont.com/industries/food-enzymes/[/url] Googlella "food enzymes" löytyy lisää.
Ai niin, jäi vielä se PAISTIjauhelihan koostumus avoimeksi. Paistijauhelihaa saa jauhaa vain paistista. Se, ettei sitä ole aikaisemmin määritelty tarkasti, ei tarkoita että se olisi tehty mekaanisesti erotetusta lihasta.
Tämä ketju väjähti mieleeni Smarketissa josta yritin etsiä paistijauhelihaa, sitä ei ollut. - Miksi? Kysyin. - Nykyisin paistijauheliha täytyy jauhaa paistista, eikä kukaan halua tehdä niin. Entisen paistijauhelihan nimi on nykyisin "parempi jauheliha".
[quote="Joulupukki"]Ai niin, jäi vielä se PAISTIjauhelihan koostumus avoimeksi. Paistijauhelihaa saa jauhaa vain paistista. Se, ettei sitä ole aikaisemmin määritelty tarkasti, ei tarkoita että se olisi tehty mekaanisesti erotetusta lihasta.[/quote]
Tämä ketju väjähti mieleeni Smarketissa josta yritin etsiä paistijauhelihaa, sitä ei ollut. - Miksi? Kysyin. - Nykyisin paistijauheliha täytyy jauhaa paistista, eikä kukaan halua tehdä niin. Entisen paistijauhelihan nimi on nykyisin "parempi jauheliha".
Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?
[quote="Leenuliinutiinu"]Mistäs ruhon osista sitä kollageeniä saa eniten? [/quote]
Niin. Minä kyllä haluaisin makkaraa, jossa olisi enemmän kamaraa ja jännettä :lol: Mutta tämä olisi ilmeisesti Epigeneettiselle kauhistus, kun hän varmaan haluaisi 100 % lihaslihasta valmistettua kyrsää?
niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta
Juuei. Ennenvanhaan, muinoin, makkaraan jauhettiin maksaa ja munuaista ja sydäntä ja luuydintä. Jos jäi yli syömingeistä. Makkaran säilömisestä voisi olla hyvä opiskella lisää, siis 'hyvän' makkaran. Nahkaa ja muuta hyvää rustoa pitää olla, eläinrasvaa, tämä on konsensus valistuneissa karppipiireissä! Mausteista ollaan erimieltä.
Haloo!
[quote="Vieras"]niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta[/quote]
Juuei. Ennenvanhaan, muinoin, makkaraan jauhettiin maksaa ja munuaista ja sydäntä ja luuydintä. Jos jäi yli syömingeistä. Makkaran säilömisestä voisi olla hyvä opiskella lisää, siis 'hyvän' makkaran. Nahkaa ja muuta hyvää rustoa pitää olla, eläinrasvaa, tämä on konsensus valistuneissa karppipiireissä! Mausteista ollaan erimieltä.
Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....
Joo, ehkäpä Snellman yrittää saada hyödyn nopeammin. Niin onko lenkki parempaa kun siinä on 80%:a lihaa vai 40 lihaa + 40 lihankaltaista. niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta, mitä ei viittitty valmistaa.
Vähän sama naturell liha vs maustettu,naturell, pikkasen suolaa/ pippuria on huomattavasti riittosempaa kuin... niin ja pannukin tykää parempaa.
[quote="Joulupukki"]Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....[/quote]
Joo, ehkäpä Snellman yrittää saada hyödyn nopeammin. Niin onko lenkki parempaa kun siinä on 80%:a lihaa vai 40 lihaa + 40 lihankaltaista. niin eikös tähän vanhaan kunnon aikaan makkaraan jauhettu loput ruhosta, mitä ei viittitty valmistaa.
Vähän sama naturell liha vs maustettu,naturell, pikkasen suolaa/ pippuria on huomattavasti riittosempaa kuin... niin ja pannukin tykää parempaa.
Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista
Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.
Onko voittojen maksimoiminen jotenkin huono asia? Ja eiköhän ne sitä tee ihan koko ajan eikä odota mitään.
[quote="jussi"][quote="Joulupukki"] Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:[/quote]
Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.[/quote]
Onko voittojen maksimoiminen jotenkin huono asia? Ja eiköhän ne sitä tee ihan koko ajan eikä odota mitään.
Ot, mie sain hygieniapassin kun kävin 2000-luvulla ammattikoulun catering alan perustutkinnon. Vanhempien naisten piti myöhemmin työelämässä käydä se kurssina.
Ot, mie sain hygieniapassin kun kävin 2000-luvulla ammattikoulun catering alan perustutkinnon. Vanhempien naisten piti myöhemmin työelämässä käydä se kurssina.
Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....
Mun täytyy vähän penkoa harmaita aivosolujani, kun en nyt muista miten fosfaatin käyttöä lihajalosteissa rajoitetaan melko nopealla aikataululla.... Snellmann ainakin mainostaa, ettei heidän makkaroissaan ole lisättyä fosfaattia? Sen kyllä maistaa....
Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista
Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.
[quote="Joulupukki"] Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:[/quote]
Minä luulen että teollisuus odottaa kohun laantumista ja jatkaa taas voittojensa maksimointia.
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.
Mä itseasiassa luulen, että tuo hevosenliha oli vain jäävuoren huippu...
Mutta siis palauttipa ainakin kotimaiset valmistajat maanpinnalle sen suhteen, miten luotettavaa väkeä maailmalla on. Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista
En silti pidä lainsäädäntöä leväperäisenä, kun sen satun (osittain) tuntemaan. Se on paikoitellen jopa järjettömän tiukka. On toimijan vastuulla noudattaa sitä. Jos ei noudata, niin käy niinkuin täällä
[quote="jussi"]Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.[/quote]
Mä itseasiassa luulen, että tuo hevosenliha oli vain jäävuoren huippu... :roll:
Mutta siis palauttipa ainakin kotimaiset valmistajat maanpinnalle sen suhteen, miten luotettavaa väkeä maailmalla on. Luulen, että halu käyttää kotimaista lihaa kasvoi kohisten sitä mukaa kun imago alkoi ropista. Oon aika varma myös, en tiedä, että säännölliset geenitestit tulivat nyt laitosten omavalvontaan pysyvästi. Ja ihan ilman viranomaisen pakottamista :lol:
En silti pidä lainsäädäntöä leväperäisenä, kun sen satun (osittain) tuntemaan. Se on paikoitellen jopa järjettömän tiukka. On toimijan vastuulla noudattaa sitä. Jos ei noudata, niin käy niinkuin [url=http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=2860]täällä[/url]
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.
Tähän ratkaisuna lähikauppa, kontrolli toimii. Italialainen lihakauppias tuskin puotiaan pitää, jos mokaa? Lähiblaa, lähiblöö...
lis. Työllisyysvaikute. Sosiaalisen kontrollin ulottumattominn pääseminen toki on nuoren universaali toive. Well...
[quote="jussi"]Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.[/quote]
Tähän ratkaisuna lähikauppa, kontrolli toimii. Italialainen lihakauppias tuskin puotiaan pitää, jos mokaa? Lähiblaa, lähiblöö... :D
lis. Työllisyysvaikute. Sosiaalisen kontrollin ulottumattominn pääseminen toki on nuoren universaali toive. Well...
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.
Leväperäisen lainsäädännön valvominen on surkuhupaisaa. Teollisuus saa käyttää erilaisia aineksia eineksiinsä ja käyttäytyä tuotteittensa kanssa aika villisti kuten hevosenliha-skandaalin kautta tuli ilmi. Valmisaterian jonka ainekset on kerätty ympäri eurooppaa, pakattu eri maissa ja rahdattu edestakaisin valvominen on varsin tyhjää ajanvietettä, jos ei sitten etsitä suoranaisia virallisesti sovittuja myrkkyjä.
Miten tämä heilahti valmistusmenetelmistä ja sisällöstä hygieniaan
Viime sivun 9 viesti, Epigeneettinen päätti haukkua viranomaisvalvonnan ja hygieniapassit. Viranomaisvalvonta kyllä liittyy koostumukseen aika oleellisestikin.
[quote="jussi"]Miten tämä heilahti valmistusmenetelmistä ja sisällöstä hygieniaan :?[/quote]
Viime sivun 9 viesti, Epigeneettinen päätti haukkua viranomaisvalvonnan ja hygieniapassit. Viranomaisvalvonta kyllä liittyy koostumukseen aika oleellisestikin.