Julkaisija |
Viesti |
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Wikipedian Vitamin K2 -sivulla on myös mielenkiintoinen taulukko. Poimin tähän siitä MK4-kärjen: Lainaa: Food Vitamin K2 (μg per 100 g) Proportion of compounds Goose liver pâté 369.0[13] 100% MK-4 Australian emu oil 360[17][18] 100% MK-4[18] Egg yolk (Netherlands) 32.1[13] 98% MK-4, 2% MK-6 Goose leg 31.0[13] 100% MK-4 Grass-fed ghee and butter oil 19.6–43.1, average 29.9[19] Egg yolk (U.S.) 15.5[20] 100% MK-4 Butter 15.0[13] 100% MK-4 Chicken liver (raw) 14.1[20] 100% MK-4 Aloittajan kysymykseen liittyen mielenkiintoinen havainto: vaikka ghee olisi ruohoruokittua (grass-fed), silti siinä voi olla alimmillaan 19.6 mcg/100 g K2-MK-4-vitamiinia, mikä ei merkittävästi poikkea ei-grass-fed-merkityn voin lukemista: hollantilainen tavallinen voi 15.0 mcg/100 g (ylläoleva Wikipedian taulukko, jonka numero 13 johtaa hollantilaiseen tutkimukseen) amerikkalainen tavallinen voi "whipped, with salt" 20.9 mcg/100g (foodinfo.us) suomalainen tavallinen voi 18.4 mcg/100 g (Fineli) Wikipedia sanoo myös: Lainaa: There are no substantial differences in MK-4 levels between wild game, free-range animals, and factory farm animals.[13] Lukemani kirja Vitamin K2 and the calcium paradox (Rheaume-Bleue) sanoi kyllä toista, ainakin kananmunien osalta.
Wikipedian Vitamin K2 -sivulla on myös mielenkiintoinen taulukko. Poimin tähän siitä MK4-kärjen:
[quote] Food Vitamin K2 (μg per 100 g) Proportion of compounds Goose liver pâté 369.0[13] 100% MK-4 Australian emu oil 360[17][18] 100% MK-4[18] Egg yolk (Netherlands) 32.1[13] 98% MK-4, 2% MK-6 Goose leg 31.0[13] 100% MK-4 Grass-fed ghee and butter oil 19.6–43.1, average 29.9[19] Egg yolk (U.S.) 15.5[20] 100% MK-4 Butter 15.0[13] 100% MK-4 Chicken liver (raw) 14.1[20] 100% MK-4[/quote]
Aloittajan kysymykseen liittyen mielenkiintoinen havainto: vaikka ghee olisi ruohoruokittua (grass-fed), silti siinä voi olla alimmillaan 19.6 mcg/100 g K2-MK-4-vitamiinia, mikä ei merkittävästi poikkea ei-grass-fed-merkityn voin lukemista: hollantilainen tavallinen voi 15.0 mcg/100 g (ylläoleva Wikipedian taulukko, jonka numero 13 johtaa hollantilaiseen tutkimukseen) amerikkalainen tavallinen voi "whipped, with salt" 20.9 mcg/100g (foodinfo.us) suomalainen tavallinen voi 18.4 mcg/100 g (Fineli)
Wikipedia sanoo myös: [quote]There are no substantial differences in MK-4 levels between wild game, free-range animals, and factory farm animals.[13][/quote] Lukemani kirja Vitamin K2 and the calcium paradox (Rheaume-Bleue) sanoi kyllä toista, ainakin kananmunien osalta.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 22:49:20 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
NiilinKaimaani kirjoitti: meli kirjoitti: Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla. Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin. viewtopic.php?f=17&t=56490Kyllä. Kiitos!
[quote="NiilinKaimaani"][quote="meli"]Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.[/quote]
Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin. http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=56490[/quote] Kyllä. Kiitos!
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 22:40:09 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
meli kirjoitti: Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla. Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin. viewtopic.php?f=17&t=56490
[quote="meli"]Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.[/quote]
Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin. http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=56490
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 22:33:48 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
K2-MK4-listaan muuten mielenkiintoisia lisäyksiä: suomalainen broilerin koipi-reisi nahkoineen 60 mcg/100 g (mitattu suomalaisessa tutkimuksessa ja sitä kautta merkitty Fineliin) ruotsalainen tavallinen kananmuna 30.2 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/H ... amneId=102 ) ruotsalainen luomu kananmuna 25.7 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/H ... ails/3840# )
K2-MK4-listaan muuten mielenkiintoisia lisäyksiä:
suomalainen broilerin koipi-reisi nahkoineen 60 mcg/100 g (mitattu suomalaisessa tutkimuksessa ja sitä kautta merkitty Fineliin)
ruotsalainen tavallinen kananmuna 30.2 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/Home/NutritionValueDetails?livsmedelsId=1225&naringsamneId=102 )
ruotsalainen luomu kananmuna 25.7 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/Home/FoodDetails/3840# )
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 22:03:51 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Mohmelo kirjoitti: meli kirjoitti: Mohmelo kirjoitti: E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.
Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet. Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: Lainaa: The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. Tähän riittänee vastaukseksi tämä elsin edellinen viesti: els kirjoitti: bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää. Lainaa: Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla.
Tarkoitatko nyt tässä että vaikkapa sian- ja naudanlihassa mahdollisesti olisi korkeat K2-MK4-pitoisuudet vain silloin kun kyseessä on valmiste? Mohmelo kirjoitti: Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. Selventäisitkö vielä mikä on "se" lausessa "se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia"? Tarkoitatko että olet lukenut enimmäkseen K2-vitamiinista ylipäätään ja vähemmän sen eri muodoista? Maitorasvasta tosiaan löytyy MK4:ää muidenkin lähteiden kuin foodinfo.us mukaan, ja todellakin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa. Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.
[quote="Mohmelo"][quote="meli"][quote="Mohmelo"]
E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.[/quote]
Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.
Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: [quote]The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt[/quote][/quote]
Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. [/quote] Tähän riittänee vastaukseksi tämä elsin edellinen viesti: [quote="els"]bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää.[/quote]
[quote]Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla. [/quote] Tarkoitatko nyt tässä että vaikkapa sian- ja naudanlihassa mahdollisesti olisi korkeat K2-MK4-pitoisuudet vain silloin kun kyseessä on valmiste?
[quote="Mohmelo"] Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. [/quote] Selventäisitkö vielä mikä on "se" lausessa "se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia"? Tarkoitatko että olet lukenut enimmäkseen K2-vitamiinista ylipäätään ja vähemmän sen eri muodoista? Maitorasvasta tosiaan löytyy MK4:ää muidenkin lähteiden kuin foodinfo.us mukaan, ja todellakin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa. Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 21:38:44 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
^^ Itse asiassa ei riipu. Tai paremminkin bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää. Eukaryootti-kasvi5t puoletaan tarvitsevat ja tekevät K1-vitamiinia (jonka lehmät muuntavat K2-MK4'ksi) ... ja ei-eukaryootit eli vaikkapa bakteerit tekevät (kun teke3vät) puolestaan tyypillisesti K2-MK9 tai K2-MK7. Eri eliöt kun tarvitsevat erilaisia hiveniä omaan elmäänsä....
Näistä kannattaa lukea jostain lisää, jos sattuu olemaan kiinnostunut. Siis muutakin kuin jotain abstrakteja : )
^^ Itse asiassa ei riipu. Tai paremminkin bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää. Eukaryootti-kasvi5t puoletaan tarvitsevat ja tekevät K1-vitamiinia (jonka lehmät muuntavat K2-MK4'ksi) ... ja ei-eukaryootit eli vaikkapa bakteerit tekevät (kun teke3vät) puolestaan tyypillisesti K2-MK9 tai K2-MK7. Eri eliöt kun tarvitsevat erilaisia hiveniä omaan elmäänsä....
Näistä kannattaa lukea jostain lisää, jos sattuu olemaan kiinnostunut. Siis muutakin kuin jotain abstrakteja : )
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-17 18:01:54 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
meli kirjoitti: Mohmelo kirjoitti: meli kirjoitti: K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla). E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin. Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet. Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: Lainaa: The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla. Jaa-a. Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. Se, että mitä muotoa ne bakteerit tekevät, riippuu yleensä bakteerin tyypistä.
[quote="meli"][quote="Mohmelo"][quote="meli"] K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).[/quote]
E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.[/quote]
Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.
Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: [quote]The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt[/quote][/quote]
Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla.
Jaa-a. Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. Se, että mitä muotoa ne bakteerit tekevät, riippuu yleensä bakteerin tyypistä.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-16 23:47:26 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Mohmelo kirjoitti: meli kirjoitti: Vieras kirjoitti: Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla. K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa. Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla). E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin. Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet. Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: Lainaa: The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt
[quote="Mohmelo"][quote="meli"][quote="Vieras"]Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.[/quote] K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).[/quote]
E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.[/quote]
Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.
Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta: [quote]The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items: ndb no. select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057 select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343 select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964 select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349 select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025 select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962 select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972 select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069 select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346 select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341 select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352 select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024 select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347 select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345 select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100 select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351 select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953 select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344 select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt[/quote]
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-15 22:41:14 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Mohmelo kirjoitti: meli kirjoitti: Vieras kirjoitti: Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla. K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa. Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla). Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista. Kypsytetyissä juustoissa on se maitorasvan alkuperäinen K2-MK4-määrä ja sen lisäksi bakteeritoiminnan seurauksena muita K2-vitamiinien muotoja, juustolajista riippuvia määriä. Viimeksi kun vuosia sitten katsoin, Edam-juustossa oli kaikista juustoista eniten näitä muita K2-vitamiinin muotoja kuin K2-MK4. Edamissa muistaakseni suurimmat K2-määrät olivat muotoja MK9 ja MK11. Näitä bakteeritoiminnan tuottamia muita K2-vitamiinin muotoja kuin MK4 on Suomessa mitattu hyviä määriä myös punaisesta viilistä. Mutta kuinka hyödyllisiä ihmiselle sitten ovat tämä muut K2-vitamiinin muodot kuin MK4, siitä on karppilassakin kiistelty ja elsin kanta edellä oli, että MK4 on se, joka auttaa eniten.
[quote="Mohmelo"][quote="meli"][quote="Vieras"]Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.[/quote] K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).[/quote]
Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista.[/quote]
Kypsytetyissä juustoissa on se maitorasvan alkuperäinen K2-MK4-määrä ja sen lisäksi bakteeritoiminnan seurauksena muita K2-vitamiinien muotoja, juustolajista riippuvia määriä. Viimeksi kun vuosia sitten katsoin, Edam-juustossa oli kaikista juustoista eniten näitä muita K2-vitamiinin muotoja kuin K2-MK4. Edamissa muistaakseni suurimmat K2-määrät olivat muotoja MK9 ja MK11. Näitä bakteeritoiminnan tuottamia muita K2-vitamiinin muotoja kuin MK4 on Suomessa mitattu hyviä määriä myös punaisesta viilistä. Mutta kuinka hyödyllisiä ihmiselle sitten ovat tämä muut K2-vitamiinin muodot kuin MK4, siitä on karppilassakin kiistelty ja elsin kanta edellä oli, että MK4 on se, joka auttaa eniten.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-15 22:29:25 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Vieras kirjoitti: Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa? On täällä karppilassa esitelty virallisia tilastoja suomalaisten lehmien ruokinnasta ja kyllä se etupäässä heinän syöttämistä oli. Myönnän kuitenkin, että siitä on jo vuosia aikaa, kun viimeksi niitä tilastoja katsoin. En ole tutkinut tarkasti, ovatko USA:n foodinfo.us-tietokannan tiedot yhtäpitäviä Finelin kanssa. Mutta tuossa foodinfo.us:n taulukossa lasketaan mukaan vain K2-vitamiinin muoto MK4, jonka els edellä sanoi auttavan eniten kaikista K2-vitamiinin eri muodoista. Finelissä taas K-vitamiinikohdassa lasketaan vain yhteen kaikki K1- ja K2-vitamiinien eri muodot erottelematta ollenkaan.
[quote="Vieras"]Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet :)
Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa?[/quote] On täällä karppilassa esitelty virallisia tilastoja suomalaisten lehmien ruokinnasta ja kyllä se etupäässä heinän syöttämistä oli. Myönnän kuitenkin, että siitä on jo vuosia aikaa, kun viimeksi niitä tilastoja katsoin.
En ole tutkinut tarkasti, ovatko USA:n foodinfo.us-tietokannan tiedot yhtäpitäviä Finelin kanssa. Mutta tuossa foodinfo.us:n taulukossa lasketaan mukaan vain K2-vitamiinin muoto MK4, jonka els edellä sanoi auttavan eniten kaikista K2-vitamiinin eri muodoista. Finelissä taas K-vitamiinikohdassa lasketaan vain yhteen kaikki K1- ja K2-vitamiinien eri muodot erottelematta ollenkaan.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-15 22:14:46 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
meli kirjoitti: Vieras kirjoitti: Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla. K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa. Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla). Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista. E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.
[quote="meli"][quote="Vieras"]Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.[/quote] K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).[/quote]
Kypsytetyt juustot, kuten edam, taitavat olla parhaita K2-lähteitä näillä leveysasteilla. Se K2 tulee sinne juustoon bakteeritoiminnan seurauksena - sieltä se sinne lehmäänkin tulee - juuston kypsyessä. Natto sisältää kanssa kookakkosta runsaasti, mutta MK7-muotoa, mikä ei ole biologisesti yhtä aktiivista kuin MK4 eläinrasvatuotteista.
E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-14 19:26:11 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa?
Tiedä sitten mikä on etupäässä heinän syöttämistä. Ilmisesti lypsykautena syotetään väkirehua 15- 16 kiloa. Tai no ehkä joku asiantuntija tietäisi totuudet :)
Muuten meli: onko Usa:n ruoka tietokannassa tiedot yhtäpitäviä esin finelin kanssa?
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-14 14:37:59 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Vieras kirjoitti: Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla. K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa. Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).
[quote="Vieras"]Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.[/quote] K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-13 22:34:26 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Noh, K2 MK4 vitamiinia (jokamikä on se K2-vitamiiin muoto joka näyttää auttavan eniten, mm japanilaisten mukaan)' löytyy ihan yhtä hyvin niin voista kuin gheestäkin. Ja joo lehmänmaitovoista siinä mistä muualtakin. Suomi on tässä hieno maa asua, koska täällä lehmille syötetään etupäässä heinää
Noh, K2 MK4 vitamiinia (jokamikä on se K2-vitamiiin muoto joka näyttää auttavan eniten, mm japanilaisten mukaan)' löytyy ihan yhtä hyvin niin voista kuin gheestäkin. Ja joo lehmänmaitovoista siinä mistä muualtakin. Suomi on tässä hieno maa asua, koska täällä lehmille syötetään etupäässä heinää :)
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-12 21:25:59 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.
Ilmeisesti väite liittyy K2 vitamiinin saantiin. Esim maitotuotteet ruohoa syövistä eläimistä olisi hyväksi hampaille. Tiedä sitten pitääkö heinän olla tuoretaa vai kelpaako säilötty heinä.
Oisko vuohen/ lampaan maito parasta loppukesästä Suomen leveysasteilla.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-10 09:58:31 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Minä olen gheetä kyllä tehnyt vähäsuolaisestakin voista. Ihan väärin varmaan ja turmeltunutta, mutta hyvää oli.
Minä olen gheetä kyllä tehnyt vähäsuolaisestakin voista. Ihan väärin varmaan ja turmeltunutta, mutta hyvää oli.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2018-01-09 00:56:44 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Miksi ihmeessä antaisit koiralle lisärasvana gheetä? Raaka ruokaa myyvistä eläinkaupoista saa ihan oikeatakin rasvaa ja ravintoa koiralle, kilohinnankin ollessa huomattavasti edullisempi.
Miksi ihmeessä antaisit koiralle lisärasvana gheetä? Raaka ruokaa myyvistä eläinkaupoista saa ihan oikeatakin rasvaa ja ravintoa koiralle, kilohinnankin ollessa huomattavasti edullisempi.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-12-29 05:22:08 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Jos nimenomaan suusi kunnosta on kyse, niin kirjaudu sisään ja vilkaise tätä : ) Linkki osioon, joka näkyy vain rekkautuneille: viewtopic.php?f=29&t=66987
Jos nimenomaan suusi kunnosta on kyse, niin kirjaudu sisään ja vilkaise tätä : ) Linkki osioon, joka näkyy vain rekkautuneille: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=29&t=66987
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-12-28 21:38:24 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Elsin mainitsema säilyvyys on kyllä hyvä juttu. Sellaisen edun keksin itsekin että ghee on kai yleensä suolatonta, joten sitä voisi antaa koiralle lisärasvaksi paremmin kuin voita. Toisaalta en oikein ymmärrä miksi nimenomaan koiralle ei saisi antaa suolaa kun kaikillä märehtijöillä sitten taas on nuolukivet ja riistallekin niitä annetaan. Tämä ghee-ajatus tuli mieleeni kun sitä nykyään myydään esim. Ruohonjuuressa, mihin ei mikään muu eläinperäinen saa tulla, paitsi ehkä vuohemaito. Että jotenkin selvästi ulkomailta tuotu ghee hyvä ja eko, kotimainen voi paha... Ja sitten näin artikkeleita joissa sanottiin että reiät paranee hampaista kun alkaa syödä aamuisin kalanmaksaöljyä ja gheetä ja jättää fytiinihappopitoiset ruoat pois. Itse näkisin että vitamiinien kannalta reilu voin käyttö (ja d:tä purkista) riittää? Ja omegat ei reikiin vaikuta. Kiinnostaisi siis parantaa hammasterveyttäni mutta en voi syödä kalanmaksaöljyä koska se närästää ja saa vereni liiankin juoksevaksi eikä huvita myöskään maksaa gheestä kymmenkertaista hintaa voihin nähden jos siitä ei ole oikeasti hyötyä. Juu, tiedän että sitä voi tehdä itsekin mutta sitten pitäisi ostaa suolatonta voita mikä on minulle kauhistus. Sori jos kirjoitan sekavasti.
Elsin mainitsema säilyvyys on kyllä hyvä juttu. Sellaisen edun keksin itsekin että ghee on kai yleensä suolatonta, joten sitä voisi antaa koiralle lisärasvaksi paremmin kuin voita. Toisaalta en oikein ymmärrä miksi nimenomaan koiralle ei saisi antaa suolaa kun kaikillä märehtijöillä sitten taas on nuolukivet ja riistallekin niitä annetaan.
Tämä ghee-ajatus tuli mieleeni kun sitä nykyään myydään esim. Ruohonjuuressa, mihin ei mikään muu eläinperäinen saa tulla, paitsi ehkä vuohemaito. Että jotenkin selvästi ulkomailta tuotu ghee hyvä ja eko, kotimainen voi paha... Ja sitten näin artikkeleita joissa sanottiin että reiät paranee hampaista kun alkaa syödä aamuisin kalanmaksaöljyä ja gheetä ja jättää fytiinihappopitoiset ruoat pois. Itse näkisin että vitamiinien kannalta reilu voin käyttö (ja d:tä purkista) riittää? Ja omegat ei reikiin vaikuta. Kiinnostaisi siis parantaa hammasterveyttäni mutta en voi syödä kalanmaksaöljyä koska se närästää ja saa vereni liiankin juoksevaksi eikä huvita myöskään maksaa gheestä kymmenkertaista hintaa voihin nähden jos siitä ei ole oikeasti hyötyä. Juu, tiedän että sitä voi tehdä itsekin mutta sitten pitäisi ostaa suolatonta voita mikä on minulle kauhistus. :shock:
Sori jos kirjoitan sekavasti.
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-12-28 18:40:27 |
|
|
|
|
|
Viestin otsikko: |
Re: Onko Gheellä oikeasti jotain mystisiä terveysvaikutuksia? |
Vastaa lainaamalla |
|
Ghee on hyvää kahvissa, varsinkin itse tehty versio, jossa on paahtunut maku. Ongelmaksi on koitunut yli jäänyt ylisuolainen proteiini, jota en raaskisi heittää menemään, enkä keksi mihin sitä voisi käyttää. Varmaan olis esim. puurossa hyvää. Olen sen polttanut uunissa..
Ghee on hyvää kahvissa, varsinkin itse tehty versio, jossa on paahtunut maku. Ongelmaksi on koitunut yli jäänyt ylisuolainen proteiini, jota en raaskisi heittää menemään, enkä keksi mihin sitä voisi käyttää. Varmaan olis esim. puurossa hyvää. Olen sen polttanut uunissa..
|
|
|
Viesti |
Lähetetty: 2017-12-28 14:33:21 |
|
|
|
|